Prajitura Chinezeasca
by Alice Ciobanu
Prajitura Chinezasca…. cine nu o stie?!
Vai ce imi mai placea sa-i rontai glazura aia galbena :D< . Gata cu melancolismele ca nu-mi sade bine la aura :))
Deci sa va povestesc cum e cu Prajitura chinezeasca.
Ingrediente pentru Prajitura Chinezeasca
- 200 gr unt
- 200 gr zahar tos
- 200 gr miez de nuca macinat
- 6 albusuri
- 100 gr faina
- 2 linguri cacao
- 6 galbenusuri
- 150 gr zahar tos
Mod de preparare pentru Prajitura Chinezeasca
Incalzim cuptorul la 170-180 grade.
Vom face blatul procedand foarte simplu si usor. Frecam spuma untul cu zaharul tos, pana ce zaharul e aproape topit. Adaugam nucile macinate, cacaua, faina si apoi omogenizam. Incorporam albusurile batute spuma tare. Turnam compozitia intr-o tava potrivita (25*35 ) tapetata cu hartie de copt. Nivelam in strat uniform si dam la cuptor cam 15 minute. Blatul nu trebuie sa fie copt in totalitate cand punem glazura. Doar sa fie copt pe jumatate…. se va vedea putin crescut, ferm la atingere, dar moale in interior. Atunci e fix momentul in care punem stratul de glazura.
Glazura se obtine mixand galbenusurile cu zaharul tos, pana ce totul capata consistenta densa si vascoasa, iar zaharul e aproape topit. Turnam glazura peste blatul aproape copt, dupa cum v-am zis ceva mai sus. Nivelam, cu o spatula, in strat uniform si dam tava din nou la cuptor pana ce glazura e coapta, tare si ferma. In acest fel si blatul va fi copt exact cat trebuie.
Lasam prajitura la racit dupa care o taiem in patrate mari, cu ajutorul unui cutit cu lama lunga si tare, sters si incalzit bine in apa fierbinte dupa fiecare taietura. In felul asta glazura nu se va crapa foarte tare.
Razuim niste ciocolata deasupra sau stropim cu ciocolata calduta si apoi consumam cu placere, musai cu placere.
Desavarsita prajiturica!
Pofta buna!
15 Responses to Prajitura Chinezeasca
-
Super buna chinezoaica…eu imi amintesc de nasa mea de la Salonta caci de la ea am reteta 😛
Pupici-
super buna! pupicei!
-
-
Prajitura asta ne-o facea mama in copilarie..Eram innebuniti dupa ea..super buna!
-
da da da!!!! pupicei falticineanca mea
-
-
Alice de mult i-am facut gand rau acestei prajituri dar nu am facut-o! Tu ma convingi!
-
Irinuco…e de musai! Nu vei regreta! Astept impresiile!
-
-
O stiu, o fac si eu, este o bunatate ! Tu ii spui prajitura chinezeasca…eu o cunosc cu numele de prajitura delicioasa cu nuci. Aprofit sa-ti urez un An bun cu bucurii! La multi ani !
-
La multi ani Nico, ia sa vad eu deliciosenia aia :))
-
-
O bunatate trebuie sa fie, n-am facut inca…dar cand ma uit la ingrediente si la cum arata, deja salivez 😛
-
pupicei, scumpa
-
Chiar curios. Cea ce am citit pe website-ul tau despre Prajitura Chinezeasca | Retete culinare din Tara bucatelor – de Alice Ciobanu m-a impresionat. Va felicit pentru dezvoltarea tarabucatelor.ro, care e un site care merita citita.
-
Cel mai bun articol despre Prajitura Chinezeasca pe care
l-am citit ora exacta pana
acum! -
Buna am facut prajitura dupa reteta ta.Am mai incercat si inainte si la fel am patit.Este o prajitura f buna si gistoasa insa am o problema cu crema galbenusurile nu se intaresc raman moi chiar si dupa 20 de min si imi e frica sa o las mai mult sa nu o ard.Ai ideea unde gresesc?Ma poti ajuta cu un sfat?Multumesc
Lasă un răspuns
Prajitura Alba ca zapada
[…] ca la noi nu e sarbatoare fara prajitura chinezeasca, si anul asta am reluat povestea. Doar ca am improvizat si am adaugat un ingredient secret. Atat de […]