WordPress Templates

Mocha Souffle

O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Pentru azi v-am pregatit desertul meu favorit, pe care il divinizez pur si simplu. E o chestiune pe care o pregatesc  doar de vreo cateva ori pe an, un desert desavarsit, decadent, full de calorii si care combina doua mari pasiuni ale mele, doua mari dependente: cafeaua si ciocolata. OMG! Sunt totalmente in love de Mocha Souffle. Iremediabila si incomensurabila e dependenta mea.

Mocha Souffle

Ingrediente pentru Mocha Souffle

pentru souffle:
  • 1 lingura fulgi de migdale
  • 2 linguri cafea instant
  • 100 gr ciocolata 50% cacao
  • 2 oua
  • 1 1/2 lingurita faina
  • 50 gr zahar tos
pentru sosul de ciocolata si cafea
  • 1 lingurita cafea instant
  • 75 gr ciocolata
  • 130 ml frisca lichida
  • 2 linguri coniac
  • frisca batuta pentru servire, cate o lingura
   *din cantitatile astea ies cam 2-3 portii de souffle, depinde de vasul folosit
 

Mod de preparare pentru Mocha Souffle

Incingem cuptorul la 190 grade.

Intr-un vas dizolvam cafeaua instant cu 2 linguri de apa fierbinte, adaugam ciocolata rupta bucati si punem vasul pe baie de aburi pana se topeste ciocolata. Separam ouale. Punem galbenusurile intr-un bol si albusurile in altul. Ciocolata topita, putin racita o vom adauga peste galbenusuri. Amestecam bine pana la omogenizare completa, dupa care vom adauga 25 gr zahar tos si faina. Omogenizam.

Intre timp albusurile le batem spuma tare si cand toata compozitia e densa si ferma, mixam cu restul de zahar (25gr) turnat in ploaie. Mixam ca pentru bezea, pana ce totul se intareste. Adaugam apoi spuma de albusuri peste crema de cafea si ciocolata si cu ajutorul unei linguri de inox omogenizam usor. Turnam cu lingura, din compozitie, in formele de sufleu si dam la cuptor pentru 20 minute.

Mocha Souffle

Ungem cu unt formele termorezistente pe care  alegem sa le folosim. Eu am avut  forme din acelea mici pentru sufleu, asa ca le-am folosit pe acelea. Am pus in jurul fiecareia cate un cerc din hartie de copt, legat cu ata, pentru a nu se rasfrange din compozitie, pe afara. Nu a fost nevoie, formele fiind destul de maricele, a crescut perfect, nici prea-prea nici foarte-foarte, exact cat trebuie. Foloseam aceasta metoda pentru canitele mici de expresso in care pregateam, de regula soufleul asta. Asa ca puteti sari peste etapa asta.
Dupa ce am uns formele cu unt, presaram fulgii de migdale pe fundul formelor.

Turnam cu lingura, din compozitie, in formele de sufleu si dam la cuptor pentru 20 minute.

Mocha Souffle

In timp ce sufleul sta bine merci la cuptor pregatim sosul de cafea. Punem intr-un vas, pe foc mic, frisca lichida, ciocolata rupta bucati si cafeaua instant. Amestecam pana se topeste ciocolata si lasam foarte putin la fiert, pana cand totul capata consistenta unui sos de ciocolata, dens si fluid. Tragem de pe foc si punem coniacul, amestecand repejor.

Scoatem sufleul din cuptor. Cu mare bagare de seama sa nu ne frigem la degetele, taiem sfoara si scoatem foaia de copt din jurul formei. Punem forma cu grija,  tinandu-ne rasuflarea, pe o farfuriuta pentru servit. Nu rasuflati, nu va agitati si mai ales nu-l speriati… pericolul de a se prabusi, de a se lasa in mijloc e mare, foarte mare. Frumusel, nu?

Mocha Souffle

Crestam pe mijloc, punem frisca rece si turnam sosul de cafea si ciocolata peste.

Mocha Souffle

Serviti cald.

Decadent sau ba? E desertul ideal pentru un coffee addicted like me :))) Enjoy it, girls: Mocha Souffle!

Mocha Souffle
Mocha Souffle
Mocha Souffle

28 Responses to Mocha Souffle

  1. emella ivan spune:

    ciocolata si cafea! mmm si mie-mi plac! arata semzational1

  2. Raluca spune:

    Vaaaaiiiii, fie-ti mila! Eu vreau carafa aia cu cioco! <3

  3. Si cum sa nu murim de pofta??Felicitari,ti-au iesit perfect!

  4. Elena Toma spune:

    Arata de vis si eu sunt fan cafea, asa ca voi muri de pofta zilele astea cu aceasta provocare la maratonul vostru!

  5. grasu64 spune:

    Invitatie de participare la: Concurs pentru bloggeri culinari „FISSLER BY KIKA – EXCELENTA IN BUCATARIE”
    http://www.gatestesanatos.ro/Concursuri/

  6. Souffle cu cicolată și cafea, cel mai bun souffle din câte există:). Succes!

  7. coco spune:

    wawww…cum poate sa arate !!!

  8. Vai de mine! Nici nu ma mai pot concentra! Am intrat azi dimineata la 6 sa trag cu ochiul si nu era nimic. Stiam eu ca mi se pregateste ceva teribil :)Cand ne vedem sa nu uiti sa bagi in poseta un sufleu din asta!

  9. Rita Oarga spune:

    Excelenta reteta! De parca n-ar ajunge pufosenia asta de sufleu care te vrajeste, ai mai adaugat si sosul de cafea si frisca in crestatura. Cine mai vrea cafea cu fursecuri? Desertul asta e mai presus de orice. Iti incepi dimineata cu voie buna si energie.
    Multa bafta si te felicit pentru tot ce ai facut in cadrul acestui concurs. Ai fost inspirata, ai ales retete interesante, iar postarile sunt exceptionale. Bravo!

  10. Ramona Alina spune:

    Deja mam pus sa ling ecranul, e mortal!!!

  11. VAiii, eu vreau tot ce e acolo pe masa!! Arata prea bine, si prea tentant pentru mine 😀 Minunat!!

  12. Adriana spune:

    De acum înainte o să fie şi desertul meu favorit!

  13. Alina spune:

    Alice, arata tare imbietor! Am inteles bine: 1 lingurita si jumatate faina? mersi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.