Chec cu piept de pui
by Alice Ciobanu
Aveam o jumatate dintr-un piept de pui cam mare (cealalta jumatate e pregatita pentru Miruna) si tot ma gandeam ce sa fac, ce sa fac, prea putin pentru snitel, prea putin pentru prajit,pea putin pentru friptura… Pentru tarta era suficient, dar abia facusem una weekendul trecut, deci… deci… mi-a venit ideea unui piept de pui in ceva aluat. Si uite asa am ajuns la Chec cu piept de pui.
Ingrediente pentru Chec cu piept de pui
- o jumatate piept de pui (dintr-un piept de pui mare) sau unul potrivit la vreo 600 gr
- 4 linguri cu varf de faina
- 100 gr unt
- 5 oua
- o ceapa potrivita
- un morcov
- sare, piper
Mod de preparare pentru Chec cu piept de pui
Pieptul de pui l-am fiert, apoi l-am taiat bucatele mititele, mergea si mai mic, dar… graba…
Ceapa se toaca si se caleste in putin ulei de masline, apoi se adauga pieptul de pui si se amesteca pentru a se patrunde putin pe toate partile, iar ceapa sa devina aurie. Morcovul, dat pe razatoarea cu ochiuri mici se arunca peste amestecul de carne si ceapa si se lasa la foc mic vreo 8-10 minute.
Intre timp, ouale se separa. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile se freaca cu untul pana se incorporeaza bine si devine ca o crema. Apoi se adauga faina, treptat, amestecand bine pentru omogenizare. Se incorporeaza spuma de albusuri. La urma se adauga si amestecul din carne si se toarna totul intr-o tava de chec, unsa bine de tot cu margarina/unt.
Se lasa la foc potrivit 45-50 minute.
Se consuma rece.
Chec cu piept de pui, un aperitiv foarte bun !
Lasă un răspuns
Prajitura cu cirese
7 Responses to Chec cu piept de pui
He! La asta chiar nu m-am gandit. Pare interesant.
e buna in loc de sandvich
Imi place ideea! Nu am facut pana acum chec aperitiv, dar nu-i tarziu sa incerc! Weekend placut!
sa stii ca ti am furat si eu reteta si am facut chec azi.si intr adevar e delicios !!!!
multam de idee
Mă bucur Monya că v-a plăcut.
Danutza…incearca. Eu voi incerca cit de curând şi varianta cu caşcaval şi ciuperci…revin!
ciar mi-a placut ce-ai scris. te pricepi la asta, esti cel mai bun