Pui cu ciuperci
by Alice Ciobanu
Azi sunt scurta… in exprimare! Ma tot gandesc si ma razgandesc si iarasi ma gandesc. Mi-e dor de lucruri noi, de inceputuri, de stresul si emotiile….. anyway
Azi e vineri, incepe weekendul, vreme urata de toamna mohorata, bacoviana….
In plan…. multe retete si multe pregatiri pentru cateva evenimente importante ce vor urma, asa ca manutele-mi vor fi ocupate, mintea concentrata si zambetul continuu 🙂
Ieri am pregatit reteta asta de pui cu ciuperci, citind-o din carticica lui Bacalbasa, Dictatura gastronomica. Cum mi s-a parut cartea? rasfoind-o e OK, analizand-o e utila, preparand dupa indicatiile date… desavarsita.
Ingrediente pentru Pui cu ciuperci
- 800 gr carne de pui,
- ulei de floarea soarelui
- 2 lingurite faina
- o ceapa
- vreo 12 ciuperci champignon, maricele
- un morcovÂ
- un pastarnac
- o bucatica de telina
- patrunjel frunze
Mod de preparare pentru Pui cu ciuperci
Puneti carnea de pui la fiert cu putina sare si spumuiti. Adaugati apoi morcovul, telina si pastarnacul. Lasati la fiert la foc domol, vreo 20 de minute. Cand e aproape fiarta, nu flescaita, scoateti carnea de pui si taiati-o in bucati potrivite, fara os.
Intr-o cratita puneti un litru de apa la fiert. Cand atinge punctul de fierbere si incepe a clocoti aruncati ciupercile taiate felii si lasati-le in clocot vreo 7 minute. Scurgeti-le de apa si puneti-le intr-o tigaie cu ulei incins, in care ati calit ceapa tocata marunt. Amestecati si lasati sa se patrunda usor, nu mai  mult de 4-5 minute. Carnea de pui o rumeniti pe toate partile in trei linguri de ulei.
Intr-o cratita curata puneti o lingura de ulei si doua lingurite de faina si amestecati repejor. Turnati in fir subtire supa in care a fiert carnea si amestecati continuu. Adaugati ciupercile, carnea de pui, apoi supa de carne cat sa le cuprinda, reduceti focul si lasati la fiert molcom cam jumatate de ora, pana scade lichidul si devine un sos.
Scoateti pe farfurii calde, presarati patrunjel proaspat tocat si serviti.
Pofta buna!
Lasă un răspuns
Suc de rosii (orange)
10 Responses to Pui cu ciuperci
Ce frumoasa prezentare! Mancarica e tare buna! Spor mult in tot ce ti-ai propus! Pup
Poliana….multumesc…. n-am timp de nimic…nici de rasfoit blogurile si de citit…offf :((
Una din mancaruriloe care imi plac mult!
a iesit foarte buna…remi avea ceva rezerve insa…i-a placut mult….
superbe poze!!
ultumesc dragutza…dar nu sunt chiar superbe…:(
Cu toate ca esti tare ocupata, atat pozele cat si postarea sunt excelente. Multa bafta la tot ce ti-ai propus. Pup cu dor!
Multumesc Rita! Sa dea Domhnul sa fie bine! Pupicei si voua!
Nu stiu ce rezerve a avut Remi al tau 😛 dar cert este ca mie imi place atat mancarea cat si prezentarea! Multa bafta in tot ceea ce ti-ai propus! <3
multumesc draga mea!
eh Remi…mai are rezerve uneori :)) de multe ori chiar….insa de cele mai multe ori ii place rezultatul final :))