Ravioli cu ricotta si spanac cu sos de unt cu salvie
by Alice Ciobanu
In decembrie am avut placerea de a primi un cadou de la Bucataras.ro. Nu stiu cum de se nimeri, dar am facut aceeasi alegere ca doua dintre prietenele mele dragi, Brindusa si Adina, o tavita pentru ravioli. Si ca sa fie bucuria si mai mare, Brindusa a venit cu ideea de ravioli la 6 maini, ce frumos suna nu? Iar daca tot e sisterhood :P, tot ea a venit si cu ideea nastrusnica de a posta in aceeasi zi retetele. Astfel ca in weekndul ce tocmai a trecut am scos masinaria de paste, tavita noua plus sucitorul aferent, mi-am pus sortul de bucatar semiprofi :)) si am trecut la manivela. Am facut niste fantastice Ravioli cu ricotta si spanac completate de un sos de unt cu salvie, (Gordon sa traiasca :P) dar sa nu mai lungesc mult cu palavrageala si sa va descriu/arat cam cum e cu reteta asta si ce zice ea.
Ingrediente pentru Ravioli cu ricotta si spanac
- ravioli homemade din 200gr faina „000” si 2 oua eco plus un praf de sare
- 150-200 gr ricotta
- 100-150 gr spanac (tocat, din supermarket, decongelat)
- un varf de cutit de nucsoara
- sare dupa gust
- cateva frunze de salvie
- 50-75 gr unt sarat
- 2 linguri smantana
Mod de preparare pentru Ravioli cu ricotta si spanac
Pentru a face unplutura, amestecati bine de tot ingredientele sau puteti sa le si blenduiti.
Din ingredientele pentru aluat facem o bila si o intindem cu masinaria de paste in foaie subtire sau pentru cei ce nu poseda (inca!) o astfel de masinarie, recomand cu calm si maiestrie sucitorul de lemn. Mie mi-a fost mai usor ca am avut si ajutor de nadejde :)), pe mica mea Miruna careia asa-i mai placea sa se umple de faina si sa dea la manivela :)) Revin cu reteta, detaliata si mai explicata, de aluat de ravioli/paste/taitei curind. Dupa ce intindeti foile le taiati de lungime potrivita. Eu am folosit apoi tavita pentru ravioli pentru ca ies toate la fel, ca din magazin :)). Dar nu e musai, se pot face si manual, fara mari probleme. Am luat o foaie, am intins-o in tavita presarata cu putina faina si am apasat cu degetelul in locasurile tavitei. Cu posul am pus compozitia din ricotta si spanac, putin cate putin…. migalos, dar frumos :).
Apoi am uns cu ou batut bine spatiile goale, desi cred ca operatiunea asta se preteaza mai mult la ravioli facute fara tavita, pentru ca aici cand pui a doua foaie, cea de deasupra umpluturii si apesi bine de tot cu sucitorul, se imbina aluaturile foarte bine. Data viitoare voi incerca fara sa mai ung cu ou. Fetele ce zic?
Pentru a le desprinde din tava, e necesar doar sa rasturnati tava si sa o izbiti putin de masa de lucru, iar aceasta se va umple de niste minunat de desavarsit lucrate ravioli… mmm…. Ce bine m-am simtit cand le-am vazut pe toate ca scoase din cutie, uite-asa cum stateau ele acolo si asteptau sa fie fierte… offf (chestiunea aceasta trebuie repetata, parol!) Si uite asa am facut 3 tavite de ravioli cu ricotta si spanac.
Intre timp am pus la fiert o oala cu apa si putina sare si cand a dat in clocot am pus si my lovely ravioli cu ricotta si spanac homemade si le-am lasat la fiert cam 3-4 minute.
Pentru sosul de unt cu salvie, topiti untul intr-o tigaie teflonata si incingeti-l bine, iar cand incepe a se rumeni luati tigaia de pe foc si lasati sa stea un minut. Apoi strecurati-l printr-o sita fina intr-o alta tigaie. Puneti iar pe foc, adaugati frunzele de salvie si smantana si amestecati energic.
Puneti pe o farfurie calda cateva ravioli cu ricotta si spanac proaspat fierte si scurse si putin sos de unt cu salvie.
Serviti imediat.
25 Responses to Ravioli cu ricotta si spanac cu sos de unt cu salvie
-
Minunate!Si frumoase si gustoase!
-
As maca si eu o portie din bunatatea asta !
-
ce frumos arata si ce scumpa e pitica! Va pup cu mare drag pe amandoua :*
-
super! tin sa-ti zic ca mama MEA a zis ca mai mult ii plac ale tale 🙂 Prin urmare runda urmatoare asa ca tine o sa fac!
PS: se lipesc si fara ou
-
Hello,sister:) Tare frumos s-au decupat si ale tale,eu am fost mai carcotasa,dar altfel tare mult m-am mai distrat.
-
Fancy cake…mersi fain draga mea
Mandala, cu mare drag te astept!
-
Emily multumim frumos! E scumpa si frumoasa si desteapta si vreau sa ma bnucur cat mai mult de ea si de timpul petrecut cu ea.
-
Emily multumim frumos! E scumpa si frumoasa si desteapta si vreau sa ma bnucur cat mai mult de ea si de timpul petrecut cu ea.
-
Brindusa, multumeste-i mamei tale din partea mea. Ma bucur ca i-au placut! Pup cu mare drag si astept poze din Milano…plus magnetul, stii tu :))
-
Mitinita, ale tale sunt foarte faine. Nu m-as fi gandit la ravioli desert, dar na…is mai nedestupata la minte :))) pupici
-
Vreau si eu tavita din asta.Imi place tare mult cumti-au iesit.pup!
-
Deliciosi ravioli si cea mica e o scumpa!Pupici la amandoua!
-
Minunate!!! De cand astept si eu sa le fac… trebuie sa imi cumpar masina pt paste!
-
Ce frumoase au iesit! Eu cred totusi ca Miruna le-a facut, ca doar acum are si ea bucatarioara :P. Pup
-
De nota 10 …complimente!
Mie imi plac la nebunie condimentati cu unt si salvie! -
Dia-Mar, tavita gasesti pe decorix.ro
pupicei -
Flory, saru’mana. pupam si noi!
-
Cristina…musai masina de paste!
-
Ralu, draga mea, stii bine ca Miruna face si mai mult de atiat. Pup cu drag!
-
Nicoleta, ce bucurie mi-ai facut!
-
minunat…una din papele mele preferate 🙂
-
Am observat ca impartasim o pasiune comuna – Bucataria lumii- Gordon Ramsay .Sunt admiratoarea lui nr.1!:)Gatesc din cartea lui cu nesimtire.:))
Am pus ochii si pe – Meniul perfect- G.R.Astept momentul oportun sa o cumpar! 🙂
Imi place blogul tau !
Te pup ,succes in tot ce-ti propui!P.S:Tot ,sotul ,mi-a facut cadou cartea de bucate -Bucataria lumii-.
http://calatorii-culinare-adina.blogspot.com/
-
Adina, iti multumesc pt vizita. Cuvintele tale sunt prea mult pt mine 🙂
Am si Meniul Perfect! E superba cartea…ia-o cu prima ocazie. Pup
-
O comand fara sa clipesc,zilele urmatoare ! 🙂
Te adaug in blogurile mele preferate!
Noapte buna !
Lasă un răspuns
Lunea – Gateste Romaneste Invitat Iolanda&Georgiana Voinea
[…] de cand. Nu-mi amintesc. Dar zilele trecute aveam asa o pofta nebuna de a face ravioli acasa, cu tavita mea mica si minutata si migalos de folosit astfel ca am spart doua oua si o mana de faina si […]