Supa crema de fasole cu cipsuri de cartofi dulci
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Eheii, dragii mei, apai dupa ce am facut eu niste cipsuri de cartofi dulci, am tot stat si m-am gandit cum as putea sa ii si pun asa in valoare, ca parca era pacat doar sa ii infulec doar asa de amorul artei. Si vine al meu si zice: bai, dar niste fasole, un bors de fasole n-am mai facut si noi demult. Si-atunci imi pica fisa si zic: pai nu am facut demult, asa e, dar ce zici tu daca facem acuma repejor o supa crema de fasole cu cipsuri de cartofi dulci. A strambat el din nas si a plecat zicand ceva ca ce zice el si ce zic eu 🙂 si uite-asa am insfacat rapid doua conserve de fasole alba gata fiarta de la Sun Food si una bucata conserva de rosii cuburi, o ceapa potrivita si hop-top am facut o supa crema de fasole cu cipsuri de cartofi dulci. Faza mai tare a fost ca in momentul in care sa pun eu ceapa la taiat, ma anunta Miruna ca a gatit de papat toate cipsurile… asa ca am reluat operatiunea cipsuri de cartofi dulci la cuptor… cum sa fi stat eu degeaba vreo jumatate de ora 🙂 Hai sa va povestec cum sta treaba cu minunea asta de reteta!
Ingrediente pentru reteta de Supa crema de fasole cu cipsuri de cartofi dulci
- 2 conserve de fasole alba Sun Food
- 1 conserva rosii cuburi Sun Food
- 1 ceapa mare
- un fir de cimbru
- sare
- cartofi dulci pentru cipsuri de cartofi dulci
- un strop de boia de ardei dulce
- parmezan
Mod de preparare pentru reteta de Supa crema de fasole cu cipsuri de cartofi dulci
Pentru cipsuri de cartofi dulci, reteta completa o gasiti aici, pe blog, asa ca n-am s amai reiau intreaga poveste. Se fac simplu, doar feliati si bagati la cuptor. Simplu si de mare, mare efect!
Pentru supa crema tocati ceapa si caliti-o usor in doua linguri de ulei de floarea soarelui. Cand si-a schimbat usor culoarea, adaugati jumatate din conserva de rosii cuburi. Amestecati si dupa 3 minute adaugati fasolea fiarta si scursa de zeama. Adaugati cimbru, sare, boia de ardei dulce si o ceasca de apa. Lasati sa fiarta 8 minute, apoi trageti de pe foc. Lasati sa se racoreasca putin, scoateti firul de cimbru, si apoi bagati totul in blender. Transformati totul intr-o pasta fluida, eventual mai diluati cu apa plata calduta.
Consumati supa crema de fasole cu cipsuri de cartofi dulci si putin parmezan ras deasupra. O deliciosenie de toamna!
Cipsuri de cartofi dulci
Lasă un răspuns