WordPress Templates

Ralu Cake – Prajitura Raluca – lapte condensat si nuci

O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

 

Mi-a fost dor de niste dulce de leche, Doamne ce dor mi-a fost! Si pentru ca mi-am facut o ulcica de dulce de leche si dupa ce m-am infruptat serios din ea, cu linguroiul al mare :)), protejata de ingerul pazitor al glicemiei  mele aflate intr-o stare de evidenta exploziune, am mai pastrat putintel pentru o prajiturica ce ma tot imbia : „coace-ma, coace-ma!”

Iar pentru ca draga mea Ralu din Bucuresti tot facea misto de mine pe Facebook, cum ca sa ma mai opresc odata din a rumega dulce de leche si lapte condensat cu lingura direct din strachina, am denumit-o, pe prajitura adica, Ralu cake! Si asta numai si numai pentru a ma razbuna pe ea, draga mea fata buna si frumoasa. Nu-i asa Ralu? :))

Ralu cake - Prajitura Raluca - lapte condensat si nuci

Ingrediente pentru Ralu Cake

pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri apa
  • 1 lingura ulei
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 200 gr nuca macinata
  • 1 plic de praf de copt
pentru crema:

  • 300 ml lapte
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 100 gr unt
  • 397 gr lapte condensat (adica o conserva de la delatte, daca nu aveti facut de voi in casa)

 pentru insiropat:

pentru ornat:

  • 200 gr ciocolata 
  • dulce de leche in ce cantitate vreti voi, doar asa pentru spoit 😛
Ralu cake - Prajitura Raluca - lapte condensat si nuci

Mod de preparare pentru Ralu Cake

Pentru blat separati ouala si bateti spuma albusurile cu un praf de sare. Galbenusurile le mixati puternic cu zaharul, pana ce-si dubleaza volumul si se deschid la culoare. Adaugati uleiul si apa, mixati bine dupa fiecare. La urma adaugati faina in ploaie, amestecata in prealabil cu praful de copt si cacao. Adaugati si nuca macinata si ametecati vartos cu o lingura de lemn. La final incorporati si albusurile batute spuma si turnati totul in tava sau intr-o forma rotunda de tort – de 26 cm pentru a taia blatul in doua. Puteti folosi tava cu diametrul mai mic, caz in care blatul va iesi mai inalt si il; veti putea taia si in trei :). Predati compozitia cuptorului incins, la foc moderat si vizionati dinafara cum creste, fara a va lasa luati de val si a deschide usa cuptorului, macar vreo 25 minute. Apoi puteti deschide, mirosi si pipai… trebuie sa fie putin tare la atingerea voastra delicata. Pentru siguranta coacerii indeajuns de bine la interior, faceti testul cu scobitoarea. Cand totul e satisfacator, scoateti blatul, lasati-l la racit si cand e rece il taiati in doua si il insiropati.

Pentru sirop folositi compot de ananas, piersici caise sau faceti sirop de zahar ars, daca veti dori ca totul sa fie si mai dulce.

Pentru crema puneti intr-o craticioara, pe foc molcom, laptele si doua linguri de amidon alimentar. amestecati bine pentru a nu se prinde de fundul cratitei si cand s-a ingroat trageti de pe foc si lasati-l la racit. Untul il mixati cu laptele condensat si cand crema de lapte e rece, adaugati si aceasta. dati la rece pentru cateva ore. Din cantitatea rezultata am folosit doar jumatate. A fost mai mult decat suficient. Restul l-am pastrat la frigider vreo citeva zile, dupa care l-am introdus in niste pufoase si delicios de bune Prajiturele iernatice (revin cu reteta, imediat!). Asadar puteti injumatati cantitatile, fara probleme.

Asamblati prajiturica si acoperiti-o cu un strat generos de ciocolata topita si fluida. Lasati la frigider cateva ore sau peste noapte. Stropiti-l din belsug sau spoiti-l putintel, dupa pohta inimii, cu dulce de leche. Va asigur ca e ultra-mega delicios de savuros.

Ralu, am dreptate? Prajitura asta ti se potriveste intru-totul… dulce,  siropoasa, are si putine nuci cat sa de-a o savoare aparte in tot noianul asta dulce.

E atat de buna ca musti din ea si nu te mai opresti… creeaza dependenta si nu iti face rau. Parol!

Ralu cake - Prajitura Raluca - lapte condensat si nuci
Ralu cake - Prajitura Raluca - lapte condensat si nuci
Ralu cake - Prajitura Raluca - lapte condensat si nuci

19 Responses to Ralu Cake – Prajitura Raluca – lapte condensat si nuci

  1. Raluca spune:

    As putea sa te iert asa un pic doar daca promiti ca toata praji e a mea =)). Cu laptele nu comentez nimic, ca ma cam simt cu musca pe caciula :D. Pupicei grasunei ca manutzele Mirunei :).

  2. Adela Zilahi spune:

    Hmmm exact pe gustul meu!!

  3. Mihaela spune:

    Imi place partea cu „coace-ma, coace-ma”, ca asa ma imbie si pe mine, aud o voce in bucatarie :)) Cred ca fost tare buna cu dulce de leche. Poate ma apuca si pe mine dorul :))

  4. milica spune:

    Trebuie sa fie buna tare,mmmm!i-mi ploua in gura.La noapte tot fur o bucatica.PUP!

  5. am si eu un dor de dulce de leche! dar mie teama ca daca fac o portie noua nu va mai ajunge in nicio tarta sau briosa!

  6. .. iar tarta ta, la ora asta, chiar si atat de tarzie, tot ma face sa vreau macar o felie!

  7. mandala spune:

    si eu am o problema cu dulce de leche, nu ma mai satur de el, tare bun e, prajitura ta arata extrem de apetisant!

  8. Alice spune:

    Ralu…te iert :)))))))))

  9. Alice spune:

    Adela, ce ma bucur! Acusi vin in vizita la tine sa vad ce ai mai mesterit! :))

  10. Alice spune:

    Mihaela, nu-i asa? hai…ca ulcele alea ale tale m-au dat pe spate…de acolo mi se trage mie si tot aud soapte, voci imbietoare 😛

  11. Alice spune:

    milica…deci tu umblai aseara pe la mine prin bucatarie? hmmmm

  12. Alice spune:

    Andreea-Elena…nu-mi mai zi…deja am desfacut o conserva de lapte condensat, am mancat jumate din ea…si restul; sta in frigider….oare cat timp? :))

  13. Alice spune:

    mandala….cand ajung in Oradea…facem o portie de dulce de leche…musai!

  14. Timea spune:

    Ce frumos arata!

  15. langmina spune:

    Foarte,foarte buna!

  16. catkitchen spune:

    Mmmmmm , ce bine arata !!!

  17. pansy spune:

    Apetisanta prajiturica ta ! Cat despre dulce de leche,intru si eu in club

  18. Simona Patras spune:

    Tare bine mai arata!!!
    Pupici!

  19. Alice spune:

    Pup fetelor….pansy…te asteot in club, draga mea
    Simona….miss you!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.