WordPress Templates

Piept de pui cu sos veloute si ciuperci

O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

 

Reteta asta e facuta mai demult si isi astepta cuminte rindul in sirul de postari. Pentru ca aseara am preparat-o again, am decis ca e timpul sa zboare on-line.

Asa ca astazi, la pranz, va astept cu un delicios piept de pui cu sos veloute si ciuperci.

Spalati-ve bine pe manute si treceti la savurat un sosulet si niste ciupercute si-apoi lingeti degetelele si   … „Saru’mana pentru masa”

OK?

Piept de pui cu sos veloute si ciuperci

Ingrediente pentru Piept de pui cu sos veloute si ciuperci

  • 1-2 piept de pui 
  • 4 catei de usturoi
  • putina supa de pui
  • 1 praz mic taiat rondele 
  • 1 morcov mare
  • 2-3 foi dafin
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingurita boabe de piper
  • 1 lingurita seminte de coriandru
  • sare de mare si putin piper macinat
  • ulei de masline
  • vreo 12 ciuperci 
  • 1 ceapa taiata julien
  • 150 ml vin alb sec
  • 250 ml smantana
Piept de pui cu sos veloute si ciuperci

Mod de preparare pentru Piept de pui cu sos veloute si ciuperci

Asezoneaza bine carnea de pui cu sare de mare si piper proaspat macinat, iar in cosul pieptului pune usturoiul curatat si taiat felii. Intr-o cratita incapatoare pune supa de pui, morcovul si prazul, taiate mare.

Zdrobeste intr-un mojar cimbrul, coriandrul si boabele de piper, apoi adauga-le in cratita cu legume. Pune si frunzele de dafin, adauga apa rece, cam 2/3 din cratita si fierbe la foc mic vreo 15 minute. Adauga apoi pieptul de pui  si fierbe 15 minute sau pana ce carnea se simte tare. Scoate carnea din cratita si las-o sa se odihneasca vreo 5 minute, sa se mai racoreasca putin.  Pastreaza apa in care a fiert puiul.

Separat taie ciupercile. Intr-o tigaie incinge ulei de masline si caleste ceapa taiata julien cu putina sare de mare, putin cimbru uscat si 2 catei de usturoi tocat marunt. Adauga ciupercile si lasa la inabusit cam 5 minute. Pune apoi vinul si lasa sa clocoteasca pana scade. Adauga 3 polonice din zeama in care a fiert puiul si lasa sa fiarba pana ce scade la jumatate. Pune smanatana, mesteca bine si lasa la foc mic-mic pana ce capata consistenta unei smantani obisnuite.

Scoate apoi carnea de pe os si  strege bine pielea.

Intr-o alta tigaie incinge putin ulei de masline si prajeste pieptul de pui pana ce se rumeneste putintel pe fiecare parte. Stropeste cu unt topit exact in ultimul minut  pentru ca pieptul de pui sa ramana suculent. Scoate si lasa-l pe un servet absorbant.

Incalzeste sosul.

Feliaza pieptul de pui si aseaza-l pe o farfurie calda. Toarna sos peste si serveste cald  alaturi de un pufos piure de cartofi.

Pofta buna!

Piept de pui cu sos veloute si ciuperci
Piept de pui cu sos veloute si ciuperci

13 Responses to Piept de pui cu sos veloute si ciuperci

  1. […] by Alice Ciobanu      Ieri m-a prins flama! Dar rau de tot. Dupa ce am dat gata un delicios Piept de pui cu sos veloute de ciuperci  si o Tarta cu leurda, asta tarta facuta sub aura unei necesitati imperioase de a termina o sacosa […]

  1. Monya spune:

    mmm…cred ca e deliciossss !!!!

    saru`mana pentru masa 😀

  2. catkitchen spune:

    Pui , ciuperci ….. nu zic decat ca …. vreau si eu o portie !!! 😉

  3. Rocsy Ciobanu spune:

    Cred ca este ceva tare bun!

  4. Hmmmm, ce delicateta !!! m-am spalat pe maini…si cat ai clipi sant la masa, la tine, normal:))))
    pupici

  5. Alice spune:

    Monya..mm…cu placere

  6. Alice spune:

    Adina… :)) cred si eu 😛

  7. Alice spune:

    Rocsy, etes, este…hai si tu la masa 🙂

  8. Alice spune:

    Ramona Alina, saru’mana

    Lia dragutza…te astept 😛

  9. Cristina spune:

    Mai ai si pentru mine???

  10. Maria Mare spune:

    Yammy,yammy…..saru’mana pentru masa:)!!!!!!!O zi buna!

  11. pansy spune:

    super ! eu am terminat prima de mancat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.