Friptura de porc la tava
by Alice Ciobanu
Pentru masa de Paste, in lipsa fripturii de miel (pe care nici nu stiu sa o gatesc si nici nu am avut de unde lua miel), am facut o friptura de porc la tava, o reteta preluata dintr-o carte draga mie: „350 de retete culinare din Moldova lui Stefan cel Mare„. Asa ca va prezint si voua, dragilor, reteta, pentru ca va asigur ca e delicioasa si mai ales foarte frageda.
Ingrediente pentru Friptura de porc la tava
- 500 gr pulpa de porc (sau si mai multa, depinde… dar trebuie sa mariti si cantitatile pentru celelalte ingrediente)
- 3 catei de usturoi
- 3 rosii fara pielita taite cuburi , pot fi si direct din conserva
- un pahar de vin alb, de buna calitate
- marar, sare, piper
- ulei
Mod de preparare pentru Friptura de porc la tava
Taiem carnea in felii potrivite pe care le asezam in tava de aragaz sau tava speciala pentru fripturi. Peste carne punem un sos din ulei, vin, rosiile tocate marunt, usturoiul tocat si el marunt, marar si sare si piper dupa gust. Pentru a putea acoperi carnea turnam si o cana de apa. Dam apoi totul la cuptor pana ce carnea s-a fragezit usor si s-a rumenit frumos pe deasupra. Din cand in cand mai completam cu putina apa, daca e nevoie.
Aceasta Friptura de porc la tava se serveste cu piure de cartofi fierti in apa cu usturoi si rozmarin sau cimbru si harbuz murat in saramura.
Lasă un răspuns
Masa mea de Paste (2011)
10 Responses to Friptura de porc la tava
Buna, imi faci pofta si sunt la regim, ce sa fac. O seara placuta…
Are dreptate Surac mi-ai facut pofta si mie,iar culmea e ca pot face tot mai putin….harbuzul murat!!!!Si asta-i tot farmecul,nu-i asa?????
Te pup si pe curand!!!
Delicios!
Cred ca e delicioasa!!
Arata grozav!
Miodrag..ti-am mai zis..Lasa regimul de slabit ..n-are rost :))
Petronela…asa e ..e greu cu harbuzul murat…la tine :)…dar cand mai vii pe la IAsi…poate mai gasim o felie si pt tine
Florina….e chiar foarte buna…nu numai delicioasa 🙂
Felis, draga, este…chiar placut de delicioasa..nu ma asteptam nici eu
Pansy…de arata bine arata ea, friptura chiar foarte bine…dar ce savuroasa a fost…yummy…o mai fac cit de curind