Chiftele de ciuperci si naut cu sos de rosii
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Zilele trecute m-am gandit ca as manca niste parjoale. Din alea bune, bune, moldovenesti, cu usturoi mult si pfoai asa ar fi mers cu niste harbuz murat si ceva cartofi prajiti…vai, vai, vai! Dar tipa modestia in mine si cand am vazut cata greutate am pus pe mine, urcandu-ma asa intr-o doara pe cantar, mi-am zis ca e cazul sa uit. Sa uit de tot de parjoale, de cartofi prajiti, de toate astea ispite. Asa ca m-am pomenit facand chiftele de ciuperci si naut cu sos de rosii. Un fel de abracadabra cu conservele de la prietenii de la Sun Food, o mancare pe care o sa ma pomeniti de o veti face. Reteta e simpla, practic amesteci o conserva de ciuperci, cu o conserva de naut, si le arunci apoi toate intr-o conserva de rosii intregi. Simplu de tot. Si parca si pofta mea de parjoanel moldovenesti a fugit.
Ingrediente pentru reteta de Chiftele de ciuperci si naut cu sos de rosii
pentru chiftele de ciuperci cu naut
- 1 conserva naut Sun Food
- 1 conserva ciuperci gata taiate Sun Food
- 1 ceapa mare
- 2 linguri pesmet
- 100 gr franzela
- sare de mare
- piper proaspat macinat
- 1 ou
pentru sosul de rosii
- 1 conserva de rosii intregi Sun Food
- 3-4 catei de usturoi
- 1 lingurita de zahar
- 1 lingurita oregano uscat
pesmet ulei pentru prajit
Mod de preparare pentru reteta de Chiftele de ciuperci si naut cu sos de rosii
Mai intai preparati chifetele de ciuperci si naut: tocati ceapa si caliti-o in doua linguri de ulei. Treceti prin masina de tocat boabele de naut si ciupercile, scurse de zeama in care au fost conservate, impreuna cu painea inmuiata in apa rece pentru 1 minut si stoarsa bine. Amestecati totul intr-un bol cu ceapa calita, oul, sare si piper proaspat macinat. Adaugati si pesmetul si omogenizati. Acesta are rolul de a lega mai bine compozitia si de a absoarbe cumva parte din zeama in care legumele au fost conservate si care inca se mai pastreaza in ele.
Formati mici bilute, pe care le treceti prin faina de grau amestecata cu pesmet si apoi le aplatizati usor cu degetul.
Prajiti-le in ulei, in tigaia de fonta ( le gasiti la Turnatoria MAE, de foarte buna calitate) si scoateti-le pe hartie absorbanta.
Pentru sosul de rosii va trebui sa treceti prin blender usturoiul impreuna cu o conserva de rosii de la Sun Food (eu am folosit roii intregi decojite pentru un sos gros si foarte fin, fara pielite).
Turnati apoi totul in tigaia de fonta, adaugati o cescuta cu apa, rozmarin si zahar si lasati sa dea un clocot doua, maxim.
Adaugati chiftele de ciuperci si naut si voila! Gata masa!
Strudel cu dovleac si muguri de pin
Lasă un răspuns