WordPress Templates

Ravioli cu ricotta si spanac cu sos de unt cu salvie

O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

 

In decembrie am avut placerea de a primi un cadou de la Bucataras.ro. Nu stiu cum de se nimeri, dar am facut aceeasi alegere ca doua dintre prietenele mele dragi, Brindusa si Adina, o tavita pentru ravioli. Si ca sa fie bucuria si mai mare, Brindusa a venit cu ideea de ravioli la 6 maini, ce frumos suna nu? Iar daca tot e sisterhood :P, tot ea a venit si cu ideea nastrusnica de a posta in aceeasi zi retetele. Astfel ca in weekndul ce tocmai a trecut am scos masinaria de paste, tavita noua plus sucitorul aferent, mi-am pus sortul de bucatar semiprofi :)) si am trecut la manivela. Am facut niste fantastice Ravioli cu ricotta si spanac completate de un sos de unt cu salvie, (Gordon sa traiasca :P) dar sa nu mai lungesc mult cu palavrageala si sa va descriu/arat cam cum e cu reteta asta si ce zice ea.

Ravioli cu ricotta si spanac cu sos de unt cu salvie

Ingrediente pentru Ravioli cu ricotta si spanac

  • ravioli homemade din 200gr faina „000” si 2 oua eco plus un praf de sare
pentru umplutura:
  • 150-200 gr ricotta
  • 100-150 gr spanac (tocat, din supermarket, decongelat)
  • un varf de cutit de nucsoara
  • sare dupa gust
pentru sosul de unt
  • cateva frunze de salvie
  • 50-75 gr unt sarat 
  • 2 linguri smantana

Mod de preparare pentru Ravioli cu ricotta si spanac

Pentru a face unplutura, amestecati bine de tot ingredientele sau puteti sa le si blenduiti.

Din ingredientele pentru aluat facem o bila si o intindem cu masinaria de paste in foaie subtire sau pentru cei ce nu poseda (inca!) o astfel de masinarie, recomand cu calm si maiestrie sucitorul de lemn. Mie mi-a fost mai usor ca am avut si ajutor de nadejde :)), pe mica mea Miruna careia asa-i mai placea sa se umple de faina si sa dea la manivela :)) Revin cu reteta, detaliata si mai explicata, de aluat de ravioli/paste/taitei curind. Dupa ce intindeti foile le taiati de lungime potrivita. Eu am folosit apoi tavita pentru ravioli pentru ca ies toate la fel, ca din magazin :)). Dar nu e musai, se pot face si manual, fara mari probleme. Am luat o foaie, am intins-o in tavita presarata cu putina faina si am apasat cu degetelul in locasurile tavitei. Cu posul am pus compozitia din ricotta si spanac, putin cate putin…. migalos, dar frumos :).

Ravioli cu ricotta si spanac cu sos de unt cu salvie
Ravioli cu ricotta si spanac cu sos de unt cu salvie
Ravioli cu ricotta si spanac cu sos de unt cu salvie

Apoi am uns cu ou batut bine spatiile goale, desi cred ca operatiunea asta se preteaza mai mult la ravioli facute fara tavita, pentru ca aici cand pui a doua foaie, cea de deasupra umpluturii si apesi bine de tot cu sucitorul, se imbina aluaturile foarte bine. Data viitoare voi incerca fara sa mai ung cu ou. Fetele ce zic? 

Asa, sa revenim din bucla asta :))… deci… am  pus o alta foaie deasupra si am presat-o bine de tot cu sucitorul, trecand apasat dintr-o parte in cealalta. Nu prea stiam exact daca fac bine sau nu, ma gandeam sa nu stric totul si sa nu se imprastie umplutura aia peste tot, dar sub incurajarile lui Remi, care supraveghea (pardon poza) atent tot ce se intampla, am scos-o bine pana la capat si mi-au iesit niste ravioli cu ricotta si spanac frumoase.
Ravioli cu ricotta si spanac cu sos de unt cu salvie
Ravioli cu ricotta si spanac cu sos de unt cu salvie

Pentru a le desprinde din tava, e necesar doar sa rasturnati tava si sa o izbiti putin de masa de lucru, iar aceasta se va umple de niste minunat de desavarsit lucrate ravioli… mmm…. Ce bine m-am simtit cand le-am vazut pe toate ca scoase din cutie, uite-asa cum stateau ele acolo si asteptau sa fie fierte… offf  (chestiunea aceasta trebuie repetata, parol!) Si uite asa am facut 3 tavite de ravioli cu ricotta si spanac. 

Ravioli cu ricotta si spanac cu sos de unt cu salvie

Intre timp am pus la fiert o oala cu apa si putina sare si cand a dat in clocot am pus si my lovely ravioli cu ricotta si spanac homemade si le-am lasat la fiert cam 3-4 minute.

Pentru sosul de unt cu salvie, topiti untul intr-o tigaie teflonata si incingeti-l bine, iar cand incepe a se rumeni luati tigaia de pe foc si lasati sa stea un minut. Apoi strecurati-l printr-o sita fina intr-o alta tigaie. Puneti iar pe foc, adaugati frunzele de salvie si smantana si amestecati energic.

Puneti pe o farfurie calda cateva ravioli cu ricotta si spanac proaspat fierte si scurse si putin sos de unt cu salvie.

Serviti imediat.

Ravioli cu ricotta si spanac cu sos de unt cu salvie
Ravioli cu ricotta si spanac cu sos de unt cu salvie
Ravioli cu ricotta si spanac cu sos de unt cu salvie
Ravioli cu ricotta si spanac cu sos de unt cu salvie

25 Responses to Ravioli cu ricotta si spanac cu sos de unt cu salvie

  1. […] de cand. Nu-mi amintesc. Dar zilele trecute aveam asa o pofta nebuna de a face ravioli acasa, cu tavita mea mica si minutata si migalos de folosit astfel ca am spart doua oua si o mana de faina si […]

  1. Fancy Cake spune:

    Minunate!Si frumoase si gustoase!

  2. mandala spune:

    As maca si eu o portie din bunatatea asta !

  3. Emily spune:

    ce frumos arata si ce scumpa e pitica! Va pup cu mare drag pe amandoua :*

  4. super! tin sa-ti zic ca mama MEA a zis ca mai mult ii plac ale tale 🙂 Prin urmare runda urmatoare asa ca tine o sa fac!

    PS: se lipesc si fara ou

  5. Mitinita spune:

    Hello,sister:) Tare frumos s-au decupat si ale tale,eu am fost mai carcotasa,dar altfel tare mult m-am mai distrat.

  6. Alice spune:

    Fancy cake…mersi fain draga mea

    Mandala, cu mare drag te astept!

  7. Alice spune:

    Emily multumim frumos! E scumpa si frumoasa si desteapta si vreau sa ma bnucur cat mai mult de ea si de timpul petrecut cu ea.

  8. Alice spune:

    Emily multumim frumos! E scumpa si frumoasa si desteapta si vreau sa ma bnucur cat mai mult de ea si de timpul petrecut cu ea.

  9. Alice spune:

    Brindusa, multumeste-i mamei tale din partea mea. Ma bucur ca i-au placut! Pup cu mare drag si astept poze din Milano…plus magnetul, stii tu :))

  10. Alice spune:

    Mitinita, ale tale sunt foarte faine. Nu m-as fi gandit la ravioli desert, dar na…is mai nedestupata la minte :))) pupici

  11. Vreau si eu tavita din asta.Imi place tare mult cumti-au iesit.pup!

  12. FLORY spune:

    Deliciosi ravioli si cea mica e o scumpa!Pupici la amandoua!

  13. Cristina spune:

    Minunate!!! De cand astept si eu sa le fac… trebuie sa imi cumpar masina pt paste!

  14. Raluca spune:

    Ce frumoase au iesit! Eu cred totusi ca Miruna le-a facut, ca doar acum are si ea bucatarioara :P. Pup

  15. De nota 10 …complimente!
    Mie imi plac la nebunie condimentati cu unt si salvie!

  16. Alice spune:

    Dia-Mar, tavita gasesti pe decorix.ro
    pupicei

  17. Alice spune:

    Flory, saru’mana. pupam si noi!

  18. Alice spune:

    Cristina…musai masina de paste!

  19. Alice spune:

    Ralu, draga mea, stii bine ca Miruna face si mai mult de atiat. Pup cu drag!

  20. Alice spune:

    Nicoleta, ce bucurie mi-ai facut!

  21. coco spune:

    minunat…una din papele mele preferate 🙂

  22. Adina spune:

    Am observat ca impartasim o pasiune comuna – Bucataria lumii- Gordon Ramsay .Sunt admiratoarea lui nr.1!:)Gatesc din cartea lui cu nesimtire.:))
    Am pus ochii si pe – Meniul perfect- G.R.Astept momentul oportun sa o cumpar! 🙂
    Imi place blogul tau !
    Te pup ,succes in tot ce-ti propui!

    P.S:Tot ,sotul ,mi-a facut cadou cartea de bucate -Bucataria lumii-.

    http://calatorii-culinare-adina.blogspot.com/

  23. Alice spune:

    Adina, iti multumesc pt vizita. Cuvintele tale sunt prea mult pt mine 🙂

    Am si Meniul Perfect! E superba cartea…ia-o cu prima ocazie. Pup

  24. Adina spune:

    O comand fara sa clipesc,zilele urmatoare ! 🙂
    Te adaug in blogurile mele preferate!
    Noapte buna !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.