Friptura de porc cu ghimbir
by Alice Ciobanu
Dragilor, am descoperit o noua pasiune: ghimbirul!
Este ceva… mmm… Ghimbirul asta, dom’le m-a cucerit. Va jur! Asa ca, la ceas tarziu si pe o ploaie proaspata de vara, iar l-am aruncat in tigaie peste ce aveam prin frigider, adica niste porc :)) ca doar cea mai buna leguma e porcul (pentru mine, personal), niste ceapa, ceva ardei gras colorat š niste…, dar mai bine ia cititi voi cele ce urmeaza:Ā Friptura de porc cu ghimbir.
Ingrediente pentruĀ Friptura de porc cu ghimbir
- 800 gr carne porc
- 1 rosie
- 1 ceapa mica
- 3 catei usturoi
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gras verde
- 1 lingurita ghimbir
- 1 lingura miere de albine
- 3 linguri vin rosu
- 25 gr unt
- 3-4 linguri ulei masline
pentru garnitura :
- 300 – 400 gr cartofi noi
- Ā ulei de palmier pt prajit
- sare dupa gust
Mod de preparare pentruĀ Friptura de porc cu ghimbir
Incingeti intr-o tigaie untul impreuna cu uleiul de masline si cand e numa bun, fara a scoate fum :P, aruncati acolo ceapa taiata marunt si usturoiul tocat impreuna cu ghimbirul (praf sau ras pe razatoarea mica).
Lasati putintel la calit dupa care adaugati carnea de porc taiata in Ā bucati mici. Rumeniti usor pe ambele parti. Puneti apoi ardeiul gras verde si rosu, taiat in fasii subtiri, rosia tocata, mierea de albine, apa si vinul. Acoperiti cu un capac si lasati la foc mic-mic, inabusit pana scade totul si se formeaza un sos savuros.
Mmmm… un melange de arome…
Ghimbirul acesta este minunat, iar savoarea usor picanta pe care o da carnii este inconfundabil, combinat cu dulcele gust al ardeilor… of… e ceva…. de neuitat si de imediata repetare. Va jur!
Noi am servit minunatia de friptura de porc cu niste cartofi noi prefierti si prajiti. Super bun!
Cartofii noi ii curatati de coaja, intr-un castron cu apa, astfel se ia coaja mai repede si in strat superficial. Ā Ii puneti la fiert in apa cu putina sare si dati-leĀ doar citeva clocote, vreo 7 minute, cred.
Apoi incingeti intr-o tigaie niste ulei de palmier – cel mai bun pentru prajit, pt ca nu se absoarbe atat de mult – si puneti cartofii noi la prajit, evident dupa ce i-ati scurs de apa in care au fiert. Lasati-i doar atat cat sa se rumeneasca binisor pe ambele parti.
E nevoie, oare, sa va mai zic cat de bun a fost totul? Deja abia mai pot scrie la taste, am o burta plina-plina :))
LasÄ un rÄspuns
Salata de pui cu prune si cuscus
16 Responses to Friptura de porc cu ghimbir
se vede clar ca te-a cucerit !!!!! super fripturica š
yammmiiiii,ce bine arata si cu siguranta e gustoasa
Nu pot decat sa fiu de accord cu cele spuse de tine – ghimbirul e super! Totul arata apetisant!
Arata bine mancarica ta…Yammy!
Imi place ghimbirul in mancare mai mult decat in prajituri!Arata grozav!Pupici!
Nu ma Ć®mpac eu cu ghimbirul,dar cu restul cu atĆ®t mai bine š
Pupici :*
Tu dai papica, si eu dau desertul(o felie de tort).Te prinzi?Te pup.
Acum ca ai descoperit ghimbirul, n-o sa te mai saturi de el. Eu il manac ff des, mai ales ca mancarea indiana sau chinezeasca il cer aproape mereu. Super buna mancarica ta.
catkitchen , asa e m-a cucerit..se vede nu? o zi frumoasa sa ai, pup!
aloe vera, multumesc de vizita..imim place ce ai :))
Florina, draga mea, pai este exact ce v-am adus atunci la voi, doar ca acum are si ardei rosu….stiu ca cineva nu a fost prea incinta sau doar mi s-a parut …:)))
Cristina, multumesc, dar sa stii ca este mai buna decat arata :))
O zi frumoasa
Teo, e excelent ghimbirul in mancare…o zi faina!
Maya, pup si eu si o zi frumoasa š
Diamar, multumesc pt tort, draguta. Voi trece sa ridic :))
Brandusa, ghimbirul l-am descoperit cu adevarat acum ceva vreme in urma..acum deja sunt in love :))) iremediabil!
Alice, „gusturile nu se discuta” :)). Oricum, aici eu scriu si nu „altcineva” š
o mancare buna si aromata !