Spaghete bolognese
Ca suntem fani paste, n-am ascuns, iar retete cu paste sunt ceva bunute pe aici, pe blog. Ca ne plac pastele cu branza sau cu nuci, nu e nici un mister, insa spaghete bolognese desi facem destul de des, nu am apucat pana acum sa le si pozam.
Si chiar de cand am primit cadou cartea Doi italieni cu bun gust, ( stiti voi, cei doi batranei simpatici de ii vedeati la tv in emisiunile culinare) m-am gandit doar la o farfurie plin cu paste si sos gros de rosii si carne. Asa se face ca zilele trecute am facut fix reteta din carte si a iesit o deliciosenie de nedescris.
Ingrediente pentru reteta de Spaghete bolognese
- 300 gr spaghete
- 1 ceapa mare alba tocata marunt
- 30 gr unt
- 3 linguri ulei de masline
- 500 gr carne tocata
- 100 ml vin alb sec
- 150 gr pasta de tomate sau 500 ml suc de rosii
- sare
- piper proaspat macinat
- parmezan pentru razuit deasupra
Mod de preparare pentru reteta de Spaghete bolognese
Caliti ceapa tocata marunt in unt si uleiul de masline. Cam 5 minute ar trebui sa fie suficient. Adaugati carnea tocata si amestecati pentru a nu ramane cocoloase mari. Adaugati vinul si lasati sa scada un pic, apoi puneti sosul de rosii sau pasta de tomate. Adaugati o cana de apa, acoperiti cu un capac si lasati sa fiarba la foc mic, pret de doua ore. Daca vi se pare ca sosul se ingroasa prea tare, adaugati putina apa calduta. La final potrivit de sare si presarati putin piper proaspat macinat.
Fierbeti pastele sau spaghetele conform indicatiilor de pe ambalaj. Scurgeti si amestecati cu sosul.
La final presarati parmezan razuit in farfurii. Absolut delicios!
Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc
Clatite cu branza si ananas
Lasă un răspuns