Pui la cuptor cu sos de miere si ceapa rosie
by Alice Ciobanu
O friptura de pui foarte frageda cu aroma savuroasa de rozmarin completata de o parfumata ceapa rosie inbaiata in miere, totul la cuptor…. mmm…. senzational de bun… Astazi va prezinta o minunata friptura la cuptor: Pui la cuptor cu sos de miere si ceapa rosie.
Ingrediente pentru Pui la cuptor cu sos de miere si ceapa rosie
- 2 pulpe mari de pui si 2 aripioare, dar puteti folosi orice fel de carne de pui
- 4 catei de usturoi
- 2 cepe rosii, de apa, taiate sferturi
- 2 linguri sanatoase de miere
- 3 linguri otet balsamic de buna calitate
- 2 linguri rozmarin
- 150 ml concentrat de pui
- 3 linguri ulei masline
- 10 boabe de piper
Mod de preparare pentru Pui la cuptor cu sos de miere si ceapa rosie
Preincalziti cuptorul la treapta 6/200 C.
Intr-o tava asezati carnea de pui, ceapa de apa taiata sferturi si usturoiul taiat feliute.
Combinati apoi 150 ml concentrat de pui cu mierea, otetul balsamic, uleiul de masline si la sfarsit cele doua linguri de rozmarin. Amestecati bine si turnati totul in tava.
Aruncati si cele 10 boabe de piper, acoperiti cu o folie si dati la coptor pentru 10 minute. Dupa 10 minute scoateti folia si mai lasati friptura inca 30-35 minute. Aveti grija sa o mai stropiti din cand in cand cu sucul din tava.
Fenomenal de bun totul, pe cuvant!
Noi am servit-o alaturi de un orez basmati, fiert cu unt si un praf de sare.
Lasă un răspuns
Piept de pui picant la gratar
12 Responses to Pui la cuptor cu sos de miere si ceapa rosie
yumiiii…….delicios……
de fiecare data gasesc cate o idee noua, o salvare la tine pe blog atunci cand nu mai stiu ce sa gatesc …Multumesc albinutzoooooooooo
cred ca-i tare frageda si buna fripturica ta.pupic si o zi minunata
haidi bai, ai pus concentrat de pui… s’o dus incolo naturelu’… eu nu mai folosesc concentrate din astea, ca’s pline di tati chimicalele. Oricum, cred c’o fo’ bunut tare! sa va fie de bine!
pup iu, all!
monya, mersi frumos, daca zici tu…asa o fi :))
sarah, o zi frumoasa si tie
georgiana, fiecare cu Bucataria sa :))
Ei, ce deliciu ai preparat…
Am vazut io la Cireasa de pe Tort cind a zis nenea ala, bucataru, ca toti bucatarii mai folosesc cite un concentrat din asta din cind in cind 🙂
alice si remik, haidi mai, jur c-am glumit, am vrut sa va vad reactiile :)))) si eu folosesc concentrate :))
@Georgiana: Uf, m-am mai linistit. Chiar ma gindeam ca ai renuntat … la concentrate 😉
Astea-mi fac o pofta!!!