WordPress Templates

Prajitura cu migdale si spuma de lapte condensat

O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

 

M-am gandit intr-o noapte „ce-ar fi sa fac o prajitura?” Ok. dar ce fel de? mmm….mmm….hmmmm….si pe la vreo 23.30 in noapte fotografiam ceea ce vedeti mai jos, adica o Prajitura cu migdale si spuma de lapte condensat. Dar sa nu va mai retin atentia cu ganduri stupide si inutile, care oricum nu folosesc nimanui.

Prajitura cu migdale si spuma de lapte condensat

Ingrediente pentru Prajitura cu migdale si spuma de lapte condensat

pentru blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar tos
  • 8 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • o mana buna de migdale fara coaja si prajite usor
  • esenta de migdale, 
  • un praf de sare

pentru crema de cacao

  • un plic de crema de cacao de la dr. Oetcker (daca nu sunteti lenesi sau faceti prajitura asta mai pe ziua: luati niste lapte si zahar, putintel amidon, ceva cacao si puneti-le usor la fiert amestecand continuu; veti obtine o crema de cacao foarte buna)
  • 400 ml lapte rece

pentru spuma de lapte condensat

  • 225 gr lapte condensat delatte
  • 200 gr fisca lichida
  • un plic gelatina

pentru insiropat:

  • sirop de zahar ars
Prajitura cu migdale si spuma de lapte condensat

Mod de preparare pentru Prajitura cu migdale si spuma de lapte condensat

Mai intai facem blatul, tapetam o tava cu niste hartie de copt si incingem putin cuptorul.

Separam galbenusurile pe care le frecam cu un praf de sare si 3 linguri de zahar tos. Obtinem o spuma groasa. Adaugam putina esenta de migdale. Albusurile le batem spuma tare si apoi  le mixam in continuare cu 5 linguri de zahar turnate una cate una si mixat puternic dupa fiecare. Amestecam apoi crema de galbenusuri cu spuma tare de albusuri si omogenizam. Adaugam apoi faina cernuta, cacaua si migdalele usor prajite si zdrobite. Amestecam incet cu miscari ample pana la omogenizare completa. Turnam compozitia rezultata in tava pregatita si dam la cuptor vreo 30-40 minute sau facem testul cu scobitoarea.

Scoateti tava si lasati blatul la racit.

Intre timp pregatim siropul cu care vom insiropa acest blat minunat. Reteta si amanunte gasisi daca dati click aici.

Pentru crema de cacao faceti dupa cum am spus mai sus, la ingredientele pentru crema, sau pur si simplu folositi cu incredere un plic de creama de cacao de la dr. oetcker, 400 ml lapte rece , urmati instructiunile de pe pachet si voila: Crema gata in citeva minute. Si va asigur ca nu veti muri de la un plic de crema, sa fim seriosi!

Pentru spuma de lapte condensat puneti mai intai gelatina la hidratat in putina apa rece si cand a devenit spongioasa puneti-o la topit pe baie de aburi avand grija sa nu fiarba. Turnati-o apoi peste laptele condensat, neaparat delatte.ro – e cel mai bun (dupa cel facut in casa, a carui reteta o gasisti la postarea mea despre lapte condensat home made), amestecati si lasati la racorit. Frisca lichida o bateti pana devine tare, adica sa stea :P.

Prajitura cu migdale si spuma de lapte condensat

Amestecati apoi frisca cu laptele condensat, mixati bine si dati la rece pentru vreo doua ore, timp in care mai amestecati din cand in cand pentru a nu se intari complet.

Cand blatul s-a racit si toate celelalte necesare sunt gata trecem la asamblarea prajiturii:

1. insiropati bine blatul

2. intindeti pe toata suprafata prajiturii crema de cacao

3. dati la rece pentru juma’ de ora

4. intindeti spuma de lapte condensat peste crema de cacao, radeti deasupra niste ciocolata, asa pentru putin decor

5. dati la rece pana dimineata si apoi taiati patrate si serviti bunatate de Prajitura cu migdale si spuma de lapte condensat

Pofta buna!

Prajitura cu migdale si spuma de lapte condensat
Prajitura cu migdale si spuma de lapte condensat
Prajitura cu migdale si spuma de lapte condensat

19 Responses to Prajitura cu migdale si spuma de lapte condensat

  1. Timea spune:

    Chiar ca e fantastica! arata super bine si super gustoasa! like, like :). te pup

  2. Yeaaaah, I love You!!!
    Abea astept sa fac, mai mult ca singur ca in acest weekend ii vine randul, deoarece am musafiri „internationali” :))
    Te puuup!

  3. Alice spune:

    Timea…e fantastic de buna. pupici

  4. Alice spune:

    Angela…astept impresiile neaparat!
    pup

  5. Vaiiii cum arata, Alice…bv si pls nu-ti mai bate capul cu toti ”desteptii” care nu au ce face!!!

  6. Cristina spune:

    yammy, ce as mai manca si eu ceva bun si dulce….

  7. pansy spune:

    Buna idee cu crema de lapte condensat ! Am s-o folosesc !

  8. milica spune:

    Nu degeaba se numeste asa,chiar e fantastica!!!!!!!!!!fur si eu o bucatica mica,mica.Pup!

  9. Sara & Miki spune:

    E tentanta…. Pup!

  10. alinutzika spune:

    cat de bine arata!

  11. Alice spune:

    Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  12. Alice spune:

    Sisters…va multumesc. sunteti niste dragute

  13. Alice spune:

    Cristina…te astept 🙂

  14. Alice spune:

    pansy…chiar astept impresii 🙂 pupici

  15. Alice spune:

    milica, nu e cu furat e cu servit…si da! e fantastica 🙂

  16. Alice spune:

    Sara…saru’mana

  17. Alice spune:

    alinutzica …pupici

  18. marina spune:

    Chiar este fantastica 🙂

  19. Licuta Marin spune:

    Ce bunatate!!!O combinatie super delicioasa!Pup!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.