Piept de pui in bacon si praz
by Alice Ciobanu
Pentru azi ca e zi de sarbatoare si nu am nici textele la mine…. e si ziua vara’mii (La multi ani, Laura) … e si foarte cald afara (cred ca e prima zi foarte calduroasa din luna asta… sau vara asta… cine mai stie)… e si lipsa de chef de scris si mai ales incep sa iau pauza de la pupat (xoxo) pe ici colo (nu dau nume ca nu-i onest)… am ales sa va dedic un pranz (cina) usor, fara prea multa fitosenie, fara prea multa pregateala si gateala, Doar simplu si bun. Credeti-ma! E foarte usor de facut si mai ales foarte savuros de delicios. Fara fason! Piept de pui in bacon si praz!
E doar putin pui imbracat cu bacon si-o fusta scurta de praz, totul aromatizat cu cimbru la caldura cuptorului.
Ingrediente pentru Piept de pui in bacon si praz
- 1 piept de pui cu piele cu tot
- 1 fir mare de praz
- cimbru
- 3-4 linguri ulei masline
- o lingura de unt
- 50 ml vin alb
- 10 felii bacon
- sare si piper proaspat macinat
Mod de preparare pentru Piept de pui in bacon si praz
Incingeti cuptorul la 200 grade sau treapta 6. Intr-un castron generos puneti pieptul de pui cu piele cu tot. Adaugati prazul taiat robdele de 0.5cm, cimbrul, uleiul de masline, untul, sare si piper proaspat macinat si vinul. Amestecati totul, aplicand puiului o zdravana frectie cu toata mestecatura de ingrediente. Se va simti foarte fresh dupa :).
Intr-un vas termorezistent puneti o folie de aluminiu in care veti impacheta si coace pieptul de pui, ferit de arsura cuptorului, doar cat sa-l aromatizati mirificandu-i tinuta exemplara. Astfel ca veti pune in folie pieptul de pui imbracat frumusel de jur imprejut in feliile de bacon, apoi de jur imprejur veti pune prazul condimentat ca mai sus, stropind totul cu putin ulei de masline.
Acoperiti-l cu folia de aluminiu, inchideti bine, strans ca intr-un semi-corset (nu-l strangeti ca pe don’soarele lui Ludovic, sa nu lesine la caldura :P) si bagati totul la cuptor pentru vreo 35 minute.
Spre final eliberati-l din stransoarea foliei de aluminiu, stropiti-l cu zeama lasata, din belsug, si mai lasati spre rumenire vaga vreo 5 minute.
Scoateti cu mare grija, serviti cu duiosie cat inca e cald, taiati cu grija camasuta de bacon, dati fustita de praz deoparte prima si bucurati-va de toata splendoarea sa.
Pofta buna!
Lasă un răspuns
1 Iunie la Mia Casa – Inculet, Zambete pentru copii
13 Responses to Piept de pui in bacon si praz
vreau si eu un piept dintr-asta gata echipat si imbracat!..:))Pup
O nebunie!
Yummy!!!!!!ce bine arata,sevesc o bucatica dar fara bacon.Pupici!
Pieptosul asta este trendy ,clar! Sexy si apetisant !:)
Hi-hi-hi ce titlu vestimentar are reteta ta…imi place Alice,e in trend,m-ai ca as imbraca si eu unul 🙂
Zi faina sa ai!
Albinutzo, te apreciez si pe blogul meu te asteapta un premiu !:)
alinutzika :)) ce comic…pup iu…vin azi a vad ce ai mai facut la tine in casuta
Rocsy…sa stii ca asa-i…azi trec si pe la tine
milica…pai il dezbraci si papi fara ambalaj :))
pupici
Adina..e foarte sexy, de-a dreptul
Pff…premiu…ok…hai ca trec sa vad ce e 😛 mai am unul pe la o doamna, cred 🙂
Angelico…ce ma bucur :)) si da Miruna a crescut mult de cand ai vazut-o tu:)
Alice, am venit sa ma infrupt din bunatatile tale, arata minunat!
te rasplatesc cu un premiu, pe care ti-l ofer cu drag.
minunat pt o masa deosebita!