Mocha Souffle
by Alice Ciobanu
Pentru azi v-am pregatit desertul meu favorit, pe care il divinizez pur si simplu. E o chestiune pe care o pregatesc doar de vreo cateva ori pe an, un desert desavarsit, decadent, full de calorii si care combina doua mari pasiuni ale mele, doua mari dependente: cafeaua si ciocolata. OMG! Sunt totalmente in love de Mocha Souffle. Iremediabila si incomensurabila e dependenta mea.
Ingrediente pentru Mocha Souffle
- 1 lingura fulgi de migdale
- 2 linguri cafea instant
- 100 gr ciocolata 50% cacao
- 2 oua
- 1 1/2 lingurita faina
- 50 gr zahar tos
- 1 lingurita cafea instant
- 75 gr ciocolata
- 130 ml frisca lichida
- 2 linguri coniac
- frisca batuta pentru servire, cate o lingura
Mod de preparare pentru Mocha Souffle
Incingem cuptorul la 190 grade.
Intr-un vas dizolvam cafeaua instant cu 2 linguri de apa fierbinte, adaugam ciocolata rupta bucati si punem vasul pe baie de aburi pana se topeste ciocolata. Separam ouale. Punem galbenusurile intr-un bol si albusurile in altul. Ciocolata topita, putin racita o vom adauga peste galbenusuri. Amestecam bine pana la omogenizare completa, dupa care vom adauga 25 gr zahar tos si faina. Omogenizam.
Intre timp albusurile le batem spuma tare si cand toata compozitia e densa si ferma, mixam cu restul de zahar (25gr) turnat in ploaie. Mixam ca pentru bezea, pana ce totul se intareste. Adaugam apoi spuma de albusuri peste crema de cafea si ciocolata si cu ajutorul unei linguri de inox omogenizam usor. Turnam cu lingura, din compozitie, in formele de sufleu si dam la cuptor pentru 20 minute.
Ungem cu unt formele termorezistente pe care alegem sa le folosim. Eu am avut forme din acelea mici pentru sufleu, asa ca le-am folosit pe acelea. Am pus in jurul fiecareia cate un cerc din hartie de copt, legat cu ata, pentru a nu se rasfrange din compozitie, pe afara. Nu a fost nevoie, formele fiind destul de maricele, a crescut perfect, nici prea-prea nici foarte-foarte, exact cat trebuie. Foloseam aceasta metoda pentru canitele mici de expresso in care pregateam, de regula soufleul asta. Asa ca puteti sari peste etapa asta.
Dupa ce am uns formele cu unt, presaram fulgii de migdale pe fundul formelor.
Turnam cu lingura, din compozitie, in formele de sufleu si dam la cuptor pentru 20 minute.
In timp ce sufleul sta bine merci la cuptor pregatim sosul de cafea. Punem intr-un vas, pe foc mic, frisca lichida, ciocolata rupta bucati si cafeaua instant. Amestecam pana se topeste ciocolata si lasam foarte putin la fiert, pana cand totul capata consistenta unui sos de ciocolata, dens si fluid. Tragem de pe foc si punem coniacul, amestecand repejor.
Scoatem sufleul din cuptor. Cu mare bagare de seama sa nu ne frigem la degetele, taiem sfoara si scoatem foaia de copt din jurul formei. Punem forma cu grija, tinandu-ne rasuflarea, pe o farfuriuta pentru servit. Nu rasuflati, nu va agitati si mai ales nu-l speriati… pericolul de a se prabusi, de a se lasa in mijloc e mare, foarte mare. Frumusel, nu?
Crestam pe mijloc, punem frisca rece si turnam sosul de cafea si ciocolata peste.
Serviti cald.
Decadent sau ba? E desertul ideal pentru un coffee addicted like me :))) Enjoy it, girls: Mocha Souffle!
Lasă un răspuns
Somon cu ierburi si sos de camembert cu ceapa
28 Responses to Mocha Souffle
ciocolata si cafea! mmm si mie-mi plac! arata semzational1
multumesc!
Vaaaaiiiii, fie-ti mila! Eu vreau carafa aia cu cioco! <3
stiu stiu >:D<
Si cum sa nu murim de pofta??Felicitari,ti-au iesit perfect!
saru’mana 🙂
Arata de vis si eu sunt fan cafea, asa ca voi muri de pofta zilele astea cu aceasta provocare la maratonul vostru!
:)) ai mare dreptate
Invitatie de participare la: Concurs pentru bloggeri culinari „FISSLER BY KIKA – EXCELENTA IN BUCATARIE”
http://www.gatestesanatos.ro/Concursuri/
Souffle cu cicolată și cafea, cel mai bun souffle din câte există:). Succes!
divin di decadent. multumesc Alina
yammy, ce bun!
🙂
wawww…cum poate sa arate !!!
cum? cum? pupicei
Vai de mine! Nici nu ma mai pot concentra! Am intrat azi dimineata la 6 sa trag cu ochiul si nu era nimic. Stiam eu ca mi se pregateste ceva teribil :)Cand ne vedem sa nu uiti sa bagi in poseta un sufleu din asta!
aha…de aia ma „uraste” R? :))) pupicei
Minunat… succes!
multumesc
Excelenta reteta! De parca n-ar ajunge pufosenia asta de sufleu care te vrajeste, ai mai adaugat si sosul de cafea si frisca in crestatura. Cine mai vrea cafea cu fursecuri? Desertul asta e mai presus de orice. Iti incepi dimineata cu voie buna si energie.
Multa bafta si te felicit pentru tot ce ai facut in cadrul acestui concurs. Ai fost inspirata, ai ales retete interesante, iar postarile sunt exceptionale. Bravo!
Rita, ma copleseti! Am facut si eu cate ceva…sper sa fie la inaltimea asteptarilor, stiu eu…sper
Deja mam pus sa ling ecranul, e mortal!!!
:)))) multumesc draga mea
VAiii, eu vreau tot ce e acolo pe masa!! Arata prea bine, si prea tentant pentru mine 😀 Minunat!!
>D<
De acum înainte o să fie şi desertul meu favorit!
Alice, arata tare imbietor! Am inteles bine: 1 lingurita si jumatate faina? mersi
dap