WordPress Templates

Fasole batuta (frecata)

O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

 

Dragiii mei nu am nici cea mai vaga idee despre reactia pe care o veti avea, voi, citind reteta de mai jos. Cert este ca eu o ador! E vorba de Fasole batuta, sau Fasole frecata, dupa cum  mai e cunoscuta aceasta savurosenie culinara. Recunosc insa cinstit ca nu ma dau in vant dupa fasolea frecata cu ceapa prajita si putintica pasta de tomate… decat daca mi-o prepara bunii mei prieteni Gabi si Teacher :)). Dar fasolea facuta dupa cum imi place mie e mai dificil de digerat. E o salatica grea si cu ceva mai multe calorii…. Sa va povestesc, asa-i ca sunteti nerabdatori? Apai ia luati voi pixu’ si notati:

Fasole batuta (frecata)

Ingrediente pentru Fasole batuta

  •  300 gr fasole alba fiarta si scursa de apa
  • 1 ceapa rosie tocata marunt
  • 50-70 gr maioneza de casa, la care adaug inevitabil o lingura de mustar
  • sare dupa gust
  • putin cimbru uscat

   * daca inlocuiesti maioneza doar cu ulei + mustarul…o poti repede transforma intr-un adevart deliciu de post!

Mod de preparare pentru Fasole batuta

Treaba e super simpla. Notati, da?!  Fasolea fiarta si scursa de apa o punem in blender si o mixam pana ii vine rau :)), serios… o bleduim rau de tot. Eu folosesc blenderul vertical, Moulinex-ul cel nou 😛 si toata treaba asta se termina in maxim 3 minute.

Peste fasolea batuta adaugam ceapa rosie tocata marunt, maioneza de casa, putin cimbru uscat si sare dupa gust.

Amestecam, omogenizam, lasam la rece vreo juma de ora… mai adaugam sare daca ni se pare ca mai e nevoie….si… gata minunatia asta de fasole batuta!

Pofta buna!

Fasole batuta (frecata)
Fasole batuta (frecata)

14 Responses to Fasole batuta (frecata)

  1. […] din Tara Bucatelor by Alice Ciobanu       Iubim Hummus-ul, dar tot la fel de mult iubim si pasta de fasole cu usturoi sau cu ceapa si maioneza. Stiu, stiu, astea nu-s chiar atat de OK, insa eu le iubesc, le ador, le divinizez. Si am […]

  1. pun la fiert o cana de fasole :D, dintr-un anume motiv nu am voie la maioneaza dar voi gasi eu o solutie. o zi faina sa ai

    • Alice spune:

      Draga mea…tocmai cum am spus…inlocuieste maioneza cu ulei simplu de floarea soarelui plus o lingura de mustar ….va fi la fel de bun, crede-ma!

  2. mirela spune:

    Foarte buna!!!!!!dai si la pofticiosi????,si eu o fac cu ulei,dar am sa incerc si cu maioneza.

  3. Cristina spune:

    Foarte buna cu maioneza. Eu cand fac astfel fasolea, tai marunt si vreo doi castraveti murati si-i amestec cu salata. O nebunie. 🙂

  4. adnia spune:

    eu nu ma omor dupa fasole uscata, desi stiu ca e sanatoasa..insa arata bine!

  5. Haplea spune:

    Ador fasolea batuta!!Prezentarea de nota 10 plus!!!

  6. Raluca spune:

    Greu de digerat?! Neahhh, se invata stomacelul! Calorii?! Da-le incolo! Sa vina, ca le dau in cap! Traiasca fasolicaaaa!:)

  7. fasolea ca fasolea, dar fata asta noua si stilata imi place mult. Fata blogului mai, ce credeai 😛

  8. Teobucatar spune:

    Excelenta prezentarea,draga mea!De nota 10!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.