Friganele fara gluten
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Mi s-a facut asa o pofta de friganele! Aoleu! Si pentru ca tot e luna martie, iar campania Gatim romaneste si fara gluten e in plina desfasurare, campanie despre care v-am mai povestiti aici pe blog, sustinuta de Schar, m-am gandit ca ar fi super sa incerc niste friganele fara gluten cu mure si sirop de agave ar fi mai mult decat minunate! Asa ca zis si facut! Am luat si am folosit un pachet de paine de casa fara gluten de la Schar, o paine despre care am numai cuvinte de lauda, pentru ca este foarte gustoasa (nu ma asteptam!) si nu se usuca atat de repede. Si e drept ca am incercat si o mica filmare, de care nu prea sunt multumita, pentru ca e tare sterasa si „arsa” dar asta e…inca invatam 🙂
Sper sa va placa retetele pe care le pregatesc si sa le votati, caci veti avea de castigat un super premiu pus la bataie de cei de la Schar. Un album special a fost creat pe facebook (aici) si s-au adunat acolo o multime de retete care mai de care. Sper sa va placa si retetele mele si sa ma adun si eu putintel sa reusesc sa public tot ce am lucrat. Dupa cum va spusesem in intreaga luna martie se va derula o campanie ce are ca scop crearea de cat mai multe retete speciale pentru persoanele care au boala celiaca sau intoleranta la gluten. Mai multe informatii gasiti pe www.celiaci.ro, precum si pe paginile de facebook.
Ingrediente pentru reteta de Friganele fara gluten
- 1 pachet de paine de casa fara gluten Schar
- 2 oua
- 50 ml lapte
- 1 lingura zahar muscovado
- 1 lingura ulei
- o mana de mure
- sirop de agave bio
Mod de preparare pentru reteta de Friganele fara gluten
Reteta este extrem de simpla. Intr-un bol bateti cele doua oua, cu un tel si fara prea multa bataie de cap, doar cat sa le faceti spuma. Adaugati laptele si apoi incorporati zaharul muscovado.
Luati cate o felie de paine fara gluten si treceti-o prin amestecul de ou si lapte.
Intr-o tigaie incingeti o lingura de ulei. Prajiti feliile de paine fara gluten pe ambele parti.
Scoateti pe farfurii curate si caldute. Adaugati mure din belsug si stropiti cu sirop de agave.
Pofta buna!
Sper sa va placa retetele pe care le pregatesc si sa le votati, caci veti avea de castigat un super premiu pus la bataie de cei de la Schar. Un album special a fost creat pe facebook (aici) si s-au adunat acolo o multime de retete care mai de care. Sper sa va placa si retetele mele si sa ma adun si eu putintel sa reusesc sa public tot ce am lucrat. Dupa cum va spusesem in intreaga luna martie se va derula o campanie ce are ca scop crearea de cat mai multe retete speciale pentru persoanele care au boala celiaca sau intoleranta la gluten. Mai multe informatii gasiti pe www.celiaci.ro, precum si pe paginile de facebook.
Pentru modul de preparare apasa PLAY mai jos si nu uita: ABONEAZA-TE la canalul de YouTube pentru a nu pierde nicio reteta! Apasa SUBSCRIBE aici >>> https://goo.gl/4CPDr0<<< MULTUMESC!
Lasă un răspuns
Ciuperci umplute cu legume
2 Responses to Friganele fara gluten
Măi să fie, de data asta n-am ce cârcoti, în sensul că n-aş mai adăuga nimic, cum sâcâietor fac deseori. 😀 Bine, dacă ar fi să cârcotesc ceva, ar fi doar la numărul de porţii pe care le-aş mânca, desigur, în sensul că mi-aş dori mai multe.
Faină treabă şi-n seara asta, Alice!
Multumesc 🙂