Pavlova fara zahar cu crema de mascarpone
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Cui nu ii plac bezelele? Cui nu ii place Pavlova? Dar refuza cineva o Pavlova? Bai, eu nu. Asa incat nu am putut sta deoparte si am copt o Pavlova fara zahar cu crema de mascarpone si cateva fructe. E o reteta facuta pentru Green Sugar, pentru competitia bloggerilor, astfel ca e o reteta pe care va propun sa o admirati si sa ii dati niste like-uri sau sa ii lasati cat mai multe comentarii aici. OK, pana aici toate bune si frumoase si mai ales gustoase, dar si complet sanatoase, evident, caci fiecare gram din reteta asta nu are pic de zahar.
Ingrediente pentru reteta de Pavlova fara zahar cu crema de mascarpone
pentru bezea
- 4 albusuri
- 200 gr indulcitor de stevie
- 2 lingurite amidon alimentar
pentru crema de mascarpone
- 3 galbenusuri
- 150 gr indulcitor de stevie
- 1 pastaie de vanilie
- 150 gr mascarpone
- 200 ml lapte
- 1-2 lingurite amidon alimentar ( optional)
- capsuni
- menta proaspata
Mod de preparare pentru reteta de Pavlova fara zahar cu crema de mascarpone
Pentru bezeaua fara zahar treaba este foarte simpla: mixati albusurile pana se intaresc intr-o spuma densa. Adaugati intreaga cantitate de indulcitor de stevie si amidonul alimentar si mixati pana ce intreaga compozitie devine sticloasa, densa si formeaza turturi care nu cad de pe tel.
Intre timp ati incalzit cuptorul.
In tava de aragaz puneti o foaie de copt si desenati doua cercuri de 18 cm diametru.
Cu ajutorul unui pos puneti compozitia de bezea in cele doua cercuri. Aveti grija cum le ornati si ce fel de brizbrizuri faceti pe el, caci asa se va coace :))
Dati la cuptor si coaceti cu usa cuptorului intredeschisa, la temperatura foarte joaca cam 2 ore. Lasati sa se raceasca in cuptor, dupa ce ati stins focul.
Faceti crema de mascarpone astfel: mixati galbenusurile cu indulcitorul de stevie.
Adaugati laptele si semintele scoase din pastaia de vanilie si puneti pe foc, amestecand la foc mic, pana se ingroasa. Aveti grija sa nu fiarba galbenusurile pentru ca v-ati lins pe bot de crema 🙂
Trageti de pe foc si lasati sa se raceasca usor. Apoi mixati impreuna cu mascarponele si lasati la rece.
Pentru asamblat aceasta minunata Pavlova fara zahar cu crema de mascarpone, puneti unul din cele doua cercuri, umpleti cu crema de mascarpone, adaugati cel de al doilea cerc de bezea fara zahar si ornati cu crema de mascarpone, bucatele de capsune si frunzulite de menta.
Consumati cu incredere 🙂 si chemati si prietenii sa va ajute!
One Response to Pavlova fara zahar cu crema de mascarpone
Lasă un răspuns
Cozonac cu branza si piersici
[…] … citeste mai mult […]