WordPress Templates

Somon umplut cu branza

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Dragii mei dragi, astazi vorbim despre peste, despre acea carnita roz (cum o alinta Miruna), adica despre somon. Astazi le-am pregatit alor mei niste Somon umplut cu branza. Simplu si foarte bun. Cat de bun? Veti vedea singurei, nu-i asa? Caci sunt sigura ca veti incerca asa deliciosenie. Nici nu trebuie multe ingrediente, nici nu e un preparat greu si e gata in maxim 20-25 minute, cu tot cu timpul necesar prepararii. Putina branza, niscaiva somon, un cimbrisor, hap-hap, gata! s-a dus! Si, daca vrei sa variezi, poti pune alaturi in farfurie niste legume. Noi am vrut sa ne bucuram pe deplin de gustul acestui somon umplut cu branza, asa ca nu am mai pus nimic alaturi in farfurie. Va asigur ca a meritat!

Somon umplut cu branza

Ingrediente pentru reteta de Somon umplut cu branza

  • 4 fileuri de somon, fara piele
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • 4 felii de branza Emental
  • cateva fire de chives
  • cateva fire de marar
  • 1 ramurica de cimbrisor
  • sare
  • piper

Mod de preparare pentru reteta de Somon umplut cu branza

Spala fileurile de somon si usuca-le foarte bine. Apoi, cu ajutorul unui cutit foarte ascutit, taie pe mijlocul fiecarei bucati de somon, exact ca si cum i-ai face un buzunar. Ai grija sa nu tai pana la capat! Presara in fiecare buzunar cate putina sare.  Pune in fiecare buzunar cate o felie de Emental, firele de chives taiate marunt, putin marar si cate o bucatica de cimbrisor. Inchide fileurile de somon si preseaza-le usor. Stropeste fiecare bucata cu sucul de lamaie, presara sare si piper proaspat macinat.

Inveleste in folie de aluminiu fiecare bucata de somon umplut cu branza. Pune-le intr-o tava si lasa-le 15 minute la 200 grade.

Cand sunt gata desfa-le si serveste-le calde!

Pofta buna la Somon umplut cu branza!

Somon umplut cu branza

2 Responses to Somon umplut cu branza

  1. Wow, wow cum arata! Am lesinat privind pozele. Ce sa mai zic, somonul imi place groozav, branza la fel, ador si mararul si cepsoara. Mai ramane doar sa ma apuc de treaba.Te pup!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.