Gogosi la cuptor
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Am uitat complet sa va dau reteta asta! E despre gogosi, dar nu orice fel de gogosi, ci gogosi la cuptor. Sunt super faine si bunute, dar nu va asteptari sa arate si sa aiba acelasi gust ca cele clasice, prajite in ulei. Sunt bune, se pastreaza bine si copiilor le plac, desi pot parea cu un aluat usor tare. Per total mi-au placut si le voi mai face cat de curand. Miruna a fost incantata si a spus ca mai vrea. Iar acum daca merge la scoala, am sansa sa duc si acolo :)) sa se murdareasca toti de ciocolata…sau vai sigur mi-oi lua niste scaptoace de pe la mamici :))
Anyway, reteta asta am vazut-o la Jamila si pentru ca imi place ce face ea si am incredere ca are retete pe bune si incercate, am decis sa incerc varianta asta de gogosi la cuptor, desi aveam oarece „dificultati de perceptie” caci, pentru mine, gogosile se fac doar in ulei… parca nu-s gogosi, nu? :))
Ingrediente pentru reteta de Gogosi la cuptor
- 200 ml lapte
- 500 gr faina
- 100 gr zahar
- 1 ou
- 10 gr drojdie
- un praf de sare
- 50 gr unt moale
pentru glazura
- 200 gr ciocolata de care va place voua
Mod de preparare pentru reteta de Gogosi la cuptor
Dizolvati drojdia in lapte. Lasati la loc cladut 5-8 minute. Intr-un bol incapator puneti faina, apoi turnati in mijlocul ei drojdia usor crescuta, oul, sarea, zaharul, si framantati pana intreaga compozitie se omogenizeaza, ingredientele sunt incorporate si aluatul e moale. Incorporati si untul moale si framantati cateva minute pana obtineti un aluat moale si flexibil. Acoperiti cu folie aluatul si dati-l la loc caldut, ferit de curenti de aer rece, pentru o ora, o ora jumatate.
Incalziti cuptorul.
Intindeti aluatul in foaie, nu foarte subtire, si decupati gogosile cu ajutorul unui decupator de fursecuri sau daca nu aveti va puteti ajuta de gura unui pahar, trecuta usor prin faina. Asezati gogosile in tava, pe o foaie de copt , acoperiti cu foaie de alimente si lasati sa stea 15-20 minute. Coaceti la 190 grade pentru 15 minute.
Scoateti tava si lasati sa se racoreasca apoi glazurati-le cu ciocolata topita.
Pofta buna la gogosi la cuptor!
Chec cu piersici si mure
Lasă un răspuns