Tarta cu branza de capra si fructe de padure
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Un mod foarte fain si bun de a „folosi” niste branza de capra proaspata este acela de a face o tarta. O tarta dulce sau sarata, dupa preferinte, e oricand binevenita. Tartele din aluat sfaramicios sunt simplu de preparat si sunt foarte versatile, mai ales cele sarate, pentru ca pot fi consumate si a doua zi, la mic dejun sau ca pachetel la job. Mie imi plac foarte mult si incerc mereu sa fac cate o tarta sarata sau dulce cu ce e prin frigider. Retetele le gasiti aici (dulci) si aici (sarate) si sper sa va fie de inspiratie. Cam asa s-a intamplat si acum ceva timp cand am descopeit o cutie cu branza de capra proaspata La Colline si am reperat si niste mure si zmeura culese cu drag de prietenii de la Zmeuris. Tarta cu branza de capra si fructe de padure este o tarta dulce, un desert spectaculos, si daca aveti musafiri cu siguranta vor fi impresionati. O taiati felii si o puteti pastra la rece in frigider pana a doua zi, cand blatul va deveni si mai sfaramicios si branza mai delicata. Servita cu extra miere de albine si fructe proaspete e un deliciu de nerefuzat.
Ingrediente pentru reteta de Tarta cu branza de capra si fructe de padure
pentru aluatul de tarta:
- 200 gr faina
- 100 gr unt
- cateva linguri de apa sau lapte rece
- putina sare
- 1-2 linguri zahar
pentru umplutura
- 200 gr branza de capra proaspata
- 100 gr iaurt
- 2-3 linguri de miere de albine
- o mana de zmeura
- o mana de mure
- o mana de afine
- menta proaspata
- miere de albine pentru servit
Mod de preparare pentru reteta de Tarta cu branza de capra si fructe de padure
Primul pas: aluatul de tarta. Va trebui sa amestecati faina, un strop de sare, zahar si unt pana obtineti un aluat sfaramicios. Treptat adaugati apa sau lapte rece, cateva linguri vor fi suficiente, si omogenizati pana obtineti un aluat elastic, dar ferm. Inveliti-l in folie de alimente si lasati-l la frigider pentru o ora. Apoi il scoateti si il intindeti cu sucitorul. In timpul asta incalziti cuptorul la 200 grade, fara ventilatie. Intideti aluatul cu sucitorul in foaie de 0.5 cm Ungeti o tava de tarta cu unt si tapetati cu putina faina, indindeti aluatul in tava si taiati marginile care se rasfrang. Cu ele veti putea face apoi un decor frumusel pentru tarta asta sau sa il pastrati la rece pentru o alta tarta pe care sunt sigura ca o veti coace curand.
Intepati aluatul cu furculita din loc in loc, puneti deasupra lui o foaie de copt si o mana mare de boabe de fasole sau naut crud sau orice fel de boabe sau pietricele speciale pentru copt (daca aveti). Scopul lor este ca tarta sa „stea” la copt sa nu se umfle si sa se deniveleze, sa ramana perfecta. Dati tava la copt, la 180 grade pentru 15 minute. Scoateti tava de la cuptor si ridicati foaia de copt de deasupra. Lasati-o sa se raceasca usor, timp in care veti prepara umplutura.
Frecati branza de capra cu iaurt si miere pana devine o compozitie spumoasa. Turnati compozitia de branza in coaja de tarta precoapta. ornati din loc in loc sau dupa cum va place cu fructele trecute la ingrediente: mure, zmeura si afine.
Dati la cuptor pentru 40 minute, la 170-180 grade.
Scoateti tarta si lsatati sa se raceasca inainte de a o taia in triunghiuri. Presarati frunzulite de menta proaspata si extra miere de albine. Delicioasa si sfaramicioasa! Pofta buna!
Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube.
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc!
Banana bread
Lasă un răspuns