WordPress Templates

Prajitura Noire

O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Hei, hei, hei-rup! Dupa ce toata lumea buna a blogosferei culinare a facut aceasta minune de prajiturica, iaca si Alice din Tara Bucatelor a sosit cu Prajitura Noire. Cam printre ultimii, dar niciodata nu-i prea tarziu!

Prajitura Noire

 

Ingrediente pentru Prajitura Noire

  • 150 gr unt
  • 160 gr biscuiti cacao
  • 2  linguri de coniac (Napoleon, sa fie!)
  • 250 ml frisca lichida
  • 15 gr gelatina
  • 200 gr ciocolata amaruie

pentru ornat:

  • 50 gr ciocolata amaruie
  • 50 ml lapte
  • fulgi de cocos (cat sa iei cu doua dejte, de mai multe ori..:P)

Mod de preparare pentru Prajitura Noire

Si apai acum, dragilor, na! sa va povestesc cum am facut prajitura Noire. Era o zi cu nu prea mult soare, putintica racoare deci,… Miruna dormea, sotul baiguia ceva prin casa… neinteresant cred :P, iar cainele meu, dragutul de Ozzy sforaia intr-un colt de fotoliu. Aaaa, dar nu asta va intereseaza.. am inteles.

Deci… Am luat biscutii de cacao si i-am sfaramat, obtinand o pudra de biscuitei. Daca aveti robot folositi-l cu inceredere, dar daca nu aveti sau e stricat ca al meu, puneti biscuitii intr-o punga si treceti de cateva ori cu sucitorul peste ei. Rezultatul e identic. Asa pudra de biscuitei obtinuta o amestecati cu 75 gr unt topit putin. Amestecati bine si puneti totul intr-o tava de chec tapetata cu folie pentru alimente. Dati apoi la rece si asteptati.

Ciocolata am topit-o impreuna cu 50 ml frisca lichida. Restul de frisca, adica ceilalti 200 ml, i-am mixat bine de tot. Gelatina am pus-o la inmuiat in putina apa rece, cat sa devina spongioasa, dupa care am topit-o pe baie de aburi si am adaugat-o in ciocolata impreuna cu 2 linguri de  coniac. Crema de ciocolata am amestecat-o  cu restul de 75 gr unt si, la urma, cu frisca bine mixata. Am pus un strat serios peste amestecul de biscuiti si am predat totul frigiderului pana a doua zi. Timpul de asteptare e mare si e foarte greu. Va marturisesc ca dupa 5 ore, deja am taiat o bucatica, e drept ca foarte mica :P. Dar nu puteam sa pun geana pe geana stiind ce abandonasem la rece :)).

A doua zi, de dimineata am topit 50 gr ciocolata cu 50 ml lapte, am turnat-o asa fierbintica peste prajitura, am aruncat niste fulgi de cocos, am mai lasat-o putin la racorit…. Vai!! e grea tare asteptarea asta… nu mai are rost sa va explic eu senzatia de cioco-dulce-minunatie de prajitura Noire. O stiti cu totii, nu?

Pofta buna!

Prajitura Noire
Prajitura Noire
Prajitura Noire

15 Responses to Prajitura Noire

  1. Alexandrina spune:

    Intr-o zi am s-o incerc si eu, neaparat! Pare foarte buna.

  2. Am facut-o de nenumarate ori pana acum.Este grozava.Trebuie sa o refac pentru postare cat mai repede,ca mi-ai facut pofta.Acum am facut inghetata cu menta,si te invit la o portie

  3. catkitchen spune:

    cate dulcegarii minunate !!!

  4. Alice spune:

    Aelxandrina, daca iti place gustul intens de ciocolata, multa ciocolata si numai ciocolata…apai asta e prajitura pe care trebuie sa o faci…

  5. Alice spune:

    DiaMar, multumesc de invitatie. Vin si eu sa vad ce ai facut acolo :))

  6. TeoBucatar spune:

    Pana la urma o fac si eu ca prea ma zgandarati!:)

  7. Petronela spune:

    N am facut-o inca,dar sa stii ca ma tenteaza….iar fetele mele inca n-au vazut-o….altfel era deja facuta!Stii,eu vara nu fac „ciocolatoase”…fac alea cu iaurt sau frisca sau fructe…
    Te pup si o seara placuta!!!

  8. Alice spune:

    Teo, fa-o, fao!

  9. Alice spune:

    Petronela, incearca macar o data . O sa vezi ce bune e….numai ciocolata!

  10. gaby_d spune:

    Albinutza, Harnicutza.
    Am ajuns cu invitatia 😀 :))
    Te astept cu mare, mare drag sa raspunzi invitatiei de a participa la provocarea lunii august.
    Stiu ca nu ma poti dezamagi :)))

  11. Alice.Da este ideea de la Gaby cu foaia de napolitana.Am scris la INGHETATA CU NUCA SI CIOCOLATA despre asta.Trebuia sa mai scriu si acum?chair nu stiu.Ti-am spus ca nu-mi place sa fur munca numanui.Te rog sa-mi raspunzi daca vrei la mine.Urasc treaba cu furatul de oriunde ar veni Am scris la toate retetele daca le-am luat de undeva,cu specificatia ca am facut modificari dupa gustul familiei mele.Te pup si o zi buna sa ai.Astept sa-mi raspunzi.

  12. TeoBucatar spune:

    Albinutzo,esti servita! Treci pe la „mine”!

  13. Alice.Chiar nu m-am suparat,dar chiar nu stiam ca trebuie specificata sursa la fiecare reteta in acelasi fel.Te-am rugat sa-mi raspunzi la mine pe blog,deoarece am crezut si eu ca te-am suparat,si am dorit sa stiu raspunsul tau De acum asa voi face cum mi-ai spus.Si eu imi cer inca odata scuze daca te-am suparat.Am crezut ca nu mai vrei sa treci pe la mine.Multumesc de lamuriri,si te mai astept.Pup.

  14. Timea spune:

    Super buna si ciocolattoasa prajitura aceasta! imi place tare mult si mie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.