Branza feta la gratar
by Alice Ciobanu
Pentru unii poate constitui un fel principal la gratar… pentru altii doar o completare a carnii de pui sau porc fripta pe gratar. Noi am servit-o alaturi de un piept de pui picant la gratar, o reţeta cu care am participat, alaturi de alţi bloggeri, la invitatia lansata de gustos.ro luna aceasta „Cu bloggerii la gratar”.
Ingrediente pentru pachetelele de branza feta la gratar
pentru 4 persoane:
- 300 gr branza feta
- 2 rosii
- 150 gr dovlecel
- 2 catei usturoi
- 3 linguri ulei masline
- putin busuioc maruntit
Mod de preparare pentru pachetelele de branza feta la gratar
Pachetelele de branza feta se pregatesc astfel:
Se piseaza usturoiul si se amesteca impreuna cu uleiul de masline. Rosiile si dovlecelul se spala si se taie in felii de grosime potrivita. Branza feta se taie in 4 felii. Se rup 4 bucati de folie de aluminiu si se ung cu putin ulei de masline (in care s-a pus usturoiul pisat). Pe fiecare folie se pune cate o felie de branza acoperita cu felii de rosii, dovlecel si se unge de asemenea cu acelasi ulei de masline. Se strange folia, apasand bine marginile foliei si pachetelele rezultate se dau la rece cat timp se pregateste gratarul.
Se desfac in momentul servirii alaturi de carnea pe care voi ati pregatit-o la gratar si se presara putin busuioc maruntit.
6 Responses to Branza feta la gratar
-
Perfecta pentru un pranz de vara….si foarte buna si rapida!!!In ultimul timp vad numai specialitati la tine.BRAVO!
Pupici si o zi placuta!!! -
Excelenta idee.AM facut si eu cu dovlecei.O sa fac si cu rosii.Arata bine.
-
De retinut pentru gratarul de sambata asta!Te pup,Alice!
-
Foarte bun!
-
Foarte interesanta idee! Trebuie sa o pun in aplicare 🙂 ! Puup!
Lasă un răspuns
Chec cu ciocolata si ghimbir
[…] rumenesc frumos, carnea fiind suficient de patrunsa. Alaturi de carne punem pe gratar si pachetelele de branza feta, si se lasa pentru vreo 10 minute. Se desfac in momentul servirii alaturi de pieptul de pui si se […]