Negresa fara gluten cu unt de cacao
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Uneori un blogger primeste tot felul de chestii care mai de care mai dragute, haioase sau absolut care te dau pe spate. Cam asa a fost cazul acum cand cei de la Myprotein mi-au trimis cateva produse din noua gama organica. Produsele sunt disponibile online, faci comanda, iar curierul ti le aduce la usa. Imi place tare mult sa fac cumparaturile online, mult mai mult decat in offline, pentru ca in ultimul timp am gasit o cale mai usoara de a obtine ce vreau si totodata nu mai trebuie sa dau nas in nas cu tot felul de oameni 🙂 Stiu, nivelul meu de antisocializare umana e din ce in ce mai crescut, dar ma impac cu asta. Anyway, ideea e ca produsele primite sunt de un mare fel, ca sa zic asa. La modul foarte serios vorbesc. Pernitele de unt de cacao sunt absolut perfecte, au o aroma inconfundabila, pernitele de cacao sunt din cacao pe bune si nu din mizerii cu nume de cacao, de faina de teff m-am indragostit mai demult (am mai avut o mica colaborare cu cei de la myprotein si sincer va spun ca produsele lor sunt de o calitate foarte buna) cu faina de hrisca e pentru prima data cand iau contact, iar semintele de chia sunt nelipsite din dieta Mirunei. Astfel ca intre mine si aceste produse nu putea fi decat dragoste la prima vedere 🙂
Pana una alta am ochit vreo cateva retete pe care le voi face cat de curand, insa astazi am incercat sa folosesc toate produsele primite intr-una singura. Asa ca am preparat o negresa fara gluten cu unt de cacao, zic fara gluten pentru ca prajitura asta e perfecta pentru cei care au intoleranta la gluten. E o prajitura gluten free, este doar din faina de teff si faina de hrisca, unt de cacao si cacao pura, toate astea certificate bio, din ingrediente de calitate exceptionala. Sper sa va placa pentru ca noua ne-a placut foarte tare negresa fara cu gluten cu unt de cacao, si desi pare simpla, banala poate, va asigur ca are o personalitate de invidiat. De fapt, cand ai mancat ultima data o prajitura, o negresa fara gluten? Aaa, si sa nu uit: adaugati un pahar de lapte in care ati lasat vreo 5 minute 2 lingurite de seminte de chia!
Ingrediente pentru reteta de Negresa fara gluten cu unt de cacao
- 100 gr pernite de cacao
- 70 gr pernite de unt de cacao
- 100 gr zahar muscovado
- 2 oua
- 55 gr pudra organica de teff
- 10 gr faina de hrisca
- 1/4 lingurita praf de copt
- 1 pastaie de vanilie
- 1/4 lingurita sare
Mod de preparare pentru reteta de Negresa fara gluten cu unt de cacao
Incalziti cuptorul la 165 grade. Puneti o hartie de copt intr-o tava mica, de preferat 20*15 cm.
Topiti pernitele de ciocolata impreuna cu pernitele de unt de cacao, pe baie de aburi, si in timpul acesta adaugati si miezul unei pastai de vanilie. Amestecati si omogenizati, apoi lasati sa se raceasca putintel.
Adaugati zaharul muscovado si sarea si amestecati cu un tel pana ce zaharul se topeste. Incorporati ouale intregi. Veti observa ca intreaga compozitie incepe sa prinda contur sa se ingroasa. Amestecati faina de teff cu praful de copt si faina de hrisca si incorporati-le in compozitie amestecand cu un tel sau o spatula daca va este mai usor.
Turnati compozitia in tava pregatita si nivelati. Dati la cuptor pentru 30 minute, la cuptorul electric, cu ventilatie.
Scoateti tava si lasati prajitura sa se raceasca pe un gratar metalic, cu tot cu hartia de copt, dupa care o veti taia in patrate potrivite.
Delicios!
Dutch baby
Lasă un răspuns