Pipe rigatte cu carne si sos alb
by Alice Ciobanu
Imi plac pastele la nebunie. Sunt fan paste si l-am cam corupt si pe al meu sot, desi el se cam plange ca ingrasa, pastele adicatelea, :))… Dar who cares??… Eu am tot 50 de kg ( lucky me š ) Astazi va prezintĀ Pipe rigatte cu carne si sos alb.
Ingrediente pentruĀ Pipe rigatte cu carne si sos alb
- 300 gr paste fainoase de grau dur (eu am ales pipe rigate, pentru ca-mi place forma)Ā
- 400 gr carne tocata, amestec porc-vita
- 1 ceapa
- 1/2 lingurita cimbru
- 50 gr pesmet
- 1 ou
- 2 linguri bulionĀ
pentru sos:
- 400 ml lapteĀ
- 40-50 gr unt
- 2 linguri faina
- 50 ml smantana
- 150 gr cascaval
- 50 gr parmezan ras
Mod de preparare pentruĀ Pipe rigatte cu carne si sos alb
Pastele, in cazul meu pipe rigate :)), suna spectaculos, nu?! š , sa revin, deci, pastele se pun la fiert urmand indicatiile producatorului, in apa cu un praf de sare, stropita cu vreo 2 linguri de ulei.
Separat, incingeti intr-o tigaie niste ulei, aruncati acolo o ceapa tocata si caliti-o pana devine aurie, nu bruna. Apoi puneti carnea tocata si amestecati pana se albeste frumos. Apoi aruncati peste ea niste cimbru Åi amestecati vartos cu 2 linguri de bulion. Peste toate adaugati putintica apa rece (cam o cescuta ) si lasati la foc inabusit Ā vreo 20 minute. Zbateti bine oul, intr-un bol curat Åi cand au exprirat cele 20 minute, va mai uitati si voi la ceas din cand in cand :P, …revenind la ou :)) (nu va prostiti inutil, se gateÅte doar!) il puneti peste carne si amestecati repejor. Adaugati Ā Åi pesmetul, incorporandu-l bine si trageti de pe foc.
Sosul il incropiti cam asa: intr-o craticioara, pusa pe foc, puneti laptele, untul, un praf de sare si aduceti totul la punctul de fierbere. Faina o amestecati apoi incetisor, fara sa se faca cocoloase si mai fierbeti totul la foc mic, maxim 5 minute. Luati de pe foc si adaugati smantana, amestecand.
Apoi treceti la asamblarea pastelor, punand un strat de paste, deasupra carnea si acoperiti totul cu un strat serios de sos. Radeti niste cascaval si pentru cei mai seriosi š (pour les connaisseurs) recomand niste parmezan de buna calitate… vreo 50 gr zic eu.
Incercati aceste pipe rigate cu carne si sos alb… veti deveni si voi fani …
LasÄ un rÄspuns
Branza feta la gratar
12 Responses to Pipe rigatte cu carne si sos alb
Fetei mele ii plac pastele,am sa-i fac ei.Eu iti dau inghetata bicolora.Pup.
Buna,Albinutzo!Ce bunatate e acolo!!!!
Ceva asemanator am facut si eu. Intr-adevar este foarte bun.
si eu ador pastele , as putea papa mereu ca oricum nu se prinde nimik de mine :):) … sunt o fericita in privinta asta …
Si mie imi plac, zilele trecute am facut si eu. Pup o seara frumoasa!
Diamar hai ca vin la o inghetata
Teo, ai dreptate…e o bunatate
Florina, nu ma indoiesc ca ceea ce ai facut tu nu a fost bun š
Cat…nici de mine nu se prinde. deh, soi rau, cica :)))
Sara& Miki..multumesc de vizita, pup si eu
Am incercat si noi pastele azi, un deliciu, multumim, Alice! Ca o completare , noi le-am dat la cuptor cateva minute dupa ce am adaugat toate ingredientele, mi se parea subtire sosul, probabil nu am adaugat destula faina. Multumim mult!
Alina, draga mea, sosul e intr-adevar mai subtirel pt ca apoi cand il pui peste paste si cu pesmetul ala, se mai ingroasa…dar poti pune mai multa faina sau poti lasa asa…depinde de fiecare, nu e o chestiune esentiala sau batuta in cuie…super si cu pastele la cuptor. si eu mai fac asa
multumesc draga mea pt tot