Foietaj cu ananas si mure
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Stii cum e atunci cand dai toate tavile de copt, pe motiv ca is vechi si vrei altele noi? Sigur ca stii! Dar ceea ce nu stii e ca dai tavile de copt vechi, insa fara sa fi pus altele noi in loc :)) Cam asa am patit si eu. Si m-am trezit zilele trecute ca vreau sa fac si eu o tarta, sa pun cuptorul cel nou la treaba, si hop in ce sa coc eu o tarta? Remi zice, dupa ce neuronul lui s-a holbat insistent la neuronul meu: „ia o oala”. Dragut, i-am zis, foarte dragut! Inspirational chiar! Asa ca tarta asta am copt-o in singura tava rotunda, de o mai am in casa, din aia mare de 26 cm, cu inel, adica o forma de tort si nicidecum o forma de tarta. Asa ca nu faceti ca mine: nu dati nimic pana ce nu puneti ceva nou in loc :)) Ideea e ca voiam ceva bun pentru a sarbatori cumva iubirea… in fine eu nu prea ma descurc la capitolul ala cu dragalasenii, iubirici si inimioare insirate peste tot, si cu atat mai putin n-as sti ce dragalasenie dulce sa coc 🙂
Fara sa mai lungesc vorba am pus de o tarta, de fapt un fel de foietaj cu ananas (direct din conserva de la Sun Food) si mure (fix de la Zmeuris), perfecta pentru Dragobete, Valentine’s sau doar pentru o zi dragalasa de duminica. Se face rapid, adica cat iti ia sa cumperi un pachet de foietaj si sa il arunci intro tava… grija mare la tava! :))
Ingrediente pentru reteta de Foietaj cu ananas si mure
- 600 gr foietaj
- 1 conserva de ananas rondele Sun Food
- 200 gr mure
- 100 gr unt
- 70 gr muscovado
- 1/2 lamaie
- 2 galbenusuri
- zahar pudra
- menta proaspata
- o mana de pesmet
Mod de preparare pentru reteta de Foietaj cu ananas si mure
Decongelati, la temperatura camerei, aluatul de foietaj.
Incalziti cuptorul la 200 grade.
Pregatiti o tava de tarta cu o foaie de copt unsa cu unt.
Intr-o craticioara topiti untul si adaugati zaharul muscovado. Amestecati si imediat ce zaharul se topeste adaugati murele. Acuma aveti doua variante de lcuru. Ori puneti murele intregi, dar va vor deranja sambureii in momentul in care va veti infrupta din tarta, sau zdrobiti murele si le treceti printr-o sita. Eu am preferat prima varianta pentru ca am vrut sa las fructele intregi si sa ma bucur de toata spelndoarea lor. Buna, amestecati si apoi trageti de pe foc.
Desfaceti aluatul de foietaj si taiati-l in doua. Indindeti o bucata de aluat in tava, presarati o mana de pesmet. Asezati rondelele de ananas si turnati peste ele compozitia de unt si mure.
Stropiti cu zeama de lamaie si din loc in loc cateva frunzulite mici de menta proaspata. Acoperiti cu cealalata bucata de aluat de foietaj. Inchideti bine marginile. Ungeti cu galbenus de ou batut. Crestati pe mijloc aluatul din loc in loc.
Introduceti tava in cuptor si reduceti focul la 180 grade. Coaceti 40-45 minute, eventual reducand spre final la 150 grade. Fiecare isi stie cuptorul mai bine.
Presarati tarta cu zahar pudra!
Delicios!
Negresa fara gluten cu unt de cacao
Lasă un răspuns