Suc de rosii (orange)
by Alice Ciobanu
Anul asta am facut pentru prima oara suc de rosii. Iete na! Eu singurica fara ajutor… adica, pardon, mint! Am avut un mare ajutor, cel mai bun: Miruna mea :))
Insa al meu suc de rosii nu a iesit tocmai rosu. Si asta pentru ca am avut mai mult de 70% din cantitatea de rosii… galbene :)) Da, da, am strans mai toate rosiile galbene din ograda, productia lor a fost net superioara cantitativ si calitativ celorlalte surate rosii-rosii. Si daca din astea am avut (era pacat sa le las sa se strice) cu astea am defilat.
Am facut nenumarate salate din rosii – rosii si rosii galbene, o minunatie dintr-un bol v-am aratat si voua, adica o astfel de salata de rosii. No, si am pus si de un suc de rosii, home-made š numai bun pentru mancaricile din iarna cea geroasa š Asa ca nu va mirati ca va arat azi un suc de rosii nu tocmai rosu, ci suc Ā de rosii orange :))… acum stiti de ce.
Ingrediente pentru reteta de suc de rosii
- rosii, cantitatile sunt la indemana voastra
- 3 frunze dafin
- sare grunjoasa
- zahar, foarte putin...
Mod de preparare pentru reteta de suc de rosii
Sa incepem! Beti o cafea strasnica! Apoi spalati toate rosiile. Montati masinaria! (eu am avut una din aia batrina-batrina, ii mai sarea coarba si curgea sucul, o nebunie sa dai asa 18 kg, dar …that’s me!)
Luati rosiile si taiati-le in doua-trei, scoateti-le cotorul si bagati-le la macelarit in masinaria aia cu dispozitivul special care separa sucul si pulpa de coaja si seminte. Puneti pe foc, intr-o oala mare, inalta si incapatoare, sucul si pulpa de rosii. Mai intai la foc iute, pana incepe a bolborosi si a se ridica o spuma la suprafata. Lasati asa cateva clocote, dupa care reduceti focul. Sub oala mare puneti o placa de metal pentru a nu risca sa se prinda sucul de fundul ei si a se afuma. Invartiti in oala, amestecand si luand de pe fund, din cand in cand.
Cand considerati ca ati atins consistenta dorita, puneti frunzele de dafin, sare grunjoasa si zahar foarte putin (cred ca am pus cam 2 linguri la o oala imensa) si mai lasati catva timp sa fiarba. Turnati sucul fierbinte in sticle si inchideti ermetic. Puneti sticlele in paturi, invelite bine si lasati acolo vreo doua zile pana la racire completa. De regula se pune sucul in sticle din sticla sterilizate in prealabil, in cuptor. Insa eu am facut anul asta asa cum face soacra mea, adica am turnat sucul fierbinte in sticle?… in pet-uri de plastic, inchise apoi bine si lasate la racit doua zile in paturi. Scoacra-mea face asa de ani de zile si nu au fost vreodata probleme cu al ei suc de rosii, sa prinda mucegai sau alte minuni, peste iarna. Voi vedea anul asta, insa clar metoda e garantata. Asta e si motivul pentru care in pozele mele nu veti vedea acum sucul de rosii in sticle :))
Enjoy it!
39 Responses to Suc de rosii (orange)
-
O sa va prinda bine suculetul asta la iarna sa va mentineti sanatosi. Cred ca va trebui sa fac si eu o pauza cu prajituritul si sa mai pun cate ceva pentru iarna ca altfel patesc ca greierele. Vin la Albinuta dupa provizii, ca furnicute nu cunosc. :))
-
Arata foarte bine!Felicitari!
-
Mda, eu n-am masina de tocat…si sincer nici nu stiu unde as pute-o monta in casa la cate mi s-au adunat :)) Asa ca mai bine admir minunatul tau suc de rosii, si-l gust din priviri š Pupici
-
imi plac tare mult supele cu suc de rosii si galuste š
-
Buna treaba,madame!:)
-
Ce bun o sa fie la iarna la preparate.Super!
-
Ce culoare faina! Imi plac rosiile galbene š ( ce shod suna rosii galbene :)))
-
Ce culoare frumoasa!Esti o harnicutza Alice,pupici
-
wow…cĆ¢t de fain ar fi un suc de roČii galben! š
-
Buna ALICE,
Potzi sa-mi spui cum pune mama soacra in pet-uri sucul fierbinte? nu se deformeaza pet-urile? sau le lasa la racit? sau pune pet-ul in vas cu apa ca sa nu se deformeze?.Te rog sa-mi spui ca sunt cu sucul pe foc, multzumesc
LasÄ un rÄspuns
Prajitura cu crema caramel
[…] 100 ml suc de rosii […]
[…] 3 linguri suc de rosii […]
[…] 100 ml suc de rosii […]
[…] 100 ml suc de rosii […]
[…] 2 linguri suc de rosii […]
[…] din astea a fost superioara celorlate soiuri de rosii, asa incat am avut sa pun extrem de multe in suc de rosii, motiv pentru care nu a mai iesit atat de rosu cum il stiti, ci mai portocaliu, o sa vedeti curand […]
[…] 5 linguri suc de rosii […]
[…] Ā Dupa ce s-a inmuiat adaugati ceapa tocata si calita in ulei si sucul de rosii si lasati cateva clocote la foc mic. Adaugati carnati taiati bucati potrivite si undite in putin […]
[…] gr suc de rosii sau 2 linguri […]
[…] 1 1/2 cana suc de rosii […]
[…] cana de suc de rosiiĀ sau rosii […]
[…] cana serioasa de suc de rosii, proaspat facut de Alice din Tara bucatelor chiar la ea in […]
[…] 100-150 ml suc de rosii […]
[…] suc de rosii […]
[…] 150 ml suc de rosii […]
[…] 150 gr suc de rosii […]
[…] ml suc de rosii facut in casa sau 2 linguri de […]
[…] 100 ml suc de rosii […]
[…] 100 ml suc de rosii […]
[…] 150 ml suc de rosii […]
[…] in el borcanele spalate si sterse bine, cu gura in jos si le las vreo 10 minute. Apoi torn in ele sucul de rosii, zacusca sau orice alt preparat pentru iarna ce preuspune sterilizare la cald, in cazul de fata […]
[…] 100 ml suc de rosii […]
[…] 12 linguri suc de rosii […]
[…] ml suc de rosii sau 2 linguri de bulion […]
[…] 200 ml suc de rosii […]
[…] cateva kilograme de rosii cherry si, pentru ca nu mai voiam sa le transform nici un bulion, nici in suc de rosii, am „inventat” reteta asta.Ā Anul asta am refacut reteta si nu am mai ratat ocazia de […]
[…] o canuta suc de rosii […]
[…] 200 ml suc de rosii […]