WordPress Templates

Traista cu Sanatate

O poveste din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Poate inca nu ati aflat, dar la Iasi, s-a lansat in iunie proiectul Traista cu Sanatate. Proiectul face parte din miscarea nationala „Traista cu sanatate. Traditii sanatoase pentru copii sanatosi” inclus in reteaua internationala de programe pentru preventia obezitatii la copii – EPODE International Network, EIN. EIN cuprinde 25 de programe din 3 continente si 16 tari, printre care Franta, Belgia, Spania Mexic, Canada, Brazilia, Australia si Noua Zeelanda.

La finele saptamanii trecute a avut loc, la U.M.F. Gr.T. Popa Iasi, o intalnire a echipei ce va lucra in spatele acestui proiect, intalnire la care am luat parte si eu, ca partener. Asa am cunoscut pe dna Veronica Mocanu, medic primar endocrinolog si cadru didactic, sufletul si initiatorul acestui proiect, precum si o parte a echipei cu care voi lucra.

Proiectul Traista cu sanatate este un program de formare a unor comportamente alimentare sanatoase la copii, a preventiei obezitatii in randul  acestora.

In Municipiul Iasi ponderea copiilor cu probleme greutate este mare, unu din trei copii avand exces ponderal. Proiectul se va desfasura in 30 de scoli si gradinite din Iasi si se va derula in parteneriat cu U.M.F Gr. T Popa, Primaria Municipiului Iasi, Inspectoratul scolar Iasi. Este un program educational amplu la care vor lucra studentii medicinisti, cadre didactice, medici, psihologi, jurnalisti.

Mai multe detalii despre proiect gasiti accesand site-ul http://www.traistacusanatate.ro .

 

6 Responses to Traista cu Sanatate

 1. Alina Savin spune:

  Uauu Alice ce proiect frumos! Felicitari draga mea si mult succes! Sa ai o zi frumoasa!

 2. ce fain si ce frumos suna:)

 3. Rita Oarga spune:

  Felicitari, Alice. Salut ideea acestui proiect si ma bucur ca faci parte din el. Este foarte bine sa educi copiii si familiile lor in privinta alimentatiei sanatoase. Nimic nu e mai valoros pe lumea asta decat sanatatea. Si poti avea un corp sanatos numai prin alimentatie corecta. Ma faci sa ma simt vinovata cu blogul meu plin de dulciuri, dar o sa va tin pumnii. Sper sa fie o reusita.

 4. Chiar este un proiect frumos! Felicitari Alice!! Imi place cand vad oameni preocupati de alimentatia sanatoasa si mai ales pentru copii. Mult succes!

 5. pansy spune:

  Succes la indeplinirea obiectivelor!

 6. Felicitari pentru implicarea in proiect si sper sa ajute, este disperata cresterea cazurilor de diabet, mai ales din cauza dezvoltarii fast-foodurilor si a obiceiurilor proaste de gen stat la televizor sau calculator cu orele si lipsa oricarui interes pentru activitatea fizica sau miscarea in aer liber.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.