WordPress Templates

Friptura de porc cu ghimbir

O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Dragilor, am descoperit o noua pasiune: ghimbirul!

Este ceva… mmm… Ghimbirul asta, dom’le m-a cucerit. Va jur! Asa ca, la ceas tarziu si pe o ploaie proaspata de vara, iar l-am aruncat in tigaie peste ce aveam prin frigider, adica niste porc :)) ca doar cea mai buna leguma e porcul (pentru mine, personal), niste ceapa, ceva ardei gras colorat šŸ˜› niste…, dar mai bine ia cititi voi cele ce urmeaza:Ā Friptura de porc cu ghimbir.

Friptura de porc cu ghimbir

Ingrediente pentruĀ Friptura de porc cu ghimbir

  • 800 gr carne porc
  • 1 rosie
  • 1 ceapa mica
  • 3 catei usturoi
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 1 lingurita ghimbir
  • 1 lingura miere de albine
  • 3 linguri vin rosu
  • 25 gr unt
  • 3-4 linguri ulei masline

pentru garnitura :

  • 300 – 400 gr cartofi noi
  • Ā ulei de palmier pt prajit
  • sare dupa gust

Mod de preparare pentruĀ Friptura de porc cu ghimbir

Incingeti intr-o tigaie untul impreuna cu uleiul de masline si cand e numa bun, fara a scoate fum :P, aruncati acolo ceapa taiata marunt si usturoiul tocat impreuna cu ghimbirul (praf sau ras pe razatoarea mica).

Lasati putintel la calit dupa care adaugati carnea de porc taiata in Ā bucati mici. Rumeniti usor pe ambele parti. Puneti apoi ardeiul gras verde si rosu, taiat in fasii subtiri, rosia tocata, mierea de albine, apa si vinul. Acoperiti cu un capac si lasati la foc mic-mic, inabusit pana scade totul si se formeaza un sos savuros.

Mmmm… un melange de arome…

Ghimbirul acesta este minunat, iar savoarea usor picanta pe care o da carnii este inconfundabil, combinat cu dulcele gust al ardeilor… of… e ceva…. de neuitat si de imediata repetare. Va jur!

Noi am servit minunatia de friptura de porc cu niste cartofi noi prefierti si prajiti. Super bun!

Cartofii noi ii curatati de coaja, intr-un castron cu apa, astfel se ia coaja mai repede si in strat superficial. Ā Ii puneti la fiert in apa cu putina sare si dati-leĀ  doar citeva clocote, vreo 7 minute, cred.

Apoi incingeti intr-o tigaie niste ulei de palmier – cel mai bun pentru prajit, pt ca nu se absoarbe atat de mult – si puneti cartofii noi la prajit, evident dupa ce i-ati scurs de apa in care au fiert. Lasati-i doar atat cat sa se rumeneasca binisor pe ambele parti.

E nevoie, oare, sa va mai zic cat de bun a fost totul? Deja abia mai pot scrie la taste, am o burta plina-plina :))

Ā  Ā  Pofta buna si voua!
Friptura de porc cu ghimbir
Friptura de porc cu ghimbir
Friptura de porc cu ghimbir

16 Responses to Friptura de porc cu ghimbir

  1. catkitchen spune:

    se vede clar ca te-a cucerit !!!!! super fripturica šŸ˜‰

  2. aloe vera spune:

    yammmiiiii,ce bine arata si cu siguranta e gustoasa

  3. Florina spune:

    Nu pot decat sa fiu de accord cu cele spuse de tine – ghimbirul e super! Totul arata apetisant!

  4. Cristina spune:

    Arata bine mancarica ta…Yammy!

  5. TeoBucatar spune:

    Imi place ghimbirul in mancare mai mult decat in prajituri!Arata grozav!Pupici!

  6. maya spune:

    Nu ma Ć®mpac eu cu ghimbirul,dar cu restul cu atĆ®t mai bine šŸ˜€
    Pupici :*

  7. Tu dai papica, si eu dau desertul(o felie de tort).Te prinzi?Te pup.

  8. Brindusa spune:

    Acum ca ai descoperit ghimbirul, n-o sa te mai saturi de el. Eu il manac ff des, mai ales ca mancarea indiana sau chinezeasca il cer aproape mereu. Super buna mancarica ta.

  9. Alice spune:

    catkitchen , asa e m-a cucerit..se vede nu? o zi frumoasa sa ai, pup!

    aloe vera, multumesc de vizita..imim place ce ai :))

  10. Alice spune:

    Florina, draga mea, pai este exact ce v-am adus atunci la voi, doar ca acum are si ardei rosu….stiu ca cineva nu a fost prea incinta sau doar mi s-a parut …:)))

  11. Alice spune:

    Cristina, multumesc, dar sa stii ca este mai buna decat arata :))
    O zi frumoasa

    Teo, e excelent ghimbirul in mancare…o zi faina!

  12. Alice spune:

    Maya, pup si eu si o zi frumoasa šŸ™‚

  13. Alice spune:

    Diamar, multumesc pt tort, draguta. Voi trece sa ridic :))

  14. Alice spune:

    Brandusa, ghimbirul l-am descoperit cu adevarat acum ceva vreme in urma..acum deja sunt in love :))) iremediabil!

  15. Florina spune:

    Alice, „gusturile nu se discuta” :)). Oricum, aici eu scriu si nu „altcineva” šŸ˜‰

  16. pansy spune:

    o mancare buna si aromata !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.