Tarta cu smochine si piersici
Acum ceva timp am avut asa niste pofte si un chef de tarte, ba sarate, ba dulci. Cum nu aveam foarte multe ingrediente prin casa, am incropit si eu cu ce aveam. Si zau ca nu am dat gres. Tarta sarata am vrajit-o in tarta cu sardine si fasole rosie pe blat sfaramicios si crema de branza sarata, numai buna pentru luat la job, caci rece este delicioasa. Tarta dulce este asta de v-o prezint astazi: tarta cu smochine si piersici.
Aveti nevoie de doua smochine, o conserva de piersici in compot de la Sun Food si un aluat de tarta preparat rapid in casa.
Haideti sa va povestesc exact cum e deliciosenia asta buna calda si rece.
Ingrediente pentru reteta de Tarta cu smochine si piersici
pentru aluat:
- 100 gr faina
- 2 linguri zahar
- 50 gr unt rece
- cateva linguri apa rece
pentru umplutura:
- 1 cutie mascarpone
- 2 linguri de iaurt
- 1 lingurita amidon
- 3 linguri zahar muscovado
- 1 conserva piersici in compot
- 2-3 smochine
- miere
- un galbenus spart in 2 linguri lapte
Mod de preparare pentru reteta de Tarta cu smochine si piersici
Mai intai preparati aluatul: amestecati ingredientele si formati un aluat pe care il dati la rece pentru o ora. Apoi intindeti alutul in foaie grosuta si il coaceti intr-o tava rotunda, tapetata cu unt si faina. Taiati surplusul de aluat, intepati-l din loc in loc cu furculita si lasati-l in cuptor (preincalzit) pentru 10 minute la 180 grade.
Pentru umplutura amestecati mascarponele cu iaurtul si zaharul. Incorporati si o lingurita de amidon. Tunati compozitia in coaja de aluat si nivelati. Puneti din loc in loc, pana umpleti tarta, felii de piersica. Din restul de aluat puteti face diverse decoratiuni montate din loc in loc.
Ungeti deasupra cu un galbenus spart in doua linguri de lapte.
Coaceti la cuptor pentru 30-35 minute la 180 grade.
Scoateti tarta de la cuptor cu 7 minute inainte de a se termina timpul specificat mai sus si puneti smochinele felii. Stropiti-le cu miere si dati tava iarasi la cuptor.
Lasati tarta cu smochine si piersici la racorit inainte de a o taia in triunghiuri. Cu extra smochine si miere e delicioasa!
Voua va plac smochinele?
Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc
Tarta cu sardine si fasole rosie
Lasă un răspuns