WordPress Templates

Orez de post

O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

 

Pentru astazi doar ceva usor si … de post. Foarte simplu si mai ales foarte gustos. Nu am avut mult timp pentru ceva papica mai studiata, mai complicata… in ultima vreme ceasul meu e  tare dramuit. Iar timpul, ah! timpul nu-mi mai ajunge. Nu vreau sa ma laud acum si aici, desi multi ma sfatuiesc sa o fac, dar am facut atat de multe lucruri frumoase, am tot vorbit despre mancare si despre cum poti aduce putina fericire prin bucate, am cunoscut oameni minunati, am intrat in proiecte deosebite si pot spune sincer ca 2012 a fost un an bun pentru mine. Nu am castigat premii ce se pot contoriza material si depozita in vreun spatiu din casa, insa am castigat mult mai multe alte premii la care altii nici nu spera sau viseaza. Sunt tare mandra de mine si de cum mi-am calauzit pasii prin hatisurile blogosferice. Deci Da! sunt bucuroasa si mandra de ceea ce am realizat in 2012 si am increderea ca voi avea un 2013 desavarsit! Na, ca am zis ca nu ma laud :))

Pentru ca azi e miercuri, zi de post, va prezint: Orez de post.

Orez de post
 

Ingrediente pentru Orez de post

  • 1 cana de orez
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita tumeric
  • masline
  • apa
  • sare, piper, o frunza de dafin
  • o lingurita de Mirodenia (optional)

Mod de preparare pentru Orez de post

Simplu: Intr-un ceaun puneti uleiul si cand e incins turnati orezul. Amestecati un minut dupa care stingeti cu apa rece. Doua masuri de apa pentru o masura de orez, cam asa era nu? :)) Lasati la foc mic, acoperit cu un capac, pana ce orezul se umfla. Adaugati frunza de dafin, piper, sare dupa gust, tumeric pentru culoare si lasati pana ce orezul e fiert. La final adaugati maslinele si trageti de pe foc si acoperiti cu un capac pana ce se absoarbe apa si orezul infloreste. 

Seriviti cald, ca atare sau ….ca garnitura la carnita, asta cand nu e post.

Pofta buna!

Orez de post

3 Responses to Orez de post

  1. […] E un fel de valorificare a mancarii si a reducerii risipei alimentare. Iar daca faci mai mult orez de post si te plictisesti de el, il poti reconditiona sub forma retetei de arancini cu sos de […]

  1. daniyl spune:

    Ma bucur sa aud ca ti-a mers bine in 2012 ,si iti dorim sa iti mearga si mai bine in 2013.aiti multumim pentru tot ceea ce ne impartasesti pe acest blog.Din partea me iti doresc un an nou fericit si La multi ani !tie si familiei tale mimunate.

  2. Alice spune:

    Va multumesc din suflet! La multi ani si numai bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.