WordPress Templates

Piept de pui in bacon si praz

O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

 

Pentru azi ca e zi de sarbatoare si nu am nici textele la mine…. e si ziua vara’mii (La multi ani, Laura) … e si foarte cald afara (cred ca e prima zi foarte calduroasa din luna asta… sau vara asta… cine mai stie)… e si lipsa de chef de scris si mai ales incep sa iau pauza de la pupat (xoxo) pe ici colo (nu dau nume ca nu-i onest)… am ales sa va dedic un pranz (cina) usor, fara prea multa fitosenie, fara prea multa pregateala si gateala, Doar simplu si bun. Credeti-ma! E foarte usor de facut si mai ales foarte savuros de delicios. Fara fason! Piept de pui in bacon si praz!

E doar putin pui imbracat cu bacon si-o fusta scurta de praz, totul aromatizat cu cimbru la caldura cuptorului.

Piept de pui in bacon si praz

Ingrediente pentru Piept de pui in bacon si praz

  • 1 piept de pui cu piele cu tot
  • 1 fir mare de praz
  • cimbru
  • 3-4 linguri ulei masline
  • o lingura de unt
  • 50 ml vin alb
  • 10 felii bacon
  • sare si piper proaspat macinat
Piept de pui in bacon si praz

Mod de preparare pentru Piept de pui in bacon si praz

Incingeti cuptorul la 200 grade sau treapta 6. Intr-un castron generos puneti pieptul de pui cu piele cu tot. Adaugati prazul taiat robdele de 0.5cm, cimbrul, uleiul de masline, untul, sare si piper proaspat macinat si vinul. Amestecati totul, aplicand puiului o zdravana frectie cu toata mestecatura de ingrediente. Se va simti foarte fresh dupa :).

Intr-un vas termorezistent puneti o folie de aluminiu in care veti impacheta si coace pieptul de pui, ferit de arsura cuptorului, doar cat sa-l aromatizati mirificandu-i tinuta exemplara. Astfel ca veti pune in folie pieptul de pui imbracat frumusel de jur imprejut in feliile de bacon, apoi de jur imprejur veti pune prazul condimentat ca mai sus, stropind totul cu putin ulei de masline.

Acoperiti-l cu folia de aluminiu, inchideti bine, strans ca intr-un semi-corset (nu-l strangeti ca pe don’soarele lui Ludovic, sa nu lesine la caldura :P) si bagati totul la cuptor pentru vreo 35 minute.

Spre final eliberati-l din stransoarea foliei de aluminiu, stropiti-l cu zeama lasata, din belsug, si mai lasati spre rumenire vaga vreo 5 minute.

Scoateti cu mare grija, serviti cu duiosie cat inca e cald, taiati cu grija camasuta de bacon, dati fustita de praz deoparte prima si bucurati-va de toata splendoarea sa.

Piept de pui in bacon si praz
Piept de pui in bacon si praz
Piept de pui in bacon si praz

Pofta buna!

13 Responses to Piept de pui in bacon si praz

  1. alinutzika spune:

    vreau si eu un piept dintr-asta gata echipat si imbracat!..:))Pup

  2. milica spune:

    Yummy!!!!!!ce bine arata,sevesc o bucatica dar fara bacon.Pupici!

  3. Adina spune:

    Pieptosul asta este trendy ,clar! Sexy si apetisant !:)

  4. Angelica spune:

    Hi-hi-hi ce titlu vestimentar are reteta ta…imi place Alice,e in trend,m-ai ca as imbraca si eu unul 🙂
    Zi faina sa ai!

  5. Adina spune:

    Albinutzo, te apreciez si pe blogul meu te asteapta un premiu !:)

  6. Alice spune:

    alinutzika :)) ce comic…pup iu…vin azi a vad ce ai mai facut la tine in casuta

  7. Alice spune:

    Rocsy…sa stii ca asa-i…azi trec si pe la tine

  8. Alice spune:

    milica…pai il dezbraci si papi fara ambalaj :))
    pupici

  9. Alice spune:

    Adina..e foarte sexy, de-a dreptul
    Pff…premiu…ok…hai ca trec sa vad ce e 😛 mai am unul pe la o doamna, cred 🙂

  10. Alice spune:

    Angelico…ce ma bucur :)) si da Miruna a crescut mult de cand ai vazut-o tu:)

  11. maria elena spune:

    Alice, am venit sa ma infrupt din bunatatile tale, arata minunat!
    te rasplatesc cu un premiu, pe care ti-l ofer cu drag.

  12. adnia spune:

    minunat pt o masa deosebita!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.