WordPress Templates

Pui cu ciuperci

O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

 

Azi sunt scurta… in exprimare! Ma tot gandesc si ma razgandesc si iarasi ma gandesc. Mi-e dor de lucruri noi, de inceputuri, de stresul si emotiile….. anyway

Azi e vineri, incepe weekendul, vreme urata de toamna mohorata, bacoviana….

In plan…. multe retete si multe pregatiri pentru cateva evenimente importante ce vor urma, asa ca manutele-mi vor fi ocupate, mintea concentrata si zambetul continuu 🙂

Ieri am pregatit reteta asta de pui cu ciuperci, citind-o din carticica lui Bacalbasa, Dictatura gastronomica. Cum mi s-a parut cartea? rasfoind-o e OK, analizand-o e utila, preparand dupa indicatiile date… desavarsita.

Pui cu ciuperci

Ingrediente pentru Pui cu ciuperci

  • 800 gr carne de pui,
  • ulei de floarea soarelui
  • 2 lingurite faina
  • o ceapa
  • vreo 12 ciuperci champignon, maricele
  • un morcov 
  • un pastarnac
  • o bucatica de telina
  • patrunjel frunze
Pui cu ciuperci

Mod de preparare pentru Pui cu ciuperci

Puneti carnea de pui la fiert cu putina sare si spumuiti. Adaugati apoi morcovul, telina si pastarnacul. Lasati la fiert la foc domol, vreo 20 de minute. Cand e aproape fiarta, nu flescaita, scoateti carnea de pui si taiati-o in bucati potrivite, fara os.

Intr-o cratita puneti un litru de apa la fiert. Cand atinge punctul de fierbere si incepe a clocoti aruncati ciupercile taiate felii si lasati-le in clocot vreo 7 minute. Scurgeti-le de apa si puneti-le intr-o tigaie cu ulei incins, in care ati calit ceapa tocata marunt. Amestecati si lasati sa se patrunda usor, nu mai  mult de 4-5 minute. Carnea de pui o rumeniti pe toate partile in trei linguri de ulei.

Intr-o cratita curata puneti o lingura de ulei si doua lingurite de faina si amestecati repejor. Turnati in fir subtire supa in care a fiert carnea si amestecati continuu. Adaugati ciupercile, carnea de pui, apoi supa de carne cat sa le cuprinda, reduceti focul si lasati la fiert molcom cam jumatate de ora, pana scade lichidul si devine un sos.

Scoateti pe farfurii calde, presarati patrunjel proaspat tocat si serviti.

Pofta buna!

Pui cu ciuperci
Pui cu ciuperci
Pui cu ciuperci

 

10 Responses to Pui cu ciuperci

  1. Poliana spune:

    Ce frumoasa prezentare! Mancarica e tare buna! Spor mult in tot ce ti-ai propus! Pup

  2. Rocsy Ciobanu spune:

    Una din mancaruriloe care imi plac mult!

  3. Rita Oarga spune:

    Cu toate ca esti tare ocupata, atat pozele cat si postarea sunt excelente. Multa bafta la tot ce ti-ai propus. Pup cu dor!

  4. Nu stiu ce rezerve a avut Remi al tau 😛 dar cert este ca mie imi place atat mancarea cat si prezentarea! Multa bafta in tot ceea ce ti-ai propus! <3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.