Gallette cu piersici
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Piersicile sunt fructele care imi plac tare mult, fie ca sunt din magazin, din compot, conserve, bucati, felii sau proaspat smulse din copac. Indiferent cum, imi plac piersicile tare de tot. Mirunei ii plac doar piersicile fara coaja, asa ca decojesc la piersici de-mi vine rau :)) Zilele trecute am avut pofta de ceva dulce, facut repejor, si care sa imi aminteasca ca inca e vara, ca sunt ultimele zile dinainte de inceperea scolii si a noilor mele aventuri ( va tin la curent, stai linistiti!) si aveam niste piersici tare dragute, nu foarte zemoase, am pus de niste aluat repejor ( tipul ala de aluat pe care il face oricine si chair si un copil de 6 ani), aluat de tarta sfaramicioasa. Ce a iesit a fost un desert irezistibil: gallete cu piersici. Imi place tipul asta de placinta pentru ca e simplu si fata fite, si nu ai nevoie de tehnica nici de cine stie ce abilitati. E un aluat simplu, il intinzi dupa cum poti, nici macar perfect rotund nu trebuie sa fie, arunci il mijlocul lui ce fructe ai tu chef sau ai la momentul respectiv prin casa si gata!
Ingrediente pentru reteta de Gallette cu piersici
pentru aluat
- 50 gr zahar
- 250 gr faina
- 125 gr unt rece
- cateva linguri de apa rece
- 1 ou
- un strop de sare
pentru umplutura:
- cateva piersici
- 75 gr zahar muscovado
zahar pudra
un galbenus spart in 2 linguri de lapte, pentru uns
Mod de preparare pentru reteta de gallette cu piersici
Mai intai facem aluatul care e o chestiune atat de simpla si de usoara incat si un copil de 6 ani il poate face. Intr-un bol punem faina, sarea, zaharul si untul rece taiat bucati mici. Amestecam si framantam pana ce obtinem un bol plin cu niste chestiuni faramicioase, exact ca atunci cand ai rasni biscuiti ) Adaugam oul si cate putina apa rece si framantam cu mainile pana ce obtinem un aluat tare. Il acoperim cu folie si il dam la rece pentru cateva ore. Apoi scoatel maluatul de la rece si il intindem cu sucitorul in foaie subtirica. De data asta am ales sa impart aluatul in vreo 6 bucati si am intins la rotund 6 bucatele de aluat.
In timp ce aluatul a stat la rece am feliat piersicile si le-am amestecat cu zaharul muscovado. Apoi in fiecare bucata de aluat am pus in mijloc feliile de piersica, am mai adaugat putin zahar muscovado deasupra si am inchis aluatul de jur imprejurul feliilor de piersica.
In cuptorul preincalzit dati tava cu aceste gallette de piersici la copt pentru 40 minute la foc potrivit. Dupa 20 de minute, scoateti tava si ungeti usor aluatul cu un galbenus spart in doua linguri de lapte rece.
Lasati-le sa se rumeneasca usor si apoi, dupa ce le-ati scos din cuptor si s-au racorit, pudrati-le cu zahar din belsug.
Minunate si delicioase! Fix de vara tarzie <3
Dovlecel umplut cu ciuperci
Lasă un răspuns