Friptura de porc cu ceapa la tava
by Alice Ciobanu
Mai demult am pregatit o friptura de porc cu ceva ceapa, totul intr-o tava la cuptor, foarte frageda si aromata. N-am mai avut timp sa postez atunci reteta, asa ca v-o prezint acum: Friptura de porc cu ceapa la tava.
- 1 kg carne de porc
- 2 cani apa
- 4 catei usturoi
- 1 ceapa mare
- 100 gr unt
- rozmarin
- sare, piper
- foi dafin
Mod de preparare pentru Friptura de porc cu ceapa la tava
Am pregatit un amestec din 2 cani de apa rece, foi dafin, sare, piper, rozmarin si usturoiul taiat feliute. Carnea am taiat-o in felii de grosime potrivita si am pus-o la macerat, pentru 3 ore, in acest amestec.
Intr-o tava am topit untul, am pus carnea macerata, presarata cu ceapa tocata si am acoperit totul cu folie de aluminiu.
Am dat la cuptor pentru 40 minute, dupa care am scos folia de aluminiu si am mai lasat la cuptor inca 20 minute.
Am servit friptura calda cu harbuz rosu murat si cu cartofi cu salvie la cuptor (combinatie neobisnuita? ..:)) foarte bunaaaa…)
3 Responses to Friptura de porc cu ceapa la tava
-
mmm un deliciu !!!!!
-
Numai „PORCarii” zilele astea la tine pe blog :))
Eu zic ca m-as putea obisnui cu combinatia harbuz roşu murat, cartofi cu salvie si carne de porc la cuptor 😉
Lasă un răspuns
Papricas cu galuste de faina
[…] retetele mele care au la baza cartoful…:))) Aceasta garnitura am pregatit-o pentru friptura de porc cu ceapa la cuptor si, eu una, declar ca a fost o alegere inteleapta… sper sa le fi placut si mesenilor. […]