Tarta sarata cu oua de prepelita
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Reteta asta am preparat-o prin toamna, dupa cum se vede si din fotografii. Insa pentru ca mi-a fost foarte lene sa scriu, am uitat de ea. Acum am gasit-o si pentru ca (inca!) imi plac fotografiile am hotarat ca trebuie sa o public astazi. Aveam o manie din a face tarte. Ba sarate, ba dulci, cu fructe, tarte cu creme, tarta cu tot felul de ingrediente, cu ce iti mai ramane prin frigider, tarte fel de fel. Cam asa sta situatia si in cazul acestei tavi cu tarta sarata cu oua de prepelita. E o tarta cu de toate, de fapt cu niste ingrediente pe care mai toata lumea le are prin frigider la un moment dat. E buna de luat la pachet, la job, a doua zi, sau la scoala pentru copiii carora le place sa manince rosii sau tarte cu legume.
Ingrediente pentru reteta de Tarta sarata cu oua de prepelita
pentru aluatul de tarta
- 200 gr faina tip 000
- 100 gr unt
- 1 ou
- cateva linguri de apa rece
- un strop de sare
pentru umplutura:
- 10 oua de prepelita
- 150 gr branza gorgonzola
- 2 oua
- 5-6 rosii cherry
- 100 gr smantana
- o mana de seminte
Mod de preparare pentru reteta de Tarta sarata cu oua de prepelita
Mai intai vom prepara aluatul de tarta, un aluat fainos si care se va topi de la prima imbucatura. Intr-un bol amestecati faina cu un strop de sare si untul rece taiat bucati. Amestecati cu degetele pana ce intreaga cantitate de unt si faina a devenit de consistenta unui bol de firimituri. Adaugati oul si framantati. Aluatul va incepe sa se lege si va trebui sa adaugati cateva linguri de apa rece. Framantati pana obtineti o bila de aluat ferm si numai bun de intins. Puteti sa il dati la rece pentru 20 de minute sau sa il intindeti imediat intr-o tava rotunda de 24-26 cm, unsa cu unt.
Incingeti cuptorul la 180 grade.
Fierbeti ouale de prepeplita.
Puneti tava la cuptor pentru 7 minute.
Topiti intr-o tigaie in doua linguri de ulei, branza gorgonzola. Adugati smanatana si trageti de pe foc. Veti avea un sos gros. Bateti ouale separat.
In tava cu blatul usor copt puneti ouale de prepelita, ori intregi ori taiate in doua (dupa cum va place). Turnati sosul de branza gorgonzola. Puneti din loc in loc rosiile cherry taiate sferturi. Peste toate astea puneti ouale batute usor. Presarati semintele si dati la cuptor pentru 40 minute, la 170 grade.
Scoateti si lasati-o la racit inainte de a o taia in triunghiuri!
Lasă un răspuns
Foietaj cu ananas si mure
2 Responses to Tarta sarata cu oua de prepelita
Măi să fie, ţi-a fost ţie lene s-o scrii, hai că la asta nu mă aşteptam. 😀
Gustul dsns şi oarecum picant de gorgonzola, alături de sănătoasele ouă de prepeliţă dau sens tartei tale. Îmi place, merge de minune cu un pahar de vin alb, părerea mea, desigur.
>:D< Da, foarte lene...din pacate