Frunze de vita de vie in saramura
by Alice Ciobanu
De ceva vreme am inceput lucrul pentru camara de iarna. Da, da, da ne pregatim de iernat. Ca iarna-i grea, omatu-i mare, iar camara-i plina tare. Asa ca dragilor, la iarna avem ce pune pe masa si pe blog :))
Astazi va zic doar ca vreo 3 ore am scos samburi din visine, eco, pe care tocmai le transformam in dulceata. Si mai zic: cine vrea dulceata, pe bune acum :P, cine vrea dulceata de visine doar sa zica si Alice din Tara Bucatelor va aduce cea mai buna dulceata de visine, eco, fara conservanti si gelifianti, fara adaos de apa sucuri si alte timpenii… doar fructe!
Dar revenind la postarea de azi, am pregatit frunze de vita de vie in saramura pentru sarmalutele delicioase din iarna.
Ingrediente pentru reteta de frunze de vita de vie in saramura
- frunze de vita de vie foarte tinere
- 500 grs are grunjoasa
- 2 litri apa
- cateva fire de marar verde
Mod de preparare pentru reteta de frunze de vita de vie in saramura
Spalati bine frunzele de vita de vie. Intr-o cratita puneti apa si sarea grunjoasa, cam 500 gr la 2 litri de apa rece. Cand coloteste puneti frunzele de vita de vie, pe rand si opariti-le pret de 2-3 secunde.
Scoateti-le si suprapuneti cate 10 frunze de vita de vie. Puneti in mijloc o crengura de marar verde si rulati strans.
Asezati rulourile in borcane. Turnati deasupra saramura.
Infiletati borcanele si pastrati-le la loc intunecos si racoros.
Le folositi la sarmalute.
S-aveti iarna usoara!
[…] sarmalute de post cu ciuperci, nu am reusit sa le pozez niciodata. Asa incat am scos repejor niste frunze de vita de vie de la borcanel, o conserva de ciuperci de la Sun Food si o conserva de rosii cuburi pentru sosul […]
[…] de lut la cuptor. De data asta am incercat sarmalute in foi de vita de vie pentru ca aveam niste vita de vie pusa la saramura. Stiu ca poate veti zice ca nu e o reteta adaptata pentru vara, dar n-am putut sa […]