WordPress Templates

Cannelloni cu branza si spanac

O  reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Astazi la Lidl o cutie de cannelloni mi-a facut cu ochiul. Am luat-o acasa si tot drumul m-am gandit cu ce sa o alint. Ajunsa acasa am zarit in frigider o bucata zdravana de telemea si un borcan cu spanac pus la conservat. Apoi sticla de suc de rosii a strigat la mine: hei, ia-ma si pe mine! si niste rosii au inceput sa zbenguie in cutiuta din raftul de jos. Nici nu stiam ce e atata zarva. Dar toate astea se bucurau ca vor fi vedetele unei mici sedinte foto cu un dragutel aparat foto de la Panasonic, Lumix. E drept ca m-am cam chinuit putin, pentru ca nu-s obisnuita cu un compact, dar cred ca rezultatul foto va fi ok. Oricum va fi, dar reteta asta de Cannelloni cu branza si spanac e de-a dreptul fabuloasa! Sa va povestesc!

Cannelloni cu branza si spanac

Ingrediente pentru reteta de Cannelloni cu branza si spanac

250 gr cannelloni

pentru umplutura

  • 400 gr barnza telemea de vaci
  •  200 gr spanac fiert
  • 30 gr rosii uscate in ulei
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1/2 ceapa rosie
  • 10 rosii cherry

pentru sosul de rosii

  • 300 ml suc de rosii
  • 50 gr rosii cherry galbene de tip para
  • 1 lingurita de zahar tos

20 gr unt

Cannelloni cu branza si spanac

Mod de preparare pentru reteta de Cannelloni cu branza si spanac

Tocati ceapa foarte fin si caliti-o intr-o lingura de ulei de masline. Aduagati spanacul fiert, scurs de apa si trecut prin blender. Amestecati pe foc si caliti 3 minute. Intr-un bol radeti telemeaua si amestecati-o cu cepa si spanacul. Treceti prin blender rosiile uscate in ulei si apoi incorporati-le in compozitia de branza si spanac. Separat intr-o tigaie incalziti intr-o tigaie o lingura de ulei de masline si puneti rosiile cherry galbene de tip para trecute prin blender impreuna cu sucul de rosii. Adaugati o cana de apa si lasati sa dea cateva clocote. Incorporati o lingurita de zahar. Trageti de pe foc.

Preincalziti cuptorul la 200 grade, cu ventilatie.

Luati o tava potrivita si ungeti-o cu unt. Fiecare tub de cannelloni umpleti-l cu 1/2 lingurite de compozitie. Asezati-le in tava unul langa altul si inca un dtrat pe deasupra. Taiati rosiile cherry in patru si adaugati-le printre tuburile de cannelloni.

Turnati sosul de rosii deasupra si acoperiti tava cu o folie de aluminiu. dati la cuptor pentru 50 de minute, la 160 garde cu ventilatie.

Scoateti si consumati calde!

Pofta buna

#LumixCulinary #ExperienceFresh #LumixPolska

Cannelloni cu branza si spanac Cannelloni cu branza si spanac

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.