Somon cu ierburi si sos de camembert cu ceapa
by Alice Ciobanu
M-am hotarat brusc sa particip la concursul “Gatesc sanatos pentru concursul Philips AirFryer de pe Gustos.ro” . Pentru asta am pregatit o minunatie de mancare, sanatoasa zic eu… somon cu ierburi, cu verdeturi cu niste cartofiori si sos de camembert cu ceapa. Dar sa povestim.
Ingrediente pentru Somon cu ierburi si sos de camembert cu ceapa
- 300-350 gr somon, cam doua bucati de medalion mari
- 2 linguri zeama de lamaie
- 2 linguri mustar
- 50 gr unt la temperatura camerei
- o mana de ierburi 🙂 patrunjel, marar, busuioc, tocate marunt
- sare si piper proaspat macinat
pentru garnitura
- 500 gr cartofi
pentru sos:
- 1 ceapa mare
- un caus de unt
- 1/2 lingurita amidon
- 100 ml lapte
- 50 gr camembert
- sare
- piper boabe
Mod de preparare pentru Somon cu ierburi si sos de camembert cu ceapa
Feliile de somon le trecem sub un jet de apa si apoi le punem putin pe un prosop de hartie absorbant. Intr-o farfurie adanca punem zeama de lamaie si putina sare. Trecem feliile de somon prin zeama de lamaie, pe o parte si pe alta. Intr-un bol amestecam untul moale cu mustarul. Il intindem cu o pensula pe o parte a feliei de somon. Presaram amestecul de ierburi tocate marunt. Punem feliile de somon intr-o tava sau vas termorezistent, acoperim cu o folie de aluminiu si dam la cuptor pentru 20 de minute, in cuptorul preincalzit, la 200 grade. Cu 5-8 minute inainte de a fi gata, scoatem folia de aluminiu si mai lasam tava in cuptor, pentru a capata o crusta de ierburi.
Cartofii curatati de coaja, spalati si taiati in bucati potrivite ii fierbem in apa cu putina sare, cateva clocote, maxim 8-9 minute. Apoi ii scurgem de apa, ii lasam putin la racorit si ii invartim de cateva ori intr-o tigaie larga cu ulei incins. Cat sa se rumeneasca putintel pe fiecare parte.
Pentru sosul de camembert cu ceapa vom proceda in felul urmator. Ceapa curatata si tocata o calim intr-un caus de unt, pana ce se inmoaie si devine aurie. Punem amidonul, laptele si apoi branza camembert. Amestecam pana se topeste branza si sosul se ingroasa. Daca se ingroasa prea tare mai adaugam putin lapte. Potrivim de sare si cateva boabe de piper.
Serviti bunatate de somoon cu ierburi cald alaturi de cartofi cu sos din belsug.
Pofta buna!
8 Responses to Somon cu ierburi si sos de camembert cu ceapa
-
Ce fain arata!!
-
imi place somonul cu ierburi la nebunie…o fi careva caruia nu-i place ???
-
E grozava! M-ai cucerit cu somonul, doar e pestele meu preferat…si garnitura, si sosul, toate sunt de milioane! pup Alice!
-
Hmmm, ce reteta rafinata ai pregatit draga mea! 🙂
Vin la masa acusica 😛
Bafta la concurs, pupici! <3 -
Delicioasa mancarica !:)
Succes! -
niami,delicios ,iti dau adresa?,bafta,iuliana bacos
-
Foarte interesant sosul, sigur a fost delicios alaturi de somon!
Bafta in concurs!
Lasă un răspuns
Laxpudding – Delicii suedeze
[…] de zile mari cu cartofi si sos camembert. Am vazut la Alice (Tara Bucatelor) pe blog acest gen de reteta de somon. Mi-a placut ideea si deci nu puteam sa ratez ocazia de a o testa mai ales ca am gasit in oferta la […]