Placinta cu mere
La noi acasa, pe hol, avem un cos mare din nuiele plin cu fructe, mere, pere, banane, portocale, completati voi in functie de sezon si pofte. Am instituit regula asta de cand avea Miruna vreun an si inca functioneaza. Fructele sunt la indemana si le consuma zilnic. Tot pe hol avem si un cosulet (mai mic, mult mai mic, dar tot din nuiele) in care gasiti tot felul de bomboane de ciocolata, banuti de ciocolata, oua de ciocolata. Sunt si alea tot la vedere si le maninca cu placere ( cui nu ii place ciocolata?!) insa cu multa masura. Am instituit regula asta cand a intrat la gradinita, tocmai pentru a nu avea surprize neplacute la gradi sau la petrecerile de copii unde dulciuirile se gasesc din abundenta si unde gasesti mereu binevoitori sa „dau o bomboana la copil”. Miru stie ca, dupa ce ne cere aprobarea, poate lua dulciurile, dar nu le poate manca. Le poate strange 🙂 si niciodata nu ia dulciuri de la straini cand este singura sau fara aprobarea noastra. In fine…am lungit-o cam mult. Ideea e ca aveam prea multe mere si o mare pofta de o placinta cu mere. Iar reteta asta este cea mai simpla dintre toate.
Ingrediente pentru reteta de Placinta cu mere
- 1 kg mere
- 400 gr foi de placinta
- 100 gr unt
- 150 gr zahar
Mod de preparare pentru reteta de Placinta cu mere
Curatati merele si scoateti-le cotoarele. Dati-le prin razatoarea mare. Intr-o craticioara puneti 50 gr unt si 3 linguri de ulei. Adaugati merele rase si lasati-le sa se inmoaie putin, amestecand din cand in cand. Presarati zaharul, amestecati, acoperiti cu un capac si lasati la foc mic 7 minute. Amestecati apoi pana se evapora zeama lasata de mere.
Pregatiti cuptorul si o tava de aragaz unsa cu unt. Luati 5-6 foi de placinta si ungeti-le pe fiecare cu unt topit si racit. Intindeti cu lingura din compozitia de mere si rulati. Puneti ruloul in tava pentru cuptor. Pregatiti la fel din restul de foi de placinta si mere. Puneti rulourile unul langa altul in tava. Ungeti pe deasupra cu unt topit. Dati la cuptor pentru 40-45 minute, la 170 grade.
Scoateti tava cu placinta cu mere coapta si lasati sa se raceasca complet inainte de a o taia.
Absolut delicioasa. Tine cateva zile, asta daca va lasa inima sa nu o mancati toata intr-o zi 🙂
Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc
Lasă un răspuns
Placinta la tigaie cu naut si branza de burduf
One Response to Placinta cu mere
pare a fi f gustoasa oricum „mere si asa” la mine se numeste strudel cu mere oricum s-ar numi daca e gratis e f buna!!!