Desert cu inghetata de piersici
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Chiar de e iarna, eu nu ma pot abtine de la o portie zdravana de inghetata de casa. Asa a fost si de data asta si e un desert de care ma voi bucura si in noaptea de Revelion, impreuna cu ai mei, desigur. Pentru ca nimic nu poate fi mai bun ca o inghetata, pe la 3 dimineata :), va spun din experienta. Iar genul asta de inghetata e ideal pentru orice fel de petrecere, fie ca invitatii sunt mai mici sau mai mari. De data asta am ales sa combin inghetata de piersici preparata in casa cu niscaiva bucatele rotunde de choux si evident ciocolata! Asa mi-a iesit un spectaculos desert cu inghetata de piersici. Pentru a face inghetata de piersici aveti nevoie doar de cateva ingrediente si pentru ca e iarna si nu am de unde lua piersici proaspete, mi-au venit in ajutor ( ca intotdeauna) prietenii de la Sun Food care au pus la bataie 2 cutii de conserva de piersici in compot. Astel ca desertul cu inghetata de piersici a fost rapid si foarte usor de preparat.
Ingrediente pentru reteta de Desert cu inghetata de piersici
- 2 cutii de conserva de piersici Sun Food
- 3 galbenusuri
- 100 gr smantana
- 100 ml lapte
- alune de padure (optional)
- 75 gr zahar pudra
- zeama de la un sfert de lamaie
- choux de casa (reteta, intr-o alta postare)
- sos de ciocolata
- ciocolata cu alune
- bombonele pentru decor
Mod de preparare pentru reteta de Desert cu piersici
Mai intai veti prepara aluatul de choux si le veti coace. Reteta o voi da intr-o alta postare, dar treaba e relativ simpla. Evident ca puteti sa le si cumparati, dar ar trebui sa alegeti niste choux de marime mica, foarte mica.
Pentru inghetata de piersici tot ce trebuie sa faceti este sa aveti o masina de preparat inghetata si sa aveti pregatita si racita cuva in care veti prepara intregul amestec.
Incalziti o oala cu apa pe aragaz. Intr-o craticioara frecati galbenusurile cu zaharul pudra. Apoi continuati sa le amestecati pe baie de aburi, pe craticioara cu apa de pe aragaz. Amestecati continuu, pana ce zaharul se topeste si amestecul isi schimba culoarea. Trageti de pe aburi si adaugati in craticioara ciu crema de galbenusuri smantana si laptele turnat in fir subtire pe masura ce amestecati. Puneti apoi pe baie de aburi si amestecati pana ce intreg amestecul se ingroasa. Daca va descurcati pueti pune craticioara si direct pe flacara, dar trebuie lucrat cu mare grija si sub atenta supraveghere.
Imediat ce s-a ingrosat puneti craticioara in apa rece, cat sa fie acoperita e jumatate si amestecati continuu pana se raceste compozitia. Incorporati zeama de lamaie.
Intr-un bol puneti bucatile de piersici si alunele de padure (pasta) doar daca aveti. Daca nu, nu este nicio problema. Mixati pana ce se transforma totul intr-o pasta densa. Incorporati crema racita si omogenizati. Turnati tot amestecul in cuva masinii de inghetata si porniti masinaria sa isi faca treaba.
Asamblati intregul desert astfel: doua- trei bucatele de choux stropite din abundenda cu sos de ciocolata, patru cupe de inghetata, ciocolata, sos de ciocolata si bombonele pentru decor.
Un desert cu inghetata de piersici absolut senzational. Cu siguranta musafirii vor fi uimiti!
Crinkles cu lamaie
Lasă un răspuns