WordPress Templates

Prajitura Chinezeasca

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

 

Prajitura Chinezasca…. cine nu o stie?!
Vai ce imi mai placea sa-i rontai glazura aia galbena :D< . Gata cu melancolismele ca nu-mi sade bine la aura :))

Deci sa va povestesc cum e cu Prajitura chinezeasca.

Prajitura Chinezeasca

Ingrediente pentru Prajitura Chinezeasca

pentru blat
  • 200 gr unt
  • 200 gr zahar tos
  • 200 gr miez de nuca macinat
  • 6 albusuri
  • 100 gr faina
  • 2 linguri cacao
pentru glazura:
  • 6 galbenusuri
  • 150 gr zahar tos
*ciocolata rasa pentru ornat

Mod de preparare pentru Prajitura Chinezeasca

Incalzim cuptorul la 170-180 grade.

Vom face blatul procedand foarte simplu si usor. Frecam spuma untul cu zaharul tos, pana ce zaharul e aproape topit. Adaugam nucile macinate, cacaua, faina si apoi omogenizam. Incorporam albusurile batute spuma tare. Turnam compozitia intr-o tava potrivita (25*35 ) tapetata cu hartie de copt. Nivelam in strat uniform si dam la cuptor cam 15 minute. Blatul nu trebuie sa fie copt in totalitate cand punem glazura. Doar sa fie copt pe jumatate…. se va vedea putin crescut, ferm la atingere, dar moale in interior. Atunci e fix momentul in care punem stratul de glazura.

Glazura se obtine mixand galbenusurile cu zaharul tos, pana ce totul capata consistenta densa si vascoasa, iar zaharul e aproape topit. Turnam glazura peste blatul aproape copt, dupa cum v-am zis ceva mai sus. Nivelam, cu o spatula, in strat uniform si dam tava din nou la cuptor pana ce glazura e coapta, tare si ferma. In acest fel si blatul va fi copt exact cat trebuie.

Lasam prajitura la racit dupa care o taiem in patrate mari, cu ajutorul unui cutit cu lama lunga si tare, sters si incalzit bine in apa fierbinte dupa fiecare taietura. In felul asta glazura nu se va crapa foarte tare.

Razuim niste ciocolata deasupra sau  stropim cu ciocolata calduta si apoi consumam cu placere, musai cu placere.

Desavarsita prajiturica!

Pofta buna!

Prajitura Chinezeasca
Prajitura Chinezeasca

15 Responses to Prajitura Chinezeasca

  1. […] ca la noi nu e sarbatoare fara prajitura chinezeasca, si anul asta am reluat povestea. Doar ca am improvizat si am adaugat un ingredient secret. Atat de […]

  1. Super buna chinezoaica…eu imi amintesc de nasa mea de la Salonta caci de la ea am reteta 😛
    Pupici

  2. Rocsy Ciobanu spune:

    Prajitura asta ne-o facea mama in copilarie..Eram innebuniti dupa ea..super buna!

  3. Alice de mult i-am facut gand rau acestei prajituri dar nu am facut-o! Tu ma convingi!

  4. O stiu, o fac si eu, este o bunatate ! Tu ii spui prajitura chinezeasca…eu o cunosc cu numele de prajitura delicioasa cu nuci. Aprofit sa-ti urez un An bun cu bucurii! La multi ani !

  5. O bunatate trebuie sa fie, n-am facut inca…dar cand ma uit la ingrediente si la cum arata, deja salivez 😛

  6. tv online spune:

    Chiar curios. Cea ce am citit pe website-ul tau despre Prajitura Chinezeasca | Retete culinare din Tara bucatelor – de Alice Ciobanu m-a impresionat. Va felicit pentru dezvoltarea tarabucatelor.ro, care e un site care merita citita.

  7. ora exacta spune:

    Cel mai bun articol despre Prajitura Chinezeasca pe care
    l-am citit ora exacta pana
    acum!

  8. Rosu Mihaela spune:

    Buna am facut prajitura dupa reteta ta.Am mai incercat si inainte si la fel am patit.Este o prajitura f buna si gistoasa insa am o problema cu crema galbenusurile nu se intaresc raman moi chiar si dupa 20 de min si imi e frica sa o las mai mult sa nu o ard.Ai ideea unde gresesc?Ma poti ajuta cu un sfat?Multumesc

    • Alice spune:

      Buna,
      Scuze ca iti raspund asa tarziu, inca sunt in vacanta 🙂
      Sincer iti spun ca nu am mai auzit pana acum si nu mi s-a intamplat vreodata. Stiu, de la cuptorul mamei ca ii raman usor moi inauntru, dar tot fac pjghita tare deasupra, si pana a doua zi e uscata si partea moale din interior. Ideea e ca galbenusurile sa fie batute cu zahar si crema sa fie foarte groasa si densa (ai grija la calitatea zaharului folosit! E un tip de zahar Cristal Diamant ceva de genul asta care e de proasta calitate si nu se sparg granulele oricat te-ai chinui). Poti incerca sa „inseli” blatuo, in sensul ca sa il lasi la cuptor la moderat cam 10 minute, apoi pui spuma si o lasi mult mai mult de 20 minute, cam 30-35.
      Uite ca mi-ai dar o idee sa o fac si eu din nou ca parca tot am chef de o prajitura buna.
      Sper sa iti iasa si neaparat da-mi de stire!
      Zi frumoasa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.