WordPress Templates

Briose cu mascarpone

O  reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Pentru ca maine e ziua tatalui meu, m-am gandit ca cel mai bine e sa fie asa o zi festiva. Chiar ne nu reusim sa ne vedem zilele astea, totusi trebuie sa serbam intr-un fel. Asa ca am copt cateva briose cu mascarpone, garnisite cu capsuni, cu gandul ca vara e mult mai aproape si ca peste vreo doua weekenduri o sa ne vedem cu totii. Caci, noi avem multe de sarbatorit zilele astea, suntem cativa sarbatoriti unul dupa altul. Aceste dragute briose cu mascarpone sunt din blat umed, ciocolatos, iar crema de mascarpone si smanatana e fix ce le trebuie pentru a face din niste simple briose un desert irezistibil. Apoi le-am aranjat frumos si am incercat sa le fac vedete cu ajutorul lui Lumix de la Panasonic.

Briose cu mascarpone

Ingrediente pentru reteta de Briose cu mascarpone

  • 120 gr unt
  • 300 gr zahar tos
  • 3 oua
  • 280 gr faina
  • 2 linguri cacao bio
  • 250 ml iaurt
  • 1 pliculet de praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu (stins cu 1 lingura otet)
  • 1 esenta de vanilie
  • pentru crema de mascarpone
  • 100 gr mascarpone
  • 250 ml smantana (35% grasime)
  • 3-4 linguri zahar pudra
  • * ies aproximativ 20-22 briose
  • capsuni pentru ornat

Briose cu mascarpone

Mod de preparare pentru reteta de Briose cu mascarpone

Incalziti cuptorul la 180 grade.

Mixati untul cu zaharul tos pana se dizolva. Adaugati esenta de vanilie. Incorporati treptat cate un ou batut ca pentru omleta. Procedati la fel cu toate cele trei oua. Incorporati jumatate din cantitatea de faina amestecata cu praful de copt, jumatate din cantitatea de cacao. Adaugati iaurtul si apoi adaugati restul de faina si cacao. La final incorporati bicarbonatul de sodiu stins in zeama de lamaie sau otet.

Puneti in formele de hartie speciale pentru briose cate 2 linguri mari din compozitie. Coaceti la 160 grade pentru 30-35 minute.

Separat mixati smantana pana devine frisca. Frecati branza mascarpone cu zaharul pudra si apoi incorporati-o in frisca.

Cand briosele sunt reci, ornati-le cu crema de mascarpone. Garnisiti-le cu capsuni taiate in jumatate!

Pofta buna!

Briose cu mascarpone Briose cu mascarpone

#LumixCulinary #ExperienceFresh #LumixPolska

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.