WordPress Templates

Pipe rigatte cu carne si sos alb

O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Imi plac pastele la nebunie. Sunt fan paste si l-am cam corupt si pe al meu sot, desi el se cam plange ca ingrasa, pastele adicatelea, :))… Dar who cares??… Eu am tot 50 de kg ( lucky me šŸ˜‰ ) Astazi va prezintĀ Pipe rigatte cu carne si sos alb.

Pipe rigatte cu carne si sos alb

Ingrediente pentruĀ Pipe rigatte cu carne si sos alb

  • 300 gr paste fainoase de grau dur (eu am ales pipe rigate, pentru ca-mi place forma)Ā 
  • 400 gr carne tocata, amestec porc-vita
  • 1 ceapa
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 50 gr pesmet
  • 1 ou
  • 2 linguri bulionĀ 

pentru sos:

  • 400 ml lapteĀ 
  • 40-50 gr unt
  • 2 linguri faina
  • 50 ml smantana
  • 150 gr cascaval
  • 50 gr parmezan ras

Mod de preparare pentruĀ Pipe rigatte cu carne si sos alb

Pastele, in cazul meu pipe rigate :)), suna spectaculos, nu?! šŸ˜› , sa revin, deci, pastele se pun la fiert urmand indicatiile producatorului, in apa cu un praf de sare, stropita cu vreo 2 linguri de ulei.

Separat, incingeti intr-o tigaie niste ulei, aruncati acolo o ceapa tocata si caliti-o pana devine aurie, nu bruna. Apoi puneti carnea tocata si amestecati pana se albeste frumos. Apoi aruncati peste ea niste cimbru şi amestecati vartos cu 2 linguri de bulion. Peste toate adaugati putintica apa rece (cam o cescuta ) si lasati la foc inabusit Ā vreo 20 minute. Zbateti bine oul, intr-un bol curat şi cand au exprirat cele 20 minute, va mai uitati si voi la ceas din cand in cand :P, …revenind la ou :)) (nu va prostiti inutil, se gateşte doar!) il puneti peste carne si amestecati repejor. Adaugati Ā ÅŸi pesmetul, incorporandu-l bine si trageti de pe foc.

Sosul il incropiti cam asa: intr-o craticioara, pusa pe foc, puneti laptele, untul, un praf de sare si aduceti totul la punctul de fierbere. Faina o amestecati apoi incetisor, fara sa se faca cocoloase si mai fierbeti totul la foc mic, maxim 5 minute. Luati de pe foc si adaugati smantana, amestecand.

Apoi treceti la asamblarea pastelor, punand un strat de paste, deasupra carnea si acoperiti totul cu un strat serios de sos. Radeti niste cascaval si pentru cei mai seriosi šŸ˜› (pour les connaisseurs) recomand niste parmezan de buna calitate… vreo 50 gr zic eu.

Incercati aceste pipe rigate cu carne si sos alb… veti deveni si voi fani …

Pipe rigatte cu carne si sos alb
Pipe rigatte cu carne si sos alb
Pipe rigatte cu carne si sos alb

12 Responses to Pipe rigatte cu carne si sos alb

  1. Fetei mele ii plac pastele,am sa-i fac ei.Eu iti dau inghetata bicolora.Pup.

  2. TeoBucatar spune:

    Buna,Albinutzo!Ce bunatate e acolo!!!!

  3. Florina spune:

    Ceva asemanator am facut si eu. Intr-adevar este foarte bun.

  4. catkitchen spune:

    si eu ador pastele , as putea papa mereu ca oricum nu se prinde nimik de mine :):) … sunt o fericita in privinta asta …

  5. Sara & Miki spune:

    Si mie imi plac, zilele trecute am facut si eu. Pup o seara frumoasa!

  6. Alice spune:

    Diamar hai ca vin la o inghetata

  7. Alice spune:

    Teo, ai dreptate…e o bunatate

  8. Alice spune:

    Florina, nu ma indoiesc ca ceea ce ai facut tu nu a fost bun šŸ™‚

  9. Alice spune:

    Cat…nici de mine nu se prinde. deh, soi rau, cica :)))

  10. Alice spune:

    Sara& Miki..multumesc de vizita, pup si eu

  11. Alina spune:

    Am incercat si noi pastele azi, un deliciu, multumim, Alice! Ca o completare , noi le-am dat la cuptor cateva minute dupa ce am adaugat toate ingredientele, mi se parea subtire sosul, probabil nu am adaugat destula faina. Multumim mult!

  12. Alice spune:

    Alina, draga mea, sosul e intr-adevar mai subtirel pt ca apoi cand il pui peste paste si cu pesmetul ala, se mai ingroasa…dar poti pune mai multa faina sau poti lasa asa…depinde de fiecare, nu e o chestiune esentiala sau batuta in cuie…super si cu pastele la cuptor. si eu mai fac asa
    multumesc draga mea pt tot

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.