WordPress Templates

Branza feta la gratar

O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Pentru unii poate constitui un fel principal la gratar… pentru altii doar o completare a carnii de pui sau porc fripta pe gratar. Noi am servit-o alaturi de un piept de pui picant la gratar, o reţeta cu care am participat, alaturi de alţi bloggeri, la invitatia lansata de gustos.ro luna aceasta „Cu bloggerii la gratar”.

Pachetele de branza feta la gratar

 

Ingrediente pentru pachetelele de branza feta la gratar 

pentru 4 persoane:

  • 300 gr branza feta
  • 2 rosii 
  • 150 gr dovlecel
  • 2 catei usturoi
  • 3 linguri ulei masline
  • putin busuioc maruntit 

Mod de preparare pentru pachetelele de branza feta la gratar 

Pachetelele de branza feta se pregatesc astfel:

Se piseaza usturoiul si se amesteca impreuna cu uleiul de masline. Rosiile si dovlecelul se spala si se taie in felii de grosime potrivita. Branza feta se taie in 4 felii. Se rup 4 bucati de folie de aluminiu si se ung cu putin ulei de masline (in care s-a pus usturoiul pisat). Pe fiecare folie se pune cate o felie de branza acoperita cu felii de rosii, dovlecel si se unge de asemenea cu acelasi ulei de masline. Se strange folia, apasand bine marginile foliei si pachetelele rezultate se dau la rece cat timp se pregateste gratarul.

Cand jarul este numai bun se pun pachetelele de branza feta si se lasa pentru vreo 10 minute.

Pachetele de branza feta la gratar
Pachetele de branza feta la gratar
Pachetele de branza feta la gratar

Se desfac  in momentul servirii alaturi de carnea pe care voi ati pregatit-o la gratar si se presara putin busuioc maruntit.

Pachetele de branza feta la gratar
Pachetele de branza feta la gratar
Pachetele de branza feta la gratar
 Pofta mare sa aveti!

6 Responses to Branza feta la gratar

  1. […] rumenesc frumos, carnea fiind suficient de patrunsa.      Alaturi de carne punem pe gratar si pachetelele de branza feta, si se lasa pentru vreo 10 minute. Se desfac  in momentul servirii alaturi de pieptul de pui si se […]

  1. Petronela spune:

    Perfecta pentru un pranz de vara….si foarte buna si rapida!!!In ultimul timp vad numai specialitati la tine.BRAVO!
    Pupici si o zi placuta!!!

  2. maya spune:

    Excelenta idee.AM facut si eu cu dovlecei.O sa fac si cu rosii.Arata bine.

  3. TeoBucatar spune:

    De retinut pentru gratarul de sambata asta!Te pup,Alice!

  4. Adela Zilahi spune:

    Foarte interesanta idee! Trebuie sa o pun in aplicare 🙂 ! Puup!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.