Buche de Noel
by Alice Ciobanu
Am facut Buche de Noel, sau buturuga, cum mai e cunoscuta la noi, in Ro. Buche de Noel este o un preparat traditional francez care nu lipseste de pe masa de sarbatoare a acestora, din prajma Nasterii Domnului.
Este o prajitura deliciosa, fina si foarte usurel de facut. Eu am cam dat-o in bara cu crema, ca a iesit cam molicica, trebuia mai prelucrata putintel, dar…next time š
Ingrediente pentruĀ Buche de Noel
- 250 gr faina
- 2 linguri cu varf de cacao
- 250 gr zahar
- 6 oua
- un plic de zahar vanilat
- un praf de sare
- 3 oua
- 250 gr zahar
- 4 linguri de cacao
- 200 gr unt
- 5 linguri lapte
Mod de preparare pentruĀ Buche de Noel
Bateti albusurile spuma, iar galbenusurile le frecati cu un praf de sare si cu zaharul+zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul si devine o crema albicios-spumoasa. Amestecati cele doua compozitii alternand cu faina in ploaie, cernuta anterior. Turnati compozitia intr-o tava intinsa, tapetata bine cu unt si predati totul cuptorului incins bine, reducand focul la mediu-potrivit. Lasati la copt cam 25-30 minute, dar cel mai bine e sa treca testul scobitorii :P. cand e gata copt, lasati-l putin la racorit in tava dupa care il scoateti pe un prosop curat si umed si il rulati stans. Il lasati asa pana se raceste complet.
Pentru a face crema trebuie sa frecati ouale cu zaharul, cacaua si laptele, pe baie de aburi, pana se ingroasa. Aveti grija ca bulbucii de apa fierbinte sa nu atinga fundul oalei in care faceti crema, amestecati continuu si aveti grija sa nu fiarba. Cand e ingrosata bine trageti de pe foc si adaugati untul taiat cubulete si omogenizati energic si bine. Dati la rece.
Cand blatul si crema sunt reci treceti la asamblarea prajituricii Buche de Noel. Desfaceti blatul si umpleti-l cu 3/4 din crema dupa care il rulati inapoi.
Taiati apoi o bucata din rulada, cu o taietura oblica, si puneti-o alaturi de rulada mare, ca si cum ati forma o creanga. Asa ati facut o buturuga delicioasa.
Cu restul de crema imbracati total buturuga de rulada si cu ajutorul unei furculite trasati niste dungi care vor incerca sa sugereze scoarta unui copac.
E o prajitura dulce, ciocolatoasa, aromata , frumoasa, savuroasa si mai ales… de sarbatoare.
LasÄ un rÄspuns
Fursecuri Minispirale
22 Responses to Buche de Noel
O bunatate ..ciocolatoasa cum imi place mie!
ciaooo….o zi buna!
oh la la, ciocolataaaaaa ā„
arata superbisimo š te pup scumpa mea ā„
arata foarte bine, te pup :*
Daca-i ciocolatoasa atunci vreau si eu.
„La multi ani”! si buni sa fie.Te pup!
Daca e ciocolata , e foarte buna! Ma servesc si eu cu o feliuta! La multi ani!
Arata excelent, si imi place mai ales ca e ciocolatoasa.
Sunt sigura ca a fost delicioasa buturuga š … eu nu am mai apucat sa fac :(((
Mi-a facut cu ochiul reteta ta!O voi incerca sigur!
Mi-am amenintat si eu familia cu buturuga asta dar nu am avut timp sa o fac:)Asa ca iau de la tine o felie pentru ei:)
Mii de pupici!
Nicoleta, LA multi ani. pup cu drag
Emily daca zici tu ca arata bine…ma simt super incintata. pup fata draga, lov u <3
Dana, saru’mana!
Diamar…ma bucur ca ne revedem. pupici!
Adela, scumpa, ia si te serveste, d’apai cum sa nu :))
Alexandrina si noua ne-a palcut si sunt sigura ca o voi repeta. Pup , fata draga
catkitchen…n-ai mai reusit? ei, nu dispera e timp acum de Sf Ion.
Haplea, ma bucur ca apari fix cand e cu ciocolata :)) astept impresiile tale.
Teo, draga mea, pt tine oricind cu mare drag mii de flii si pupici. Un an nou fericit!
ohhh da,ciocolataaaaa.nu-i nevoie sa-ti mai zic ca salivez,nu?
pup
sarah…pe unde umbli ca mi-i dor de tine!!!!!!!!
pe vremea copilariei mele,mama o numea tunchi de copac,am reteta ei,dar nu m-am incumetat,pentru ca este ceva mai aproximativa la asamblare.Acum m-am lamurit.pupu-te!!
Ce faina e!!!!!
Mmmmm ce buturuga frumusica ai facut! Si zici c-a fost buna? Nu cred pana nu gust š
Tare bine arata! Anul viitor sper sa apuc sa o fac si eu… Pup