Eclere cu crema de castane
by Alice Ciobanu
Nu am chef azi, nu am chef azi, n-am chef de nimic… Sunt vraiste, frate!, dar vraiste rau de tot. Abia ma misc pe tastele astea nesuferite si cu gandul aiurea, va scriu. Azi Eclere! Dar nu orice fel de eclere, nuu…. Eclere cu crema de castane, sunt eclerele Mirunei, ea le-a facut, ea a batut ouale, ea le-a pus cu punguta in tava, ea le-a uns apoi cu ciocolata pe deasupra (asa ca faceti abstractie de model :P) si tot ea a ros apoi ca soricelul toata ciocolata de deasupra. O iubesc!
Ingrediente pentru Eclere cu crema de castane
- 100 gr faina
- 85 gr unt
- 200 ml apa
- 3 oua
- un praf de sare
pentru crema:
- 150 ml lapte condensat
- 250 gr piure de castane
- un plic de gelatina
- frisca
pentru decor:
- 100 gr ciocolata
- cateva linguri cu lapte
Mod de preparare pentru Eclere cu crema de castane
Aluatul este foarte simplu de facut, este vorba de asa-numitul aluat pripit, care se foloseste atat pentru choux-uri, cat si pentru eclere si profiterol. Se face astfel: intr-o craticioara punem la fiert apa cu sarea si cu untul. Cand a inceput sa fiarba tragem de pe foc si adaugam toata faina, deodata. Amestecam repede si serios pana obtinem o pasta omogena si faina s-a incorporat. Lasam apoi compozitia sa se racoreasca 10 minute. Ouale le batem ca pentru scrob/omleta, dupa care le incorporam in compozitie, turnand cate putin si amestecand continuu pana cand compozitia devine lucioasa si omogena. Tapetam o tava cu hartie de copt. Punem compozitia intr-un pos sau o punga, facem o gaurica si intindem in tava niste dungulite de aluat :)) unele mai drepte, altele mai strambe… dupa cum ne pricepem, dar daca Miurna la 2 anu jumate le poate face, apai voua sigur va ies mai bine. Dati la cuptor pentru 10 minute la temperatura la care ati incalzit cuptorul (treapta 7/220) dupa care reduceti flacara si lasati la foc mic inca 20 minute. Eclerele vor creste frumos si vor deveni goale pe dinauntru. In orice caz spionati totul de dupa usa inchisa a cuptorului. Nu o deschideti sub nici o forma in primele 20 de minute. Cand sub gata coapte, le scoateti si le lasati la racit pe un gratar metalic. Se pot pastra mai multe zile, dar puse intr-o punga de plastic in frigider.
Pentru crema: punem pe foc laptele condensat si ii dam doua, trei clocote. Gelatina o puneti la hidratat in cateva linguri cu apa rece, apoi o topiti pe aburi, avand grija sa nu fiarba. Turnati gelatina in laptele condensat, adaugati si piureul de castane si mixati pana la omogenizare completa. Dati la frigider pana se intareste, dar nu de tot.
Eclerele le taiati pe orizontala, decupand un capac. Capacul il treceti prin ciocolata topita cu laptele. Umpleti apoi aceste eclere cu crema de castane, puneti putina frisca si apoi capacelul cu ciocolata.
Pe cuvantul meu ca sunt cele mai bune eclere pe care le-am mancat vreodata. Crema de castane e mega-delicioasa!
Pofta buna!
Lasă un răspuns
Sirop de catina
8 Responses to Eclere cu crema de castane
Miam, miam ce bunatati! Miru nu vii sa-mi faci si mie? <3
>:D< Ralule!
arata ff bine! bravo, Miruna!:))
Ce dragute sunt!! Bravo Mirunei si mamei desigur pentru ca are o fata asa harnicutza! Pup
Ce frumusele sunt , dar nici nu puteau iesi altfel , doar le-a facut Miru , nu ? 😉 Ai o fetita scumpa si harnica !!!
Yuuumy!ma uit la poze si salivez!!! hugs
M-ai lovit cu umplutura asta ! SUPER!
Super vreau si eu!