Spata de porc rulata si aromata, in cuisoare atarnata
by Alice Ciobanu
N-am mai gatit de ceva vreme niste porc delicios la cuptor. Spata de porc la cuptor e una din favoritele mele. Na, nu mananc sanatos, nu sunt adepta unor stiluri culinare clar definite, incatusate in norme, principii, reguli…. Eu si implicit ai mei manancam diversificat, alimente din toate categoriile, avand insa grija sa nu facem excese. Cred ca pana la urma asta e cheia succesului… sa mananci din toate, cate putin, fara excese si mai ales, fara constringeri. Dar nu e cazul aici sa fac eu apologia mancatului din toate, fara excese. Poate ca va fi tema unei alte scrieri pe blog, chiar de stiu ca imi voi ridica, iarasi, cativa „fani” in cap sau si mai rau… niste bube :)) But, this is life! Nu poti multumi pe toata lumea… Iar cine ma cunoaste stie ca never nu pot fi redusa la tacere si never nu voi fi incatusata in niste canoane doar pentru a fi „in gasca” sau ” in rand cu moda/trendul/galaxia”…Dar… sa va vorbesc de spata asta de porc….
Ingrediente pentru Spata de porc la cuptor
- 1 kg spata de porc
- ulei de masline
- 150 ml apa rece
- 3 lingurite boia de ardei dulce
- 1 lingurita paprika
- 2 lingurite praf de usturoi
- 1 lingurita nucsoara
- 100 gr cascaval
- 1/2 ardei gras
- sare de mare
- ierburi aromate, eu am avut iraniene
- 12 cuisoare
- 1 picatura ulei esential de cimbru
Mod de preparare pentru Spata de porc la cuptor
Spata de porc o tai in doua pe lungime, pentru a o despica si a obtine o bucata de aceeasi grosime pe care mai apoi o poti rula. O ungi bine cu ulei de masline, arunci peste boiaua de ardei, paprika, praful de usturoi si nucsoara si o masezi bine de tot. Apoi o rulezi, o pui intr-un bol, acoperi cu un capac sau folie alimentara si lasi peste noapte la rece.
A doua zi o desfaci, pui pe toata suprafata ei felii subtiri de cascaval, fasiute de ardei gras si ierburile aromate. Rulezi, strangi bine si legi cu sfoara. Din loc in loc infingi cuisoare.
Pui bucata de carne intr-o tava potrivita, stropesti bine cu ulei de masline amestecat cu 1 picatura ulei esential de cimbru Solaris, acoperi tava cu o folie de aluminiu si dai la cuptor, la foc moderat cam 2 ore. Verifici spata cu termometrul de friptura, pentru a fi sigur ca e bine facuta.
Taiati felii si serviti calda.
Noi am papat cu cartofi cu malai si mazare sotata in unt! O nebunie!
Cu reteta aceasta de Rulada de spata de porc m-am decis sa particip la concursul organizat de Teo si Afaf. Oh, ce mi-ar place sa castig rasnita aia superb reconditionata! De saruri… nici nu mai pomenesc!
Lasă un răspuns
Marmelada de struguri
10 Responses to Spata de porc rulata si aromata, in cuisoare atarnata
Arata foarte bine !
multa bafta !!!!!!
arata yummiiiiii si cred ca si gustul e bun bun !!
O friptura delicioasa ! bafta la concurs!
Un preparat de zile mari 🙂
Arata super bine, bafta la concurs!
Te pup
Un preparat de zile mari! 🙂
Arata super bine, multa bafta la concurs!
Te pup
Arata delicios. Esti o adevarata comoara pentru familia ta, Alice!
Asta le-ar face mare placere si carnivorilor din dotare.
Yuuumy!!!!Arata tare bine si cu siguranta foarte gustos! hugs
Felicitari Alice,un adevarat deliciu ai pregatit!:*
Va multumesc!