Mousse de banane cu Finn Crisp
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
V-am povestit pe aici despre proiectul fetelor de la Savori Urbane, Fii Creativ cu Finn Crisp, daaa, sigur v-am povestit. Si v-am adus si un articol cu vreo trei idei de gustari cu painita asta crocanta de la Finn Crisp, adusa in Romania prin Maresi Foodbroker Ei, bine, dragii mei, astazi va aduc un desert simplu. Reteta am gasit-o in una din cartile de bucate fabuloase ale lui Gordon, caruia i-am adaugat si niste painita traditionala Finn Crisp. Va povestesc imediat cum se face asa o deliciosenie de mousse de banane cu Finn Crisp.
Ingrediente pentru reteta de Mousse de banane cu Finn Crisp
- 50 gr zahar brun
- 20 gr unt
- 275 ml smantana pentru frisca, 35% grasime
- 2-3 banane
- 1/2 lingurita cacao
- felii de paine Finn Crisp Traditional
Ingrediente pentru reteta de Mousse de banane cu Finn Crisp
Puneti intr-o craticioara, pe foc mediu, untul, 75 ml smantana, zaharul brun si amesteca pana se dizolva zaharul si incepe sa se ingroasa. Trage de pe foc si adauga cacao, amestecand energic, apoi lasa sa se raceasca putin. Toarna cate putin in formele special pregatite pentru acest mousse de banane cu Finn Crisp. Pastreaza jumatate din compozitie pentru mai tarziu.
Taie bananele in feliute subtiri si pune-le impreuna cu restul de smantana intr-un blender si mixeaza-le pana devine totul foarte spumos.
Toarna mousse-ul in bolurile pregatite si adauga cateva feliute de banana. Toarna din compozitia de caramel pastrata deasupra si peste bucatele de painita traditional Finn Crisp.
Serveste imediat!
One Response to Mousse de banane cu Finn Crisp
Lasă un răspuns
Salata de fasole alba cu dovlecel
[…] Mousse de banane cu Finn Crisp | Retete culinare din Tara bucatelor – de Alice Ciobanu 16 februarie 2016 at 12:27 […]