Paste cu sos napolitan
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Incet, incet, reincep sa gatesc si sa scriu, dupa sarbatorile de iarna. Drept este ca am cam lenevit acum la inceput de an, mi-am luat o vacanta prelungita. Abia acum dupa Sfantul Ion am reinceput si eu treaba pe blog si nu numai. Revin incet, dar sigur si sper ca postarile de anul acesta sa va aduca si mai aproape de Tara Bucatelor, sa primim si oameni noi in locul asta cu bucate bune si sa avem cu totii un an foarte bun.
Pentru ca am zis ca am inceput sa gatesc usurel, astazi am pus pe masa niste paste cu sos napolitan, cu sos facut in casa si nu direct din borcan. E simplu de facut si nu va necesita absolut deloc cine stie ce abilitati culinare. Dupa cum stiti, deja ( cred!), blogul meu se adreseaza acelor oameni care isi doresc sa gateasca ceva bun, usor si fara ingrediente ultra sofistica, cu ingrediente pe care oricine le are la indemana, e un blog echilibrat din punctul asta de vedere si nu sustine nici un fel de dieta, nici vreun trend culinar si nici vreo fitzosenie. E un blog uman, asa cum imi place mie sa mi-l categorisesc. Deci, la trebusoara cu voi si haideti sa gatim sanatos si echilibrat, fara a intelege prin sanatos altceva decat echilibru, bun simt si ingrediente curate. Atat.
Ingrediente pentru reteta de Paste cu sos napolitan
- pentru 4 persoane
- 250 gr paste tubulare
- o portie de sos napolitan
- parmezan
Mod de preparare pentru reteta de Paste cu sos napolitan
Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.
Pentru reteta de sos napolitan aveti nevoie de cateva ingrediente usuale: ceapa, rosii, usturoi si cateva condimente. Reteta completa cu toate ingredientele si modul de preparare o gasiti aici pe Tara Bucatelor. E simplu si nu dureaza cine stie cat timp si, dupa cum v-am spus si in introducere, nu aveti nevoie de cine stie ce tehnica sau abilitati culinare. Sosul dureaza cam 30 de minute, plus vreo 5 minute pana va pregatiti ingredientele, asa incat indicat ar fi sa preparati mai intai sosul si in timp ce acesta fierbe sa puneti si pastele la fiert. Procedand astfel veti avea si pastele gata si sosul perfect aproximativ in acelasi timp.
Scurgeti pastele si amestecati-le in sos. Presarati parmezan din belsug si apopi mancati pana va saturati!
Pofta buna si sa fim sanatosi!
Prajitura cu piersici
Lasă un răspuns