WordPress Templates

Amandina (2)

O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Am facut iar amandina, dar de data aceasta o alta reteta, pe care am tot vazut-o pe la Miha si Gabi, dar nu numai. Pot spune, cu mana pe inima, ca este cea mai buna amandina pe care am mancat-o vreodata.

Amandina

 

Ingrediente pentru Amandina

pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 30 gr cacao
  • 6 linguri faina (aproximativ 80 gr)
  • 1 plic praf de copt
  • o esenta de rom
pentru crema:
  • 250 gr unt
  • 200 gr zahar (eu am folosit zahar facut pudra)
  • 4 linguri cacao
  • 2 galbenusuri de ou
  • o esenta de rom
pentru insiropat:
  • 50 gr zahar tos
  • 100 ml apa
  • un plic capuccino
pentru glazura:
  • 100 gr ciocolata
  • 75 gr frisca lichida
Amandina

Mod de preparare pentru Amandina

Blatul l-am preparat asa: am separat albusurile de galbenusuri si le-am batut spuma tare. Am adaugat apoi zaharul si am mixat continuu. Galbenusurile le-am amestecat cu uleiul si esenta de rom si apoi le-am pus peste albusuri amestecand continuu. Faina am amestecat-o cu cacao si praful de copt si le-am pus cate putin peste spuma de albusuri, mixand intre timp. Am pus totul in tava si am dat la cuptor. Am facut proba cu scobitoarea pentru copt. Am lasat blatul la racit, dupa care l-am taiat in doua.

Intre timp, pana s-a racit blatul, am lucrat crema asa: untul l-am topit putin si apoi am adaugat zaharul si l-am mixat pana a inceput sa devina spumos, spre tare. Am adaugat galbenusurile pe rand si apoi cacao. La urma am pus si esenta de rom si am dat la frigider.

Separat (pentru a face siropul) am pus pe foc apa cu zaharul si le-am fiert putin dupa care am adaugat si pliculetul de capuccino. Am tras de pe foc si am lasat la racorit.

Apoi am trecut la asamblat: blatul rece si taiat l-am insiropat foarte bine si l-am umplut cu crema. Am dat la frigider pentru cateva ore, cel mai bine e sa il lasati peste noapte.

Glazura am facut-o cam asa: am pus pe foc frisca lichida si am rupt ciocolata in mai multe bucati si le-am topit. Apoi le-am turnat peste blatul asamblat, gata scos de la rece.

Cam asta e povestea amandinei, o prajitura fenomenala!, ceva mai soft ca prima varianta de amandine de la mine de pe blog si la fel de buna.

Amandina
Amandina
Pofta Buna!

11 Responses to Amandina (2)

  1. […] ingrediente si mod de preparare le gasiti aici […]

  2. […] in mai multe formule care mai de care mai atragatoare. Eu nu sunt fan Negresa asa cum sunt fan Amandina, de ex, dar pot spune ca imi face placere sa pap cate o negresa din cand in cand.    Dupa cum […]

  3. […] e simpla:   Interiorul e amandina (2), imbracat in pasta de zahar . Am incercat sa ii dau o infatisare zgolbie si simpatica asa cum este […]

  4. […] si crema sunt cele de la amandine (2), facut in forma speciala de tort rotund, insiropat cu acelasi sirop de zahar si capuccino. L-am […]

  1. Petronela spune:

    Tu chiar vrei sa ma innebunesti!!!Stii ca sant FAN de amandine….Asa nu ma mai joc….
    Te pup cu drag!!!

  2. Florina spune:

    Hai ca m-ai convins…fac si eu zilele astea 🙂

  3. Alice spune:

    Petronela…nu asta a fost intentia mea :))

  4. Alice spune:

    Florina…incearca reteta asta..e mai buna si mai simpla decit prima versiune..pupici

  5. Miha spune:

    Mi s-a facut pofta de-o amandina si am venit la tine in vizita! :))

  6. Alice spune:

    Miha, apai te mai astept….ca esti scumpa la vedere :))

  7. Tot cu pofta am ajuns si eu 🙂 Sper ca mai e loc:))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.