WordPress Templates

Budinca din cartofi cu miez de lapte

O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

 

Am primit niste branzici, asaaa… de la Delaco.ro. Spre degustare. Noul lor produs Miez de lapte. N-am primit instructiuni sa fac reclama lor sau produsului in sine, insa eu is asa mai cu bun simt, mai naiva cateodata, ca doar de aia sunt blonda ­čśŤ si am zis ca daca tot mesteresc ceva prin niste cratite si folosesc cativa miezi de lapte, ar fi nice sa scriu si despre ei. De-o fi bine, de-o fi rau…. vorba semi-poetului :P, io scriu. Imi plac ca au gust bun, dulceag, n-au E-uri sau cel putin asa am citit eu pe la ingredientele afisate, si-n plus au forma super draguta. Le scoti din forma, le tai si le poti pune direct pe platoul de servit, arata foarte fain. Serios.

Budinca din cartofi cu miez de lapte

Ingrediente pentru Budinca din cartofi

  • 2 aripi „firave” si 2 pulpe isterice de puian de tara (le-am fiert de-o ciorba cu taitei de casa, dar cum nu papa nimeni carnea asta in ciorba, decat in timp de iarna, n-am vrut a le arunca)
  • vreo 2-3 cartofi curatati si taiati bucatele
  • cateva buchetele de broccoli
  • 3 oua eco┬á
  • putin sare si piper proaspat macinat
  • 150 gr Miez de lapte, natur
Budinca din cartofi cu miez de lapte

Miez de noapte pentru Budinca din cartofi

Am denumit reteta asta Budinca din cartofi cu Miez de lapte pentru ca n-am stiut cum sa-i zic. Daca-mi dati voi idei, e super! Altfel, sa ramana asa spre eternitate.

Ce sa va zic… luati ceva carne, de pui, de tara sau de ┬ágostat nu conteaza. Daca e de tara sa fie fiert bine inainte, ca deh! carnea de la tara nu-i ca ceea din oras (vorba soacra’mii :P). Asa deci dupa ce treceti de faza asta, taiati carnita in bucatele potrivite, nici prea-prea, nici foarte-foarte. Puneti-o la prajit intr-o tigaie cu putintel ulei incins. Presarati cu sare si piper, ceva mirodenii de care va lasa inimioara. Nu va indemn sa folositi prafuri ca nu vreau sa am lume pe constiinta. Ok, Chef? ­čśŤ (gluma daa?!)

Cartofii curatati si taiati bucatele potrivite ii fierbeti in apa cu sare, doar cat sa se inmoaie putin, daca infingeti o furculita in ei, sa fie tari, sa opuna rezistenta. Nu-i fierbeti de tot, ca pentru un piure pufos si delicios… miammm-miammm. Rasturnati-i intr-o strecuratoare si lasati-i sa se racoreasca. Incingeti citeva linguri de ulei intr-o tigaie si prajiti cartofii pe toate partile.

Luati 3 oo :)) , cum zice Miruna mea, pardon oua si bateti-le ca pentru omleta.

Intr-un vas termorezistent uns cu unt puneti carnea prajita, deasupra cartofii prajiti, aruncati ouale batute, puneti ici colo broccoli si dati la cuptor vreo 10 minute.

Deasupra asezati cateva felii taiate din branzica natur Miez de lapte si mai dati cateva minutele la cuptor.

Scoateti si serviti cald, acasa, pe fuga, la servici in tihna… sau invers?

Budinca din cartofi cu miez de lapte
Budinca din cartofi cu miez de lapte
Budinca din cartofi cu miez de lapte
Budinca din cartofi cu miez de lapte

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.