Macrou cu sos de rosii la cuptor
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Nu sunt prietena cu pestele, dar reteta asta de macrou cu sos de rosii la cuptor m-a cucerit. Si in plus de asta e pe sistemul pune totul in tava, da la cuptor si mai uita-te din cand in cand. Ai grija sa nu se arda si cam atata. E un preparat pe care l-am repetat de cateva ori si care abia azi am reusit sa dau reteta. E potrivit pentru o masa in familie, tihnita, un pranz de duminica cand toti ai casei se aduna la masa. Pestele gatit in felul acesta va fi foarte aromat si va fi pe plac pana si celor mai mofturosi, dintre aceia carora nu le place peste pentru ca are „gust de peste”. Soi daca folosesti niste fileuri de macrou, merluciu, chiar si somon, vei face un preparat care va ramane multa vreme in amintirea celor ce se vor infrupta din ceea ce ai gatit.
Ingrediente pentru reteta de Macrou cu sos de rosii la cuptor
- 4 fileuri de macrou
- 1 ceapa potrivita
- 2-3 catei de usturoi
- 1/2 lingurita chimen praf
- 3-4 linguri de pasta de tomate concentrata
- 2-3 rosii
- 1 legatura patrunjel
- 4 linguri ulei de masline
- sare roz
- piper
- 1 lamaie
Mod de preparare pentru reteta de Macrou cu sos de rosii la cuptor
Spala pestele si usuca-l bine de tot pe toate partile cu ajutorul unor hartii absorbante.
Intr-o tigaie caleste in ulei de masline ceapa feliata subtire, usturoiul feliat si chimenul. Maxim 5 minute e suficient. Adauga pasta de tomate, sare, piper proaspat macinat, un strop de apa si fierbeti 5 minute pana se ingroasa sosul.
Taie rosiile in rondele subtiri. Unge cu ulei o tava de cuptor potrivita si aseaza in ea fileurile de macrou. Pune feliile de rosii deasupra si apoi toarna sosul deasupra. Acopera tava cu folie de aluminiu si da la cuptor (preincazit!) pentru 10 minute la 180 grade. Scoate apoi folie ade aluminiu si mai lasa 10 minute, sa se evapore din zeama lasata, si sa se rumeneasca usor.
Aranjeaza fileurile de macrou pe farfurii cu sosul si rosiile deasupra. presara patrunjel proaspat tocat si stropeste cu suc de lamaie.
Un adevarat deliciu! Sa va fie de bine si sa ne auzim „pe blog”!
Smores cu ananas
Lasă un răspuns