Foietaj cu dovleac
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Cand e seara afara si-i frig, si rece, si parca astepti sa ninga ca-n povesti, dar niciun fulg nu sta sa cada, parca m-apuca cheful de copt. Ceva bun, dulce, aromat. Ceva care sa nu necesite nici mult timp ( pentru ca vreau sa il petrec cu ai mei), sa fie gata in trei timp si cinci miscari. Si nici multe ingrediente sa nu iti trebuiasca. Reteta ideala e foietaj…cu ceva :), cu orice: mere, pere, prune, fructe de padure, foiteaj sarat, cu carne, cu cascaval, cu ori ce ai tu chef sau ai prin casa.
De data asta s-a nimerit sa fie foietaj cu dovleac. Pentru ca inca mi-e dor de toamna si pentru ca mai aveam o bucata de dovleac numai buna de placinta. I-am mai adaugat si cateva nuci si multa scortisoara, asa incat am imbinat si toamna si iarna intr-o bucata mare de placinta 🙂
Ingrediente pentru reteta de Foietaj cu dovleac
- 1 pachet de foietaj
- 1 dovleac placintar mediu
- 100 gr unt
- 2 lingurite scortisoara (optional)
- o mana de nuci macinate
- 150 gr zahar
- 1 albus de ou batut spuma
- 1 galbenus de ou
Mod de preparare pentru reteta de Foietaj cu dovleac
Incalzeste cuptorul al 200 grade. Taie dovleacul placinta, curata-l de samburi si coace bucatile in cuptor. Scoate-le si trece miezul prin blender. Incalzeste untul si adauga miezul de dovleac. Amesteca pe foc potrivit pana se incorporeaza si se topeste zaharul. La finar adauga nucile si scortisoara. Lasa la racit.
Decongeleaza foietajul si taie-l in dreptungiuri potrivite ca marime. Potriveste pe o jumatate din dreptunghiul de foietaj, cate 2-3 linguri de umplutura. Cealalta parte cresteaza-o din loc in loc. Unge marginile cu albus de ou batut bine si adu bucata de foietaj crestata deasupra umpluturii. Preseaza marginile. Unge foietajul pe deasupra cu galbenus de ou.
Coace pentru 40 minute la foc potrivit.
Presara zahar pudra din belsug si bucura-te de viata!
Giveaway de Mos Craciun
Lasă un răspuns