Rulada aperitiv cu branza sarata
by Alice Ciobanu
Rulada aceasta aperitiv, am vazut-o la Sara&Mike si m-a fascinat. Am vrut sa o fac imediat pentru o masa la care aveam niste invitati. Insa, m-am trezit ca nu am cele necesare retetei originale, astfel ca pe ultima suta de metri si contratimp a trebuit sa improvizez neaparat pentru ca voiam musai s-o am pe masa festiva.
Si in prag de noapte m-am apucat de cucinat si de invartit la rulada, dar n-am invartit-o eu prea bine, pocnind saraca prin multe locuri, iar rezultatul e mai putin perfect spectaculos.
Si nu stiu cum se nimereste sau se potriveste, dar de cate ori fac ceva nou e neaparat sa fie luna sus pe cer, demult, iar orologiul sa fi batut vreo 23 spre 24. Eu si huhurezii!
Dar sa purcedem a va explica cum am rulat eu aperitivul asta, dupa vreo doua fumuri de Kent4 si-un creier nelinistit si semi-cofeinizat: Rulada aperitiv cu branza sarata.
Ingrediente pentru Rulada aperitiv cu branza sarata
- 80 gr faina
- 3 oua
- 100 ml apa fiarta si racita putintel
- 1 lingurita praf de copt
- 2 linguri pasta de tomate
- un praf de sare
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- 60 gr unt
- 200 gr branza de vaci
- 200 gr branza de burduf
- 3 linguri smantana
Mod de preparare pentru Rulada aperitiv cu branza sarata
Blatul de rulada incepem a-l face prin a mixa galbenusurile cu apa, apoi adaugati faina, praful de copt si boiaua de ardei. Adaugati apoi untul topit si racit, incorporati-l bine, dupa care veti adauga si pasta de tomate. La sfarsit incorporati si omogenizati bine albusurile batute spuma tare cu un praf de sare.
Tapetati o tava cu hartie de copt si puneti compozitia niveland usor. Coaceti la foc mediu pana blatul devine ferm la atingere.
Scoateti-l si rasturnati-l pe un prosop umed. Rulati strans si lasati la racit complet.
Amestecati bine cele doua tipuri de branza pana obtineti un amestec fin si omogen.
Cand blatul s-a racit complet, desfaceti-l si ungeti-l pe intreaga suprafata cu crema de branza. Rulati inapoi strans si inveliti rulada intr-o folie pentru alimente. Dati la rece pentru cateva ore.
Apoi desfaceti folia si imbracati rulada intr-un strat foarte subtire de unt, aproape imperceptibil. Frecati-o bine (rulada, mai!) pe toate partile cu un amestec format din boia de ardei dulce, iute si seminte de susan. Eu am procedat astfel pentru ca rulada mea, draga de ea, a crapat din toate locurile si incheieturile astfel ca arata foarte urat si de nepus pe masa indiferent cat de gustoasa era. Asa ca am imbracat-o binisor cu niste praf rosu de boia si cateva seminte de susan, dandu-i o fata noua si imbietoare.
Pofta buna!
Lasă un răspuns
Lunea – Gateste Romaneste Invitat Cristina Toth
7 Responses to Rulada aperitiv cu branza sarata
Hhmmm. Merge rulata si fara Kent4? :D. Oricum arata de mama mama. Nu s-ar zice ca-i facuta la ceas de noapte :P. Pupici
super interesanta si mai ales super delicioasa :*
o zi minunata scumpa mea :*
Ma bucur ca ti-a placut si ai incercat-o. Minunat… doar ca nu stiu de ce nu ti-a iesit mai rosie putin. Si un alt secret e amidonul, care nu l-ai folosit, de aceea ti s-a crapat. Dar sigur a placut la ai tai.
Pup si o zi frumoasa!
Mmm, delicioasa!!!Minunat arata!Pupici!
Eu cred ca suntem pe aceeasi lungime de unda, cand am musafiri ma prinde miezul noptii gatind ceva pentru a doua zi! Arata bine si cred ca a fost gustoasa.
In final, la ceas de noapte….ti-a iesit o rulada de nota 10!Delicioasa:)Pupici
Super rulada , imi place combinatia !!!