WordPress Templates

Piept de pui in crusta de pesmet cu nuci, cartofi noi si iaurt cu busuioc

O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

 

Tineti minte ca v-am mai povestit recent despre proiectul Transavia ce m-a trimis la Castelul Haller in cautarea retetelor boieresti pe meleaguri romanesti. Trebuie sa tineti mimnte, pentru ca ultimele articole sunt fix pe tema asta… cateva probleme de sanatate m-au tinut departe de bucatarie si tastele calculatorului.

Dar pentru ca omul chiar  bolnav trebuie sa mai si manance din cand in cand, sau cel putin ai lui din casa trebuie sa manance ceva, am facut repejor o reteta cu piept de pui in crusta, de-a dreptul savuroasa si, mai ales, perfecta pentru vara. Vedeti imediat despre ce e vorba.

Mai inainte de asta trebuie sa va spun ca am invatat cu ocazia incursiunii mele in cautarea retetelor boieresti, ca pentru a obtine un piept de pui fraged e  indicat sa pui niste bere neagra atunci cand  perpelesti carnea la tigaie. Astazi n-am gatit cu bere insa am preparat un piept de pui in crusta de pesmet cu nuci perfect crocanta. Stiti cum? Simplu:  carnea sa fie la temperatura camerei si foarte bine stearsa de apa. Nimic mai usor. Va garantez.

Si-acum reteta….

Piept de pui in crusta

Ingrediente pentru reteta de piept de pui in crusta de pesmet cu nuci

  • 300 gr piept de pui Fragedo Delicat
  • 150-200 pesmet
  • 100 gr miez de nuca zdrobit grosier
  • sare de mare
  • 3 oua
pentru garnitura:
  • 400 gr cartofi noi
  • sare de mare
pentru sosul de iaurt
  • 120 gr iaurt
  • o lingurita miere
  • frunze de busuioc verde tocate marunt
  • frunze de patrunjel verde tocate marunt
Piept de pui in crusta

Mod de preparare pentru reteta de piept de pui in crusta de pesmet cu nuci

Pieptul de pui il feliati. Daca vreti sa scapati de corvoada asta si sa economisiti timp, folositi piept de pui gata feliat, Fragedo Delicat. Treceti carnea printr-un jet de apa si stergeti-o bine cu prosoape absorbante. Aduceti carnea la temperatura camerei, pentru a obtine o crusta imepcabil de crocanta. Asadar nu va grabiti, beti o cafea, un ceai negru ce stiu eu ce, dar in nici un caz nu scoateti carnea din frigider si-o aruncati in pesmet si-apoi hai cu ea in baia de ulei. Ntz,ntz, ntz!

Suvitati  feliile de piept de pui. Adica taiati fasii subtiri :D. Dati apoi fiecare suvita prin pesmet, ou batut bine, nuca zdrobita grosier si iarasi pesmet.

Piept de pui in crusta

Prajiti suvitele in uleiul incins, repejor, pe fiecare parte. Scoateti pe un prosopel absorbant si procedati la fel pana se termina intreaga cantitate de piept de pui.

In timp ce prajiti carnita, puneti o cratita cu apa rece la fiert. cand clocoteste puneti cartofii noi, taiati sferturi, dupa ce i-ati curatat usor de coaja subtire. Cand sunt fierti scoateti-i si lasati-i la racit intr-o strecuratoare.

Pentru sosul de iaurt e suficient sa amestecati toate ingredientele si gata.

Piept de pui in crusta

Serviti pieptul de pui alaturi de cativa cartofi noi presarati cu putintica sare de mare si sos de iaurt, rece.

Pofta buna!

Piept de pui in crusta

2 Responses to Piept de pui in crusta de pesmet cu nuci, cartofi noi si iaurt cu busuioc

  1. Valentina spune:

    Multa sanatate, Alice! De notat. Interesanta reteta iar preparatul arata foarte bine.

  2. Rocsy Ciobanu spune:

    Multa sanatate in primul rand. Cred ca e foarte bun!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.